Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
19. února 2018

Čtyři body? Moc hezké, ale hlavní je výhra, radoval se snajpr Šagát

Šňůra čtyř proher se dál nenatáhla. Hokejisté v červenobílých dresech vyrazili k utkání padesátého kola na půdu Zubrů z Přerova netradičně až v neděli. V tuhém boji o první čtyřku byli na Hané úspěšní a právě na čtvrté místo ze z původně šesté pozice navrátili. Jedním z hlavních aktéru duelu čtyřbodový Martin, jenž zapsal dva góly a stejný počet asistencí.

Po nepřesvědčivých výkonech z posledních čtyř duelů nastoupil zápasu padesátého kola takřka úplně jiný tým. Už po sedmnácti vteřinách hry totiž Slavia šla do vedení.

„Začali jsme výborně. Dali jsme rychlý gól hned z prvního střídání a pak si to vedení udržovali. V druhé půlce první části jsme trochu polevili, soupeř začal víc bruslit a srovnal na 1:1. Druhou třetinu jsme pro změnu dobře nezačali a inkasovali, ale nepoložili jsme se, vyrovnali, a pak nám to tam napadalo. Hlavně tedy v přesilovkách,“ hodnotil třiatřicetiletý křídelník.

Právě přesilovky byly jedním z klíčových aspektů pro vývoj celého večera. „Využili jsme dvě, soupeř jednu. Když vyhrajeme přesilovky, je větší šance, že vyhrajeme celý zápas,“ uvažoval Šagát.

Nedělní utkání ale kromě přesilových her gólově okořenily i brejkové situace. Slávisté přidali další dvě trefy právě v přečísleních. „Ne že bychom vyloženě na brejky čekali. Spíše jsme chtěli bránit střední pásmo, ale věděli jsme, že když ty puky budeme dobře chytat, můžeme do brejků chodit,“ líčil rodák ze slovenské Handlové.

„Paradoxně jsme ujeli v oslabení, když jsme to vypíchli na modré čáře a dali z toho gól. Pak jsme těch rychlých protiútoků měli ještě několik, využili jsme to, což je super a myslím, že jsme zaslouženě získali tři body,“ přiznal odchovanec trenčínského hokeje. Větší podíl na konečném výsledku podle něj však měly již zmíněné početní převahy.

Jsem spíš obranný typ, ale i gól dát umím, říká Šagát

Hřmotný forvard se sice dosud neřadil mezi nejproduktivnější hráče pražského celku, čtyřbodovým večerem se však posunul na pátou pozici této statistiky. Bodově se zapsal už u první branky Marka Račuka, v rozmezí tří minut ve druhé třetině pak strhával vedení zpět na stranu Slavie.

Nejprve trestal oslabené Zubry ve 26. minutě, o tři minuty později pak přidal druhou přesilovkovou trefu skrytou střelou z pravého kruhu a čtvrtý bod na závěr zapsal asistencí u branky Jaroslava Kasíka.

„Já zase takový střelec nejsem, respektive body moc nedělám,“ řekl s úsměvem. „Tentokrát jsme ale měli marodku, takže jsem naskočil i do přesilovek. Ty body jsou určitě hezké, ale jsem spíš obranný typ. Gól občas umím dát, umím nahrát, ale spíš jsem na to bránění. Celkově na oslabení, závěrečné boje za nerozhodného stavu, nebo když potřebujeme ubránit vedení, mě tam trenér posílá, ale nebudu lhát, ty čtyři body jsou hezké,“ culil se spokojeně.

Základní část WSM ligy se nezadržitelně blíží ke svému konci, zbývá z ní odehrát poslední dva mače, které rozklíčují finální podobu dvojic do prvního kola play-off. „Je to tam strašně těsné a každý bod je důležitý. Byli jsme před tímto zápasem šestí a teď jdeme na čtvrté místo,“ konstatoval.

Jediný pražský celek v lize ale už teď ví, že ve čtvrtfinále vyzve někoho z trojice Kladno – Prostějov – Přerov. „Asi žádného favorita nemáme. Když chceme jít co nejdál, musíme vyhrát každý zápas a nesmíme koukat na to, proti komu hrajeme. Je to úplně jedno, na každý souboj se musíme připravit naplno,“ uzavřel Martin Šagát.

Autor Daniel Doležal
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více