Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.10.2006

Příliš mnoho perníčku...

11. kolo, pátek 6.10.2006, Slavia - Pardubice
Slavia
4:5
2:0, 1:4, 1:1
Pardubice

Branky a nahrávky: 9. Bednář (Sobotka), 10. Beránek (Kadlec), 21. Sobotka (Bednář), 54. Sup (Hlavačka) - 24. Sýkora (Havíř), 32. Píša (Sýkora), 33. Ondřej, 38. Čaloun (Rolínek), 55. Hlinka (Sýkora). Rozhodčí: Rejthar. Vyloučení: 14:12. Využití: 2:3. Diváci: 7 851. Průběh utkání: 3:0, 3:4, 4:4, 4:5.

Sestavy

Slavia

Franěk - Kadlec, Graňák, Turoň, Hlavačka, Drtina, Jass, Kolařík - Bednář, Beránek, Sobotka - Hruška, Vlasák, Sup - Čermák, Rataj, Dlouhý - Doležal, Červenka, Kubeš.

Pardubice

Lašák - Píša, Havíř, Novotný, Snopek, Čech, Čáslava, Koma, Linhart - Sýkora, Rolínek, Hlinka "C" - Ondřej, Blažek, Andrašovský - Čaloun, Koukal, Tvrdík - Nakládal, Starý, Šeda.

P r a h a - Slavia stále zůstává na dně tabulky O2 Extraligy. V dnešním taháku 11.kola podlehla na domácím ledě Pardubicím 4:5, přestože na začátku druhé třetiny vedla už 3:0! První třetina patřila jasně červenobílým, kteří se klidně mohli dostat dokonce do daleko většího vedení, jenže proti byl fantastický brankář soupeře Ján Lašák. A pak přišel pardubický obrat, při kterém řádil zejména Petr Sýkora. Slavia však Michalem Supem dokázala v závěru třetí třetiny vyrovnat, jenže o pár vteřin později definitivně rozhodl Miroslav Hlinka. Slavistické probuzení se tak odkládá minimálně na neděli do Kladna.

Zápas začal trochu opatrně, ale velice brzy se hokejisté i diváci dostali do varu. První velké šance přišly v počátku sedmé minuty. To se nejprve dostal do palebné pozice hostující Čaloun a na druhé straně se po Beránkově přihrávce ocitl sám před Lašákem Sobotka. Jeho bekhendovou fintu však gólman lehce přečetl. Slavia se dostala do tlaku a po minutě a půl se dočkala vedoucí branky, když opět Sobotka našel nádherně uvolnivšího se Bednáře, jenž se řítil zcela osamocen na pardubickou bránu a blafák do bekhendu zakončil střelou přesně pod břevno. O další minutu později Slavia využila početní výhodu. Od modré střílel Kadlec a odražený kotouč se dostal k nekrytému Beránkovi, který lehce doťukl. Domácí byli v laufu a neustále svého soupeře tlačili. Vyložené šance měla především opět první formace a jmenovitě Sobotka mohl dát další dva góly. Diváci téměř řvali gól, ale po Bednářově střele pouze zvonila tyč, od níž se puk odrazil do Lašáka a poskakoval po brankové čáře. Za zády gólmana však neskončil. Ohromnou šanci měl i velmi agilní čtvrtý útok, ale Doležal netrefil odražený puk od mantinelu. Hosté se dostali k šancím až v samém závěru prvního dějství. Nejprve jim pomohlo vyloučení Vlasáka a pak se ještě v poslední minutě snažili zkorigovat, ale větší šanci si nevytvořili.

V úvodu druhé třetiny se čekal nástup Pardubic, ale opak byl pravdou. Bednář vybojoval kotouč za brankou a nahrával na modrou Sobotkovi, který protrhl střeleckou smůlu a vymetl Lašákovi horní růžek branky. Kdo čekal, že už si Slavia tři body vzít tentokrát nenechá, ten se šeredně mýlil. Do hry pardubické dostala přesilovka, kterou využil bombou k tyči Sýkora. Franěk sice posunul při skluzu branku, ale video potvrdilo, že kotouč byl za čárou ještě před jejím vychýlením. Pardubice pak cítili svou šanci a domácí opět znervóznili a začali to hostům ulehčovat někdy až zbytečnými fauly. To vyvrcholilo po přehoupnutí utkání do druhé poloviny, kdy rozhodčí možná trochu přísně poslal hosty do dvojnásobné přesilovky. Ta se domácím stala osudnou. Nejprve se trefil tvrdou střelou od modré Píša a o půl minuty později přesilovku k vyrovnání využil Zdeněk Ondřej. Trenér Růžička si vyžádal oddechový čas, ale obraz hry se nezměnil. Moeller byl nadále aktivnější a do vedení ho poslala dvojice Rolínek – Čaloun. Prvně jmenovaný ujel po pravém křídle a bekhendovou střelou dostal puk k Fraňkovi, kterému se odrazil od hokejky a pod jeho padajícím tělem ho prostrčil Čaloun. Slavii se dvě minuty před koncem třetiny naskytla také výhoda dvou mužů navíc. Beznaděj byla převedena do praxe nejprve šancí Beránka, jenž míchal pukem tak dlouho až se umíchal a vzápětí Sobotkou, který nedokázal zasunout puk do prázdné brány.

Poslední dvacetiminutovka byla nejprve poznamenána dalším vyloučení Ondřeje. Na závěr této výhody se do šance dostal Hruška a po něm dorážel Beránek. Pak mohli ovšem spíše hosté zvýšit než domácí vyrovnat. Důkazem toho byly šance Hlinky a Sýkory. Místo očekávaného tlaku Slavie ještě přišlo oslabení 3 na 5, které tentokrát sešívaní ubránili. Vyrovnání přineslo již třetí vyloučení Ondřeje. Sup clonil Lašákovi a dokázal ještě tečovat střelu Hlavačky od modré. Z vyrovnání se slávisté radovali pouhou půlminutu. Slavia několikrát nedokázala dostat puk z obrané třetiny až se ke střele z bezprostřední blízkosti dostal kapitán hostí Hlinka, který se nemýlil. Pardubice pak červenobílé do žádného většího tlaku nepouštěli. V závěru už hráčům bouchaly nervy a došlo k několika šarvátkám, které sudí potrestal stejnou měrou na obou stranách. V poslední minutě si ještě Slavia při power-play vypracovala několik velice slibných šancí, ale když se do sítě nedostala ani bomba Vlasáka, připsala si Slavia další porážku v domácím prostředí. Jisté zlepšení vidět bylo. Nové posily se snažily, ale k bodům to opět nevedlo.

Autor Petr Hovorka, Michal Prager, foto: Tomáš Kulhánek
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více