Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. ledna 2018

Nastartovat se proti Benátkám! Rodiče s dětmi se zvýhodněným vstupným

Teď už to klapne, Slavia se vrátí na vítěznou vlnu. Přání sešívaných fanoušků může být vyslyšeno už tuto sobotu, kdy slávisté v Edenu přivítají předposlední Benátky. Slavia bude prahnout po první výhře letošního kalendářního roku, strádající soupeř by se zase rád vyhoupl výš v tabulce. S dětmi na hokej navíc můžete vyrazit za zvýhodněné vstupně.

39. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Benátky nad Jizerou

Porovnání týmů
6. místo (64 b.)
Postavení v tabulce
13. místo (27 b.)
100:86
Skóre
93:164
David Šafránek (8+19)
Nejproduktivnější hráč
Zdeněk Král (10+23)
Lukáš Krejčík (11 gólů)
Nejlepší střelec
Zdeněk Král
Ladislav Bittner (oba 10 gólů)
Jiří Drtina (8+15)
Nejproduktivnější obránce
Petr Kolmann (5+4)
Dominik Frodl 93,08 %
Patrik Polívka 87,62 %
Úspěšnost brankářů
Aleš Stezka 86,40 %
Josef Kořenář 91,05 %
Litoměřice – Slavia 2:0
Poslední zápas
Benátky – Vsetín 1:9

Tři ztráty v řadě. Sešívaní už by si tuze rádi došli pro první výhru kalendářního roku. Jenže po prohře na Kladně a domácím neúspěchu s Přerovem to nevyšlo ani v Litoměřicích. A počítadlo bodů Pražanů se tak od závěru prosince zastavilo na 64 bodech.

„S tímhle se potýkáme celou sezonu. Máme šňůru výher, pak třeba tři porážky, pak se nám zase daří. Je to jako na houpačce,“ říkal po svém návratu do sestavy obránce Růžička. Ten chyběl přes dva týdny, kvůli angíně.

Celá kabina se stejně jako Růžička těší, až se sešívaní budou moct radovat z výhry a připíší si cenné body. Slávisty můžete samozřejmě podpořit i v sobotním zápase. Pro rodiče s dětmi je navíc připravena speciální akce.

„My dokážeme hrát s lepšími i horšími týmy různě. Ale musíme se teď připravit tak, aby to vyšlo dobře a zase jsme najeli na vítěznou vlnu,“ pokračuje Antonín Růžička. Povede se návrat na vítěznou vlnu proti Benátkám?

Bídná defenziva

Papírově čeká na sešívané slabší soupeř než v předchozích třech zápasech. Po silném Kladnu, nyní už čtvrtém Přerovu a stoupajících Litoměřicích jsou před Razýmovými svěřenci předposlední Benátky, které od zbytku tabulky odděluje propastná ztráta.

Skřípe to především v obranné činnosti. Žádný z celků naší druhé nejvyšší soutěže ještě neinkasoval tolikrát jako Benátečtí – celkem 164 obdržených branek. Průměr přes 4 branky na zápas také není zrovna lichotivý.

Uvidíme v brance Benátek znovu Kořenáře? Středočechům by se pomoc borce, který zářil na MS dvacítek, hodila. (foto: hokejbenatky.cz)

Na lepší časy se neblýskalo ani v posledních zápasech. V posledním kole si na Benáteckých smlsl Vsetín. Domácí těsně unikli nepopulární desítce (1:9).

Že by ale byla defenziva Benátek tak mizerná celou sezonu? V prosinci ještě v brankovišti čaroval Josef Kořenář, který uhranul i na MS dvacítek v Buffalu. Od jeho skončení však v dresu Středočechů nenastoupil a dvojice Žajdlík – Stezka nešťastně loví puky zpoza svých zad zápas co zápas.

Na Benátky se pomalu dotahuje i poslední Kadaň, která aktuálně ztrácí jen čtyři body. Soupeře sešívaných může těšit alespoň fakt, že právě svého konkurenta ze chvostu tabulky dokázal v vzájemné souboji porazit. Výhra 7:3 z konce prosince je pro Benátky zároveň poslední výhrou a jedinou výhrou za posledních 18 (!) kol.

Není tak velkým překvapením, že se sešívaným proti Benátkám daří. Letos je porazili už čtyřikrát. Dvakrát v přípravě a v rámci WSM Ligy jak doma (3:0), tak venku (4:1). Teď je na čase přidat pátou výhru! Podpořte sešívané v sobotním boji. Úvodní buly bude vhozeno už v 15 hodin.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více