Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
7. ledna 2018

Souboj proti bráchovi? Žádné sázky ani hecování, přiznal Jiří Doležal

Hlavní důvod prohry? Špatná disciplína a „bezzubé“ přesilovky. Tak zhodnotil duel proti Přerovu útočník Jiří Doležal. Slavia se podle něj nechala zbytečně vylučovat, navíc nedokázala zužitkovat ani hru v početní výhodě. Mužstvo trenéra Razýma tak ani napodruhé v novém roce nevyhrálo. Dvaatřicetiletého forvarda ztráta mrzela o to víc. V dresu Zubrů totiž nastoupil jeho mladší bratr Tomáš. Ve vzájemném souboji se oba chtěli vytáhnout, i když ho prý moc neřešili. „Soustředili jsme se každý na sebe,“ přiznal Doležal.

„Nám už se to jednou stalo, když jsem já byl ve Varech a on tady na Slavii. Je to takové zpestření, ale nijak výrazně jsem se na to nesoustředil. Byl to zápas jako každý jiný. Plnil jsme si svoje povinnosti, on taky. Před zápasem jsme si akorát volali, ale žádné hecování ani sázky neproběhly,“ popsal své pocity z duelu proti bratrovi Tomášovi Doležal.

Z vítězství se nakonec radoval mladší z nich – Přerov si s pražským celkem poradil a triumfoval 2:1. Podle zkušeného harcovníka slávisty srazily jak hra v oslabení, tak při početní výhodě. „Měli jsme strašně moc vyloučených a to nás sráží. Nemůžeme hrát pořádně pět na pět. Buď se hraje přesilovka nebo oslabení, což pro průběh zápasu není moc dobré. Navíc se nám teď nedaří ani v našich přesilovkách. Toho zápasu je škoda,“ pojmenoval přesně, kde sešívané „tlačí bota“.

Přestože se Slavii podařilo vsítit v době vlastní přesilovky první branku, z dalších devíti pokusů už nevytěžila ani jeden. Ve chvíli, kdy na trestné nuceně odpočívali Nedvídek s Kasíkem, si navíc hosté připsali vítěznou trefu.

„Přesilovky se nám teď opravdu nedařily, chtělo by to víc střílet. Bez střelby to nemůže spadnout do branky. Na druhé straně tam byly zbytečné fauly, kterých soupeř využil. My pak museli dohánět. Kdybychom ty trestné minuty nenasbírali, mohli jsme pořád vést. Bylo by to v pohodě a výsledek mohl být jiný,“ litoval.

Před závěrečnou třetinou ještě červenobílí měli spoustu času k tomu, aby vyrovnali. Ke smůle jejich fanoušků se ale skóre nezměnilo. Ani přes četné rady kouče Razýma, jenž nabádal v kabině k plnění různým povinností.

„Trenér nás nabádal, abych to zjednodušili a snažili se co nejvíc tlačit do brány. Nám se to ale nedařilo po celý zápas. A hlavně bez faulů. Jak už jsem říkal, těch máme v posledních utkáních strašně moc. Při takovém počtu vyloučení se vyhrát nedá. Navíc chybělo víc střel na bránu. Měli jsme jich vcelku málo. A k tomu trochu štěstí, aby to tam spadlo. Nastřelili jsme i tyčku,“ hořekoval.

Do dalších utkání musí Slavia podle jeho slov vylepšit vlastní disciplinovanost. „Řekl bych, že stačí nemít tolik vyloučení. Ve hře pět na pět dokážeme soupeře přehrát. Navíc musíme zlepšit přesilovky,“ uzavřel.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více