Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.10.2006

Konečně vítězství!!!

13. kolo, úterý 10.10.2006, Slavia - Vítkovice
Slavia
5:3
3:2, 0:0, 2:1
Vítkovice

Branky a nahrávky: 3. Hruška (Sup), 4. Sup (Rataj), 14. Hruška (Beránek), 57. Čermák (Graňák), 60. Hruška - 16. Hubáček (Irgl), 18. Köhler (Kropáč), 43. Hubáček (Irgl). Rozhodčí: Polák - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:1. Diváci: 2 792. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 5:3.

Sestavy

Slavia

Taskinen (21. Franěk) - Žižka, Kadlec, Graňák, Špila, Turoň, Hlavačka, Drtina, Kolařík - Sup, Červenka, Sobotka, Čermák, Dlouhý, Beránek, Bednář, Vondrka, Vlasák, Hruška, Rataj, Doležal.

Vítkovice

Štěpánek - Hudec, Jasečko, Kántor, Jurečka, Kuboš, Chmelíř, Rimmel - Kohler, Hubáček, Procházka, Klimek, Irgl, Seman, Krenželok, Šimíček, Tomášek, Mikulík, Káňa, Burger, Kropáč.

P r a h a - Slavia na osmý pokus dokázala konečně zvítězit. Odnesly to Vítkovice. Slávisté vstoupili do dnešního utkání v Sazka Areně skvěle, již po čtrnácti minutách vedli 3:0, ale kvůli chybám v defenzívě bylo ještě do první sirény skóre jen o jednu branku výhodnější pro domácí tým. Vítkovicícm se dokonce na začátku třetí třetiny podařilo vyrovnat, ale poté už hrál jen jeden tým. Díky obrovské snaze se Slavii podařilo zvrátit vedení na svou stranu, když v závěru třetí třetiny skóroval v přesilovce Leoš Čermák. David Hruška pak v posledních vteřinách zápasu dokončil gólem do prázdné branky svůj hattrick.

Slavia vstupovala do utkání s cílem podržet svého trenéra Vladimíra Růžičku, který po porážce s Kladnem připustil změny na trenérských postech. Úvod ovlivnilo brzké vyloučení vítkovického Kántora. Přesilovku využil David Hruška, který se od modré čáry proháčkoval až ke střele z pravého kruhu a trefil se pěkně k levé tyčce Štěpánkovy branky. O minutu a půl později narostlo skóre o další gól. Jeho autorem byl agilní Michal Sup, jenž po přihrávce Rataje zpoza brány nadvakrát dotlačil puk do sítě. Domácí se pak snažili náskok ještě zvýraznit, k čemuž měl blízko Bednář, ale puk mu sklouzl. Další změna ve stavu přišla až po dalších deseti minutách, kdy byl vyloučen Jurečka. Puk do sítě putoval po hezky sehraném trojúhelníku Sobotka – Beránek – Hruška. Posledně jmenovaný přijal od Beránka stojícího za bránou přihrávku a jednoduše ji doklepl za Štěpánka. Další branka mohla přijít vzápětí, ale proti Supově střele se postavilo pouze břevno. Poslední šanci této třetiny pro domácí měl čtvrtý útok, avšak Doležal trefil pouze gólmana.

Pak začali úřadovat hosté. Nejprve jednoduše objel bránu Hubáček a svůj nájezd zakončil k tyči Taskinenovy svatyně a přesně o dvě minuty později využil Graňákova vyloučení Köhler, když finský brankář pouze vyrazil Kubošovu střelu od modré, projíždějící Kolařík trestuhodně minul puk a vítkovický forvard měl jednoduchou úlohu. Slávistický národ si v tu chvíli vzpomněl na veškerá ztracená utkání této sezóny a po hvizdu ukončující první třetinu se jen děsil, čeho bude svědkem v dalším průběhu zápasu.

Ve druhé třetině upadla hra do hlubokého průměru. Nejisté zákroky stály místo v brance Taskinena, kam se postavil Franěk. Oba týmy hrály opatrně. Za zmínku stojí přesilovka domácích 5 na 3. Za 45 vteřin ovšem nic nevymysleli a tak tato početní výhoda byla promarněna stejně jako v předešlých zápasech. Sám před Štěpánkem byl Červenka, když už byli hosté v plném počtu, leč nedal. Po přehoupnutí zápasu do druhé poloviny se ve dvou vyložených šancích ocitl Dlouhý, jenže nejprve trefil vyrážečku gólmana a pak přestřelil úplně prázdnou bránu. Vítkovice začali přitápět červenobílým v posledních dvou minutách a Franěk významnou měrou podržel svůj tým.

Trest za občas přehnaný strach z vyrovnání přišel necelé tři minuty po startu závěrečné dvacetiminutovky. Domácí obrana nechala před brankou opravdu velice trestuhodně volného Hubáčka, jenž dostal přihrávku z rohu od Irgla a Franěk neměl šanci. V tu chvíli se všem vybavilo utkání s Pardubicemi a málokdo věřil v tříbodový zisk. Hra byla dalších deset minut velice rozháraná s řadou nepřesností na obou stranách. Štěstí měl Franěk po průniku hbitého Irgla, který celou akci zakončil blafákem směřujícím do tyče. Honbu za vítězstvím nastartovali sami Vítkovičtí svými vyloučeními. Nejdřív hákoval Köhler a když se už chystal k návratu na led, přisedl k němu Rimmel. Výbuch radosti vyvolal premiérový gól Čermáka, který dorazil střelu Graňáka od modré. Do konce chyběly čtyři minuty a čekalo se, že Slavia začne svůj náskok urputně bránit. Opak byl pravdou. Vedení do domácích vlilo čerstvou sílu a hokejisté velice aktivně napadali a do větší šance Vítkovice nepustili. V čase 58:47 si hosté vyžádali oddechový čas a odvolali brankáře. Slávisté však velmi záhy dostali hru do středního pásma, kde se odehrávala valná většina power-play. Nejprve mohl definitivně rozhodnout Beránek, ale jeho střela od modré těsně minula levou tyčku. Domácí svého soupeře vůbec nepustili do svého obraného pásma a 20 sekund před koncem dovršil svůj hattrick David Hruška. Neuspěchal střelu a zkušeně si přijel blíž a pohodlně zavěsil. Nechal tak naplno vybuchnout salvu nepředstírané radosti, která se místy dala přirovnat ke štěstí ze zisku titulu. Věřme, že toto vybojované vítězství Slavii již opravdu nastartuje k lepším zítřkům a trenér Růžička náš tým dál povede a pozvedne jej na místa, kam Slavia patří.

Ohlasy trenérů
Jiří Kalous (Slavia): „Jsme velice rádi, že jsme prolomili sérii proher. Chtěl bych poděkovat celému týmu za bojovnost. V závěru zápasu se k nám konečně přiklonilo štěstí. Mám radost ze tří bodů. Taskinena jsem střídali proto, že nám nepřišel příliš jistý.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „Jsem zklamaný z prohry. Začátek byl z naší strany velice špatný, mužstvo však srovnáním skóre ukázalo svou sílu. Výsledek 3:3 jsme však měli udržet. Bohužel jsme tu hráli proti všem.“

Autor Petr Hovorka, Michal Prager, foto: Tomáš Kulhánek
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více