Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
15. ledna 2018

STŘÍPKY Z MLÁDEŽE: Neporazitelná šestka nebo velký obrat sedmičky

Slávistická mládež je plná talentů a nadějných hokejistů, a tak jsme připravili novou rubriku, ve které se každý týden společně podíváme na to, co se mladíkům povedlo, ale i na to, na co by nejraději ihned zapomněli. Přes tři stovky mladých slávistických hokejistů se týden co týden zlepšují a posouvají stále dopředu. Někteří to v budoucnu dotáhnou třeba i do NHL, někdo si zahraje v extralize a někdo se v dospělém hokeji třeba ani neprosadí. To však není pro mladíky v současnosti vůbec podstatné. Nejdůležitější je společná radost se svými kamarády z každého gólu a z každého vítězství.

Snový obrat během několika minut

Sešívaní sedmáci se sobotu dopoledne vydali na zápas do Slaného. Proti soupeři ze středních Čech jde pokaždé o hodně vyrovnaná utkání, slávisté však byli zatím vždy úspěšnější. Hned v úvodu sezóny nakonec červenobílí vyhráli o tři branky, duel na ledě v Edenu byl ale vypjatý až do konce.

První třetina gól i přes šance nenabídla a vypadalo to, že se stejný scénář bude opakovat i ve druhé části. Nakonec v poslední minutě proměnil nařízené trestné střílení slávistický Daniel Kříženecký a nakonec to byla i rozhodující trefa celého duelu.

Ve třetím vzájemném střetnutí se k výhře blížili hokejisté Slaného, Pražané ale ukázali, že se nevzdávají za žádných okolností. Ještě pět minut před koncem totiž prohrávali 3:5, přesto nakonec slavili výhru 7:5.

Vjačeslav Sarkisjanc – autor pěti branek z posledních čtyř zápasů mladšího dorostu.

Probuzený střelec z Ruska

Před zahájením sezóny se k mladšímu dorostu přidal útočník pocházející z Ruska. Vjačeslav Sarkisjanc patří vzrůstem k menším hokejistům, přesto ho je na ledě v posledních týdnech hodně vidět. Začátek svého působení v českém hokeji se ale mladíkovi z největšího státu světa příliš nevydařil.

První kanadský bod si připsal až v 11. kole, v základní části byl navíc na hraně sestavy a několikrát si zahrál i za béčko mladšího dorostu. S překlopením letošního ročníku do druhé části se však mnohé změnilo. Kvůli zranění nemohlo hrát hned několik útočníků, a tak se Sarkisjanc protlačil až do druhé formace, ve které střelecky pookřál.

Aktuálně drží mladý ruský talent sérii čtyř utkání, ve kterých skóroval. Zatím nejlepší období svého působení v sešívaném dresu začal na ledě Karlových Varů, kde se prosadil dokonce dvakrát, když gólový účet rozepsal v 25. minutě a pak i dokončil v závěru střelou do prázdné klece.

V novém roce na svůj střelecký úspěch navázal, v duelu s Ústím nad Labem totiž rozvlnil síť už po třiatřiceti sekundách. Následně rozhodl zápas v Třemošné v samostatných nájezdech a prosadil se i ve smolném domácím utkání s PZ Kladnem, kdy zvyšoval na 2:0. Červenobílí pak vedli i 3:0, nakonec ale padli 3:4 po prodloužení.

Stále bez porážky, na skvělé bilanci 6. třídy nezměnil nic ani Motor

Šesťáci se radují ze třetí branky v síti Českých Budějovic.

Výsledky slávistických šesťáků by se dali s trochou nadsázkou popsat jedním slovem – nuda. Za sebou mají sešívaní už jednadvacet ligových duelů a ani jednu porážku. Pouze jednou se pak se svým soupeřem rozešli nerozhodně, a tak jsou s velkým náskokem na čele tabulky. A to mají Pražané ve skupině třeba i Plzeň nebo České Budějovice.

Právě s Jihočechy odehráli červenobílí zatím poslední utkání a byla z toho jasná výhra, která se ale nerodila zase až tak lehce. V první polovině duelu se totiž dařilo Motoru reagovat. Českobudějovičtí několikrát snížili, pak ale ukázali slávisté sílu a svůj náskok navýšili na šest branek.

Jasná výhra a potvrzení vedoucí příčky, páťáci neprohráli už skoro tři měsíce

Sešívaná 5. třída ukazuje, že v mládeži má Slavia obrovskou sílu. Přestože jde o nejmladší kategorii, která hraje na celém hřišti, daří se jí nad míru skvěle. Ve své skupině horko těžko hledá konkurenci. Vyrovnanější zápasy hráli Pražané jen s Berounem a Benešovem, dokonce i Spartu v domácím utkání přejeli rozdílem třídy.

51:36
Pozitivní bilanci má slávistická mládež z posledního týdne i přes vysokou prohru juniorů.

Na konci minulého kalendářního roku se navíc páťáci účastnili turnaje v Třemošné, kde se utkali i s Chomutovem, Brnem, Plzní nebo rakouským Linzem. Hrálo se na dva poločasy po dvaceti minutách a každá polovina se počítala jako samostatný zápas. V součtu obou výsledků proti stejným soupeřům porazili slávisté všechny soupeře a turnaj jasně ovládli.

Pro budoucnost Slavie tak jde o skvělé zprávy a potvrzení, že sešívaná mládež se rok od roku zlepšuje. Naposledy se červenobílá 5. třída střetla s Neratovicemi a v klidu si dokráčela pro jasnou výhru 12:2.

Tohle se nepovedlo

Do této kategorie bude každý týden patřit to, co se slávistickým mladíkům nepovedlo. Hokej není jen o výhrách a úspěších, ale i o prohrách a zklamáních, ze kterých je potřeba se poučit.

Asi nejhorší zážitek mají za sebou junioři, kteří si v derby chtěli pojistit postup do nadstavbové části. Utkání se však červenobílým vůbec nepovedlo a od úhlavního rivala inkasovali strašidelných deset branek.

Víkendový zápas se nevydařil ani starším dorostencům, kteří prohráli s brněnskou Kometou. Slávisty zradila zejména koncovka, jelikož svému sokovi podlehli i přes velkou střeleckou převahu (54:30).

Hráč týdne: Tomáš Poletín

Bratr Michala Poletína, který také prošel slávistickou mládeží a momentálně pravidelně hraje v extralize, pomohl páťákům k vysoké výhře hned šesti body. Pětkrát rozvlnil síť sám a připsal si ještě i jednu asistenci.

Smolař týdne: Maxim Brummel

Mladší dorostenec v zápase béčka proti Berounu měl nevídanou smůlu při zakončení. Přestože sešívaní vyhráli bez problémů 8:0 a Brummel přispěl k vítězství třemi asistencemi, gólově se ale ne a ne prosadit. Za šedesát minut hry měl jedenáct střel na branku, všechny ale pochytal berounský brankář.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více