Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
5.10.2003

1,2,3....SUP ho tam.

10. kolo, neděle 5.10.2003, Slavia - Vsetín
Slavia
5:2
2:1, 1:1, 2:0
Vsetín

Branky a nahrávky: 2. Sup (D. Hruška, J. Beránek), 17. M. Kopecký (Jaroš, Droppa), 32. Sup (J. Beránek), 47. Sup (D. Hruška, J. Novák), 60. J. Beránek (Sup) - 19. Kuboš (J. Hašek, Stantien), 25. Demel (Štraub, Dubec). Rozhodčí: Bolina - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 7:4, navíc Frolo, Biegl (oba Vsetín) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 2402.

Sestavy

Slavia

Málek - J. Novák, Kolařík, P. Kadlec, Droppa, Kuntoš, Graňák - D. Hruška, J. Beránek, Sup - Čermák, Antoš, Šaffer - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý - Klepiš, Gron, Tomica.

Vsetín

Biegl - Jaškin, Frolo (26.- 34. Horák), Vyrůbalík, J. Polák, Kuboš, Němec - Hudec, Stantien, J. Hašek - Dubec, Štraub, Demel - Valko, R. Hruška, Ambruz - Sochor, Vak, Selingr.

Po skvělém začátku, nevalné druhé třetině ale famózním konci, dokázali domácí borci přehrát valachy ze Vsetína a vydolovat z domácího ledu tři body. Velkou měrou k tomu přispěl i hvězdný hattrickový hrdina s číslem osm Michal SUP.

Úvod zápasu se odehrával především ve středním pásmu. Hned první šance však znamenala gól. Na konci 2. minuty vybídl ke skórování Supa Hruška a slávistický kanonýr si proti Bieglovi věděl rady. Valaši poprvé zahrozili v 5. minutě, kdy se Ambruzova střela otřela o tyč. Z protiútoku mohla Slavia zvýšit náskok. V čase 4:44 předložil nahravač s číslem #44 gólový pas Beránkovi, ale slávistický kapitán pálil pouze do Biegla. V 9. minutě poslal hlavní rozhodčí Bolina Kolaříka na trestnou lavici za držení hole. Hostům se přesilovka vůbec nepovedla. Naopak mohli po úniku dvojice Jaroš-Dlouhý inkasovat, naštěstí pro zelenožluté druhý jmenovaný puk za Biegla nepropasíroval. Ani při druhé početní převaze, v době kdy na tresné lavici seděl Dlouhý, toho hosté moc nevymysleli. V 17. minutě slavila úspěch aktivita útoku mladíků. Jaroš téměř poslepu našel osamoceného Milana Kopeckého, jenž měl proti Bieglovi snadnou úlohu. V 18. minutě byl vyloučen za nedovolené bránění Klepiš a napotřetí s jedním hráčem navíc se již Valaši prosadili. V čase 18:18 stál na konci rychlé kombinace Kuboš.

Úvod druhé části Slavii nevyšel. Ve 23. minutě musel na hanbu za hákování Gron a po čtyřiasedmdesáti sekundách ho za neúmyslné zasažení vysokou holí následoval Kuntoš. Slávisté se ve třech ubránili, ale než stačili po návratu Grona zformovat své řady, dostal se kotouč k volnému Demelovi, jenž nedal střelou z kruhu Málkovi šanci. Domácí se rychle otřepali a vynutili si vzápětí vyloučení. V přesilovce to bylo v obranném pásmu Vsetína jak v kotli Míši Jílkové, jenže bez gólového efektu. Ve 32. minutě se Slavia přece jen dočkala. Roli asistenta na sebe vzal tentokrát Josef Beránek a roli zakončovatele opět Michal Sup.

Naděje Vsetína na zvrat v závěrečném dějství vzaly brzy za své. Ve 47. minutě Biegl vyrazil Hruškovu střelu pouze pro sebe a Michal Sup vrátil puk, tam kam patří, čímž završil v zápase hattrick! Hosté se snažili s nepříznivým vývojem ještě něco udělat, ale docházely jim síly, naopak červenobílí byli při chuti. Poutavé představení pro diváky završil v poslední minutě po vyražené střele Supa Beránek. Marné byly protesty Radovana Biegla, jenž se vehemetně snažil dát najevo nesouhlas s regulérností branky. Vysloužil si akorát desetiminutový dres a ironické skandování od domácího publika.
Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia Praha): "Dali jsme brzy gól a dostali jsme se do herní pohody. Bohužel jsme dvoubrankový náskok neudrželi a opět jsme inkasovali v oslabení. Za stavu 2:2 byla hra vyrovnaná a bylo to trošku nervózní. Jsem rád, že jsme zlomili střeleckou smůlu a dali jsme konečně více než dva nebo tři góly."

Zdislav Tabara (Vsetín): "Předpokládali jsme, že se Slavia už po minulých zápasech zvedla a bude hrát stejně jako minulý rok nátlakový a agresivní hokej. Chtěli jsme se toho vyvarovat dobrou obranou středního pásma, ale moc se nám to nepodařilo a hned ve druhé minutě jsme inkasovali. Hra se potom vyrovnala, ale Slavia má oproti nám střelce. Dali jsme góly jen z přesilových her a to je málo. Z důrazu před brankou dostáváme strašně laciné góly."

Autor Lukáš Hykš, Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více