Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. ledna 2018

Nájezdy mi nejdou, uvidíme co příště, směje se střelec Krejčík

Na ledě byl hodně vidět, vytvářel pro sebe i spoluhráče mnoho šancí, za svou snahu byl odměněn i krásnou brankou. Zkraje třetí třetiny si Lukáš Krejčík rychlou kličkou efektně obhodil jednoho z obránců a nechytatelnou ránou vymetl šibenici, čímž srovnal stav zápasu s Motorem na 3:3. "Chtěl jsem toho beka přebruslit, nakonec jsem ho ale musel prohodit, pak už jsem to chtěl jen zvednout nad gólmana," přibližuje svou akci sešívaný křídelník.

Do zápasu jste nevstoupili úplně nejlépe, po první třetině jste s Budějovicemi prohrávali 0:2, co jste si řekli v šatně?
Ze začátku jsme možná byli až příliš ustrašení. Budějovice mají silný tým, ale nemyslím si, že jsme úplně propadli, dostali jsme dva góly od modré, kdy to jejich obránci dokázali prostřelit, ale o přestávce jsme si řekli, že když do toho znovu půjdeme naplno a zabojujeme, tak to zvládneme otočit.

To utkání jste nakonec zvládli otočit a vyhráli jste 4:3 po nájezdech. Je to o to cennější, že to bylo právě proti Motoru?
Tak určitě, vítězství proti takhle silným týmům, jako je Motor, Kladno, nebo Karlovy Vary, je pro nás nesmírně cenné, ať to je za tři body nebo za dva, to už je jedno.

České Budějovice jste na domácím ledě porazili podruhé v sezoně, daří se vám tady i právě proti Kladnu nebo Karlovým Varům, pomáhá vám prostředí?
Tak hlavní je asi to, že jsme doma a každý by doma měl chtít vyhrávat. Na ty zápasy chodí hodně lidí a ženou nás dopředu, ale nijak speciálně se vyloženě na tahle utkání takticky nepřipravujeme.

Vy sám jste se fanouškům předvedl na začátku třetí třetiny, kdy jste si krásně obhodil obránce a srovnal na 3:3, chtěl jste to tak provést, nebo tam původně byla jiná myšlenka? Zkoušíte si podobně finty i na tréninku?
Ve středním pásmu se ke mně odrazil puk, zajel jsem s ním do pásma a chtěl jsem prvního beka přebruslit. On ale udělal krok ke mě, tak jsem ho zkusil prohodit do středu. To mi vyšlo, byl jsem sám před gólmanem a už jsem to chtěl jenom zvednout, což se povedlo. Zrovna tohle si na tréninku nezkouším, byla to spíš taková improvizace.

Šanci ukázat se jste měl i v nájezdech, nakonec z toho byla prudká střela mezi betony, kterou si Gába pohlídal. Byl to cíl, nebo byly původní plány odlišné?
Chtěl jsem střílet nahoru, ale pak jsem se kouknul na gólmana, který si hodně vyjel, tak jsem to zkusil. Neprovedl jsem to dobře, měl jsem zůstat u té první myšlenky. Mě se obecně nájezdy poslední dobou nedaří, tak uvidíme příště (smích).

Do Edenu se přišlo podívat přes 2000 diváků, kteří společně s velkým zájezdem Motoru vytvořili báječnou atmosféru. Jak se před takovou kulisou hraje?
Jo, atmosféra byla fantastická, ten zápas měl náboj a oba tábory vytvořily úžasnou kulisu. Ten zápas měl vysoké parametry.

Musí to být velká psychická vzpruha, že? Měli jste několik zápasů trvající sérii porážek, kterou jste utnuli v minulém kole vysokým vítězstvím nad Benátkami, dnes z toho byl skalp Motoru...
Po Novém roce jsme prohráli myslím tři zápasy, takže jsme určitě do toho nového roku měli vstoupit lépe, ale ty zápasy se prostě nevyvedly. Před Silvestrem jsme zase naopak měli dobrou sérii, kdybychom ty výkony měli ustálenější, tak by to bylo lepší.

Už tradičně vás v zápase i následně v nájezdech podržel Dominik Frodl, co k jeho výkonu říct?
Dominik chytá celou sezonu skvěle, já myslím, že neměl jediný slabý zápas. My víme, že se o něj můžeme opřít, a o to se nám hraje lépe.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více