Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
5. března 2018

S obětavostí a bojovností máme šanci proti komukoliv, myslí si Šagát

Sérii s Přerovem odehrál přesně tak, jak je jeho dobrým zvykem – s buldočí silou směrem dopředu i obětavostí v obranné činnosti. V důležitých momentech navíc útočník Martin Šagát přispěchal s brankou a dvěma nahrávkami. Čtvrtfinále podle třiatřicetiletého hráče hodně ovlivnily přesilovky. Právě v nich se Slavii dařilo střílet góly a přibrzdit zubří nátlak. „Přesilovky nám pomáhaly v celé sérii a hrály hodně důležitou roli na cestě za vítězstvím,“ hodnotil urostlý forvard. A příští soupeř? „S bojovností a obětavostí máme šanci proti komukoliv," uvažoval.

K postupu už chyběl jen jeden krok. Slávisté přehráli Přerov hned třikrát za sebou a ve čtvrtém klání chtěli oslavit celkový triumf. Zbývalo jen zdolat Zubry naposledy. Sešívaná jízda začala ve velkém stylu – Pražané utli zubří snahy dvěma góly.

„Soupeř hrál výborně a ukázal kvalitu. Jak v Edenu, tak v domácím prostředí. My jsme naštěstí dali gól a oni ne. A v tom se to odrazilo. My hráli trochu ve větší pohodě. Zatímco oni museli, my měli případně ještě zápas k dobru. Ale nevzdali jsme to a pohodu na holích přetavili ve druhý gól. Pak už jsme to udrželi,“ popisoval zásadní momenty posledního duelu střelec jedné čtvrtfinálové branky.

5
Tolik přesilovek se Slavii v sérii s Přerovem povedlo přetavit v gól.

Ačkoliv se pak Hanákům podařilo snížit, sešívaná letka zareagovala třetí trefou a mohla závěr zápasu bez problémů kontrolovat. To by ale nesměly přijít dva fauly a náročné oslabení pěti proti třem. I v něm však sešívaní prokázali bojovnost a v čele s vynikajícím gólmanem Honzíkem dokázali dvoubrankový rozdíl udržet.

„V oslabení jsme se chtěli hlavně uklidit a neinkasovat. Bylo hodně důležité, že se nám takovou přesilovku podařilo ustát. Pak jsme se snažili dostat puk co nejdál od naší brány a soupeře už do ničeho nepustit. Přerov sice ještě měl nějaké šance, ale náš brankář je pochytal. Za to ho musím pochválit,“ rozplýval se Šagát.

Na konto Pražanů po výhře přibyl kýžený čtvrtý bod a vrátka semifinále se otevřela. Série sice nakonec skončila jednoznačným výsledkem, podle slovenského snajpra ale Zubři rozhodně byli hodně tvrdým oříškem.

„My jsme skončili v základní části na čtvrtém a oni na pátém místě, takže jsme věděli, že to bude hodně vyrovnaná bitva. To se potvrdilo. Všechny zápasy byly strašně vyrovnané. Vyhrávali jsme o jeden dva góly. V sobotu o tři, ale ten poslední padl do prázdné brány. Přerov rozhodně nebyl vůbec jednoduchý soupeř,“ uvažoval.

Navíc přiznal, že v takovou čtvrtfinálovou jízdu ani nedoufal „Myslím si, že to nikdo nečekal. Každé utkání jsme museli hrát naplno. Jít zápas od zápasu. A to se nám dařilo. Možná nám někdy pomohlo i štěstí, ale to k tomu patří. Snažili jsme, vyhráli první, druhý i třetí zápas. V neděli jsme chtěli sérii ukončit, a to se povedlo.“

Musíme se připravit na každého, hlásí Šagát

Jako zásadní Šagát označil hru v přesilovkách, při kterých dal jeho tým celkově pět branek. „Podle mě nám využité přesilovky pomáhaly v celé sérii a hrály hodně důležitou roli na cestě za vítězstvím. Soupeř se na nás sice dobře připravil a v prvním a druhém duelu nám to tolik nevycházelo. Protože do nás docela šli, řekli jsme si, že musíme hrát rychleji a nahazovat na bránu. Z toho pak některé branky padly,“ řekl třiatřicetiletý hokejista.

Pro červenobílé mužstvo ale byla důležitá i podpora z ochozů. Do Přerova si sice našla cestu jen malá skupinka věrných příznivců. I ta však dokázala neúnavně fandit. „Naši fanoušci jsou výborní. Jezdili za námi i v průběhu sezony. Ať do Havířova, Prostějova nebo jinam. Výborní byli i v Přerově. My si toho moc ceníme a jsme jim za to vděční,“ vysekl poklonu Šagát.

Teď se Razýmovi svěřenci dočkají nejen krátkého volna, ale především tvrdého tréninku pro další boje. „Nejprve nás čeká regenerace. Máme dva dny volno, takže si trochu odpočineme. Pak začneme zase trénovat a připravovat se na dalšího soupeře,“ přiblížil program následujících dní.

Jméno příštího soupeře se Slavia teprve dozví, podle Šagáta je ale úplně jedno, s kým sešívaní změří síly. „Jestli se chceme dostat do baráže, je jedno, jakého soupeře dostaneme. Musíme se připravit na každého. A pokud ukážeme takovou bojovnost a obětavost, jakou jsme ukázali v sérii s Přerovem, myslím, že máme šanci,“ uzavřel.

Autor Martina Kramerová, Richard Wagner
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více