Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
14. ledna 2018

Debutant Zigo: Chci se rozehrát po zranění. A pomoct Slavii co nejvýš

Na Slavii strávil přibližně čtyřiadvacet hodin a hned ho čekal ostrý start. Slovenský útočník Tomáš Zigo zaznamenal v zápase proti Benátkám premiéru v sešívaném dresu. Debut to byl hodně povedený. Přestože se samotnému forvardovi nepovedlo vsítit gól, neustále zaměstnával soupeřova brankáře povedenými ofenzivními výpady. A protože Slavia zvítězila, mohl se radovat i ze své první výhry ve vršovickém klubu. „Kluci se teď trápili. Toto utkání nám snad pomohlo k tomu, abychom si v kabině vytvořili pohodu. Je dobře, že to vyšlo,“ přiznal po duelu. V Edenu se chce hlavně rozehrát po zranění, s vršovickou partou ale hodlá v sezoně dojít hodně daleko.

Máte za sebou první zápas v dresu Slavie, ve kterém sešívaní porazili Benátky 5:0. Jak utkání vypadalo z vašeho pohledu?
Dlouho jsme se střelecky trápili a nemohli dát více branek. V závěrečné třetině se to ale zlomilo, vstřelili jsme čtyři branky a konec zápasu kontrolovali. Je dobře, že nám to vyšlo.

Zmínil jste slávistické martyrium v zakončení. Proč se vám v prvních dvou třetinách střelecky tolik nedařilo?
To je těžké říct. Jsem tady zatím hodně nový, i s cestou jsem tu strávil asi den a půl. Kluci se v posledních zápasech celkově trápili, i střelecky. Možná to bylo na začátku trochu znát. Pak jsme ale vstřelili víc než tři góly, což je super. Doufám, že toto utkání pomohlo k tomu, abychom si v kabině vytvořili pohodu. Uvidíme, co přinese další duel.

Ačkoliv Benátky nakonec schytaly pětibranový příděl, byly čtyřicet minut hodně rovnocenným soupeřem. V čem vás herně prověřily?
Benátečtí měli také hodně šancí, hrálo se nahoru dolů. Pro nás bylo dobře, že jsme dali druhý a třetí gól. Jinak je možné, že by ještě dali branku, dostali by se na koně a výsledek by třeba ještě vypadal úplně jinak.

Vy sám jste se hned několikrát ocitl ve výborných střeleckých příležitostech. Co chybělo k tomu, abyste debut ozdobil trefou?
Po tom zranění mi trochu odskakují puky, možná nemám na puku takové sebevědomí. Když jsem se dostal do nějaké šance, tak mi to třeba trochu odskočilo, nebo jsem to netrefil tak, jak bych chtěl. Tím, že budu hrát, se to snad spraví.

Snad to dotáhneme daleko, doufá Zigo

Vaše jméno se na sešívané soupisce objevilo poprvé. Klub se dohodl s Hradcem na vašem hostování před pár dny. Jak jednání probíhala?
Já jsem dlouho nehrál, protože jsem měl problémy s rukou. Trenéři chtěli, abych hrál. Ale v Hradci je hodně hráčů, navíc se jim daří. Takže mě poslali sem, abych se rozehrál. Uvidíme, jak to bude dál. Jestli mě později povolají zpátky, nebo ne. Bude samozřejmě záležet i na mých výkonech.

Jak jste se adaptoval v červenobílé kabině? Znal jste některé hráče třeba z dřívějška?
Za jeden den jsem kluky trochu poznal. Navíc je tu Martin Šagát, který je také Slovák. Myslím, že tam nebude v ničem problém.

Po jednom duele je asi ještě brzy, ale přesto. Jak byste zhodnotil tým, do kterého přicházíte, z herního pohledu.
Určitě máme super brankáře, který navíc tentokrát vychytal nulu. Měl spoustu dobrých zákroků. Dostávali jsme se do spousty šancí, takže myslím, že útok je silný. Obrana také. Uvidíme, jak to bude dál, ale kluci jsou dobrý tým a doufám, že to dotáhneme hodně daleko.

Čím vy osobně můžete Slavii pomoct. Jakou vám trenéři určili úlohu a co se od vás na ledě očekává?
Zatím jsme se o tom tolik nebavili, ale chtěl bych pomoct hlavně novou energií, důrazností nebo bojovností. Pokud mi tam padne nějaký gól, bude to takový bonus.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více