Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
20. března 2018

Razým o sezoně i vyřazení: Kluci se prali, za výkon se nemusí stydět

Ve Slavii uzavřel svou třetí sezonu. A stejně jako loni dovedl sešívané do semifinále. V něm se Milan Razým a jeho svěřenci museli sklonit před Karlovými Vary. Podle vládce červenobílé kabiny se velká bitva rozhodla už na samotném startu. „Série se lámala hned v prvním duelu. Vary ji výhrou naklonily ve svůj prospěch. Pak už si to pohlídaly,“ uvažoval slávistický trenér. Jeho hráči ale byli pro Energii důstojným soupeřem. „Kluci se o to na ledě prali a za svůj výkon se nemusí stydět,“ chválil svůj tým navzdory neúspěchu.

Semifinálová série s Karlovými Vary skončila v nejkratším možném termínu. Jak ji hodnotíte?
Tak, jak nás překvapila vítězná série s Přerovem, kterou jsme vyhráli 4:0, proběhla v podobném duchu i ta proti favoritovi z Varů. V ní jsme ale naopak prohráli. I přes výsledek 0:4 na zápasy si myslím, že kluci odvedli velmi solidní výkony. Je samozřejmé, že jsme chtěli nějaké to utkání urvat. Avizovali jsme, že svou kůži nedáme zadarmo. Kluci se o to na ledě prali. Bohužel se nám nepodařilo uhrát ani jeden zápas. Hráči se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět. Byla to porážka se vztyčenou hlavou, byť to tak nevypadalo. Výsledek vypadá hrozivě, ale výkony snesly přísné měřítko. Varům můžeme jenom pogratulovat a popřát hodně štěstí v baráži.

Mohl byste popsat jednotlivé zápasy a klíčové momenty, ve nichž se bitva s Energií lámala?
Myslím, že se série lámala hned v prvním duelu. My jsme po druhé třetině vedli 3:2 a Vary byly rády, že to dotáhly do prodloužení. V něm po naší chybě daly gól, zvítězily a naklonily to na svou stranu. Ve druhém zápase, vyjma první třetiny, potvrdily svoji roli doma. V sobotu to byl v Edenu také vyrovnaný zápas. Odrazem od plexiskla ve třetí třetině soupeř zase vyrovnal. Poté rozhodl, dá se říct, nešťastný gól dvanáct vteřin před koncem. K tomu asi není co dodat, neměli jsme ani to potřebné štěstí. V neděli už to bylo těžké. Když prohráváte v sérii 0:3 a nedaří se to zlomit, není to nic jednoduchého. Přesto k tomu hráči přistoupili zodpovědně. V první třetině se snažili, ale z aktivity jsme žádný gól nevytěžili. Vary nám pak daly 17 vteřin před koncem třetiny na 2:0, a to rozhodlo. V závěrečné periodě si vítězství už jen zkušeně pohlídaly.

Ve dvou duelech se vám nepovedlo ani jednou skórovat. Čemu to přičíst? Skvělému brankáři hostů, nebo spíš horší koncovce?
Vary po pádu z extraligy posílily a podle mého mají ještě lepší tým než loni v nejvyšší soutěži. Brankář Novotný prokazoval kvalitu už v základní části, kdy vychytal vcelku dost nul. A potvrdil ji i v play-off. Kluci dělali, co mohli. Jen proti nám stál opravdu kvalitní tým a nestačilo to. Přestože jsme v prvním zápase vstřelili tři branky, tak pak už se nám střelecky nedařilo. Soupeř byl lepší, byl proti, nedovolil nám to. My jsme neměli takový důraz v zakončení, abychom těch branek dali víc.

Neměli jsme velké rozdíly mezi první a čtvrtou lajnou, chválil Razým vyrovnanost týmu

Jak se na letošní sezonu i její výsledek budete dívat s odstupem času? Bude převládat zklamání?
Sezona dopadla výsledkově stejně jako loni. Když se podívám na 92 bodů, které jsme získali v základní části, není to špatný počin. I přesto, že jsme ztratili spoustu domácích zápasů. Bez takových ztrát jsme ale mohli mít i přes sto bodů a nemuseli hrát semifinále s Energií. Byli jsme rádi, že jsme uhájili čtvrté místo, o které se bojovalo skoro až do konce. Čtvrtfinálovou sérii jsme zvládli na jedničku. Proti favorizovaným Varům to už bohužel nevyšlo a nevyhráli jsme ani jeden zápas. Nakonec se opakovala historie z loňského roku. K tomu už asi není co dodat. V podstatě za námi není žádný extra dobrý výsledek. Jen jsme si splnili naši povinnost projít do semifinále.

Kdybyste mohl v letošní sezoně na svém týmu něco vyzdvihnout, co by to bylo?
Byla by to určitě soudržnost. Neměli jsme žádné velké rozdíly mezi první a čtvrtou lajnou, jak to mají některé jiné týmy. Spoléhali jsme na týmový výkon a výkony brankářů.

Co čeká slávistický A tým v nejbližších dnech a týdnech. Už víte, kdy bude začínat příprava a co a jak bude?
Zatím ještě nevím. Teprve se budeme domlouvat. Ve středu proběhne posezónní setkání hráčů s fanoušky. Hráči se také sejdou ke společné večeři na ukončení sezony. Pak si od hokeje určitě každý rád na nějakou dobu odpočine.

Autor Martina Kramerová, David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video