Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
3. ledna 2018

Nový rok a hned obrovská výzva, sešívaní míří do Kladna!

Silvestrovské oslavy jsou za námi a fanoušci opět začínají hladově vyhlížet stadiony, kam by se mohli zajít podívat na kvalitní hokej! A hned zkraje ledna je pro ně připraveno pořádné lákadlo - třetí Kladno přivítá čtvrtou Slavii!

36. kolo: Rytíři Kladno vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
3. místo (69 b.)
Postavení v tabulce
4. místo (64 b.)
116:80
Skóre
97:75
Patrik Machač (9+21)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (8+18)
David Tůma (18 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (11 gólů)
Petr Štindl (2+12)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (8+15)
Lukáš Cikánek 90,71 %
Miroslav Kopřiva 89,72 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 93,51 %
Patrik Polívka 87,62 %
Litoměřice - Kladno 1:8
Poslední zápas
Slavia - Karlovy Vary 2:1sn

Slávisté válí! Po už téměř zapomenuté, nepovedené první čtvrtině soutěže, se znovu derou na vrchol - nutno podotknout, že doslova mílovými kroky. Od památného výprasku 8:1, který zkraje listopadu doma uštědřili Ústí, jen třikrát odcházeli z ledu bez bodu a útočí zpět na čelo. Navíc z těch 15 zápasů, které se od té doby odehrály, dotáhli do úspěšného konce 11 z nich! Jako třešničku na dortu si také na závěr roku připsali nesmírně cenný skalp, v domácím prostředí dokázali proti lídrovi z Karlových Varů nejprve v závěru srovnat na 1:1, v nájezdech pak červenobílým vystřelil druhý bod Jankovský.

Ten se tak společně se střelcem vyrovnávacího gólu Davidem Šafránkem a tradičně skvělým Dominikem Frodlem stal jedním z hrdinů utkání. A právě jednadvacetiletý brankář sešívaných po zápase zářil štěstím. "V šatně jsme si říkali, že nehrajeme vůbec špatně a musíme takhle pokračovat i dál. Srovnali jsme minutu před koncem, lidi musel takový průběh zápasu nadchnout, i my jsme z toho byli nadšení," popisoval své pocity těsně po zápase.

Teď jej ale i s jeho spoluhráči čeká další velká výzva. Míří do Kladna, kde už se letos jednou představili, sice zde na začátku října nedokázali vstřelit ani branku a do Prahy se vraceli s výsledkem 0:2, ale něco se ten den změnilo. Do té doby nevýrazný mančaft najednou ožil, začal dávat góly a postupně se vyšvihl z 10. až na 4. místo v tabulce! Navíc, když jsme u těch čísel, od té doby uplynulo 25 zápasů a sešívaní se radovali v 19 z nich. Přidají dvacátý korálek?

2 zápasy, 17 branek - útok Rytířů budí hrůzu

Každý z "velké čtyřky", tedy prvních čtyř celků WSM ligy, už v sezoně někomu uštědřil nějaký debakl. Vedoucí České Budějovice doma rozstřílely Vsetín 8:0, Karlovy Vary si dvakrát pohrály s Benátkami v poměru 8:1, respektive 8:2, již zmiňovaná Slavia doma rozstřílela Ústí taktéž 8:1, nejnovějším přírůstkem tak jsou výsledky Kladna, které přišly hned dva za sebou - nejbližší soupeř slávistů si o svátcích smlsnul taktéž na Benátkách (9:3), dva dny před Silvestrem pak zničil Litoměřice na jejich ledě (1:8).

27
Do tolika zápasů už v sezoně zasáhl Dominik Frodl. Jen v šesti z nich ale inkasoval více než dvě branky, hned pětkrát pak odešel s vychytanou nulou!

I díky těmto dvěma výpraskům tak jsou Rytíři doslova na dostřel prvnímu místu, na které v tuto chvíli ztrácí pouze dva body. Druhý nejofenzivnější celek ligy se na něj může dotáhnout už po čtvrtečním utkání, v případě porážky se ně ale naopak dotáhnout právě červenobílí, kteří v tuto chvíli na svého rivala ztrácí 5 bodů. Pomoci jim k tomu má hlavně nejlepší střelec soutěže, David Tůma nastřílel ve 33 zápasech 18 branek a i díky němu už jeho spoluhráči dohromady 116krát zvedali ruce nad hlavu.

Silnou zbraní Kladenských je i mladíček Jakub Strnad, který nastřílel jen o tři branky méně. Naopak, pokud Středočechy něco trápí, tak to jsou oslabení a nepříliš výrazné brankářské výkony. Rytíři už stihli dostat ve 35 zápasech 29 gólů v početní nevýhodě a v procentuální úspěšnosti se v této disciplíně krčí až na 11. místě. Nepříliš výrazné to s čísly není ani u gólmanů, Lukáš Cikánek s Miroslavem Kopřivou se pohybují kolem hranice 90% úspěšných zákroků - jen pro porovnání, Dominik Frodl si drží krásných 93,51%.

Historie vzájemných soubojů sahá až daleko do dob, kdy se extraliga hrála na rybníce, tou nejčerstvější vzpomínkou si ale vykouzlí úsměv na tváři spíš sešívaní - ti doma v polovině listopadu svého soupeře porazili 4:2 a odstartovali tak pětizápasovou sérii vítězství, pro Rytíře naopak znamenala první ze tří bolestných proher v řadě. Teď mají oba celky výchozí pozici prakticky totožnou - Středočeši si smlsli na papírových outsiderech, Slavia naopak skolila lídra.

Kdo bude šťastnější a dotáhne se tak na své nejbližší soupeře? To se dozvíme ve středu večer, úvodní buly bude v ČEZ Stadionu vhozeno ve čtvrtek v 18:00, buďte s námi u toho!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více