Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
8. února 2018

Propadali jsme v obraně a dali Ústí spoustu přečíslení, zlobil se Drtina

Po duelu s ústeckým Slovanem nebylo v kabině slávistů veselo. Po dlouhé vítězné šňůře totiž prohráli Pražané druhý zápas v řadě. V utkání s Ústím sice červenobílí ve třetí třetině smazali dvoubrankovou ztrátu, jenže Severočeši dalšími dvěma góly rozhodli o své výhře. „Vyrovnali jsme, ale pak jsme zase dostali gól z přečíslení dvou proti jednomu. Je to těžké. I poslední branka padla po přečíslení. Nedojížděli jsme tyhle situace a Ústí nás za to potrestalo,“ smutnil po zápase obránce Jiří Drtina.

Na pozápasový rozhovor dorazil Jiří Drtina pořádně rozladěný. A není se čemu divit, vždyť sešívaní po sedmizápasové vítězné sérii najednou prohráli podruhé v řadě a navíc na domácím ledě. Po nepovedeném utkání v Třebíči (0:2) nestačili v Edenu na ústecký Slovan (3:5) a v tabulce klesli na pátou, potažmo šestou příčku.

Se Slovanem prohráli slávisté poprvé v letošní sezoně.

„Zápas s Ústím jsme hrubě nezvládli. Dobrou pasáž jsme měli v podstatě jen ve druhé polovině druhé třetiny. Jinak nám utkání vůbec nevyšlo. Chyběl nám pohyb a tah na bránu. Soupeř se dostával do hodně přečíslení, nedobruslovali jsme situace a z toho pramenili jeho šance,“ začal pochmurné hodnocení zkušený bek.

Vstup do utkání však zvládli slávisté lépe než ústecký Slovan, když mladý útočník Šmerha otevřel skóre v 11. minutě. „Dá se sice říct, že jsme zápas až do první branky ovládali spíš my, ale nepřišlo mi, že bychom vstoupili do utkání až tak moc aktivně, jak by bylo zdrávo. Soupeř po našem prvním gólu okamžitě vyrovnal z přesilovky,“ vysvětloval Drtina. „Nějak jsme to nezvládli, nevím. Těžko se hodnotí, proč se potom obraz hry tak obrátil.“

2/3
Dva góly ze tří přesilovek - taková byla bilance Ústí v duelu se Slavií.

Severočeši z přesilovky nejen vyrovnali, ale i otočili skóre. Byly početní výhody hostů tak smrtící, jak napovídají statistiky? „Dva góly z přesilovek dali. Myslím ale, že jinak v nich moc nebezpeční nebyli. Ze dvou šancí prostě dali dva góly. Potom už v přesilovkách nehráli tak dobře a skoro se ani nedostali k nám do pásma,“ smutnil zkušený zadák.

„Při druhé brance jsme udělali chybu, odjeli jsme, špatně jsme si nahráli. První gól se jim povedl, to byla bezesporu pěkná akce,“ popisoval obě soupeřovy přesilovkové trefy.

Povedlo se nám vyrovnat, jenže pak jsme zazmatkovali

Na začátku třetí dvacetiminutovky se ale povedlo Pražanům vyrovnat a diváci si nemohli nevzpomenout na poslední domácí duel se Vsetínem. V něm červenobílí prohrávali po čtyřiceti minutách také o dvě branky a nakonec zápas otočili a zvítězili. Teď se jim to ale nepovedlo.

35:20
Sešívaní svého soupeře přestříleli, na body to ale nestačilo.

„Vyrovnali jsme, ale pak jsme zase dostali gól z přečíslení dvou proti jednomu. Je to těžké. I poslední branka padla po přečíslení. Nedojížděli jsme tyhle situace a Ústí nás za to potrestalo. Měli jsme se po vyrovnání spíš zatáhnout, ale my doufali, že nastřílíme další góly. To se nám ale nepovedlo a Ústečtí strhli zápas na svou stranu,“ vysvětloval bek s dvaadvacítkou na zádech rozhodující moment utkání.

Sešívaní za sebou mají dvě porážky v řadě a před nimi jsou dvě velmi těžká klání s Karlovými Vary a Jágrovým Kladnem. Jak se na oba silné soupeře připravit? „Budeme muset hrát hlavně daleko lépe zezadu. To je nejdůležitější. Teď máme hodně těžký los, ale z obou utkání se musíme snažit urvat co nejvíc bodů. Nebude to určitě nic lehkého. Proti těmhle soupeřům se nám moc nedaří. Uvidíme, co ty duely přinesou, ale hlavně musíme hrát ze zajištěné obrany,“ uzavřel Drtina rozhovor s odhodláním přerušit sérii proher.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video