Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
14. prosince 2017

Starší dorost změří síly se Salzburgem, juniory čeká lídr z Plzně

Necelé dva týdny před Vánoci je program slávistické mládeže trochu netradičně roztahaný. Duel staršího dorostu s rakouským celkem je naplánovaný na pondělí, mladší dorost bude hrát svůj jediný zápas dokonce až v úterý. U juniorů zůstává vše při starém, hrát se bude v pátek a v sobotu.

Junioři

15.12., HC Slavia Praha – HC Motor České Budějovice

V pátek půjde na ledě v Edenu o souboj dvou celků, které dělí pouhé tři body. Lépe je na tom jihočeský Motor, který zvládl posbírat čtyřicet bodů, díky kterým je na šestém místě. Slávistům pak se sedmatřiceti body patří osmá příčka.

Sešívaní mají poslední tři týdny nevyrovnanou formu. Zatímco první ze dvou víkendových zápasů vždy prohráli, ve druhém své zaváhání napravili. Naposledy se podařilo červenobílým vydolovat dva body na ledě Hradce Králové.

Českobudějovičtí v prosinci prohráli jen jednou, když na domácí půdě nestačili na Chomutov. Dokázali však porazit Kladno, Karlovy Vary, Liberec a naposledy i Litvínov. Motor navíc v poslední době příliš neinkasuje. S výjimkou duelu s Piráti neobdrželi Jihočeši více než dva góly.

16.12., HC Slavia Praha – HC Plzeň 1929

Plzeňští junioři si na čele dokázali vypracovat slušný náskok, na druhou Kometu mají totiž k dobru pět bodů. V případě neúspěchu tak Západočeši povedou juniorskou extraligu i nadále.

Indiáni jsou i ve druhé polovině základní části ve výborné formě, z posledních deseti utkání totiž prohráli v základní hrací době jen jednou. V posledním zápase navíc rozstříleli Litvínov 8:2.

Sešívaní už se jednou se Západočechy letos střetli a nebyla z toho tak jednoznačná záležitost, jak se možná čekalo. Plzeň se sice dostala do tříbrankového vedení, dvakrát se ale podařilo Šteinerovi snížit, ke srovnání už se ale Pražané i přes slibné šance nedostali.

Starší dorost

16.12., HC Slavia Praha – HC Motor České Budějovice

V sobotu, den po juniorech, se s Českými Budějovicemi střetnou i starší dorostenci. Ti budou mít o víkendu jen jeden zápas, ten další odehrají až v pondělí. Motoru se zatím v nadstavbové části příliš nedaří, s pouhými třemi body je na předposledním místě.

Jihočeši dokázali porazit jen Zlín, který je stále bez bodu. Naopak nezvládli souboj s Vítkovicemi a po výsledku 3:8 podlehli i Liberci. I přes horší umístění se může slávistický soupeř pyšnit dobrými statistikami v přesilovkách a oslabení. V obou speciálních herních situacích je totiž nejlepším ze všech týmů v nadstavbové části.

Pražané už zvládli posbírat sedm bodů, také však mají odehrán dvojnásobný počet utkání. Za tři body porazili jen Pardubice, proti dalším třem soupeřům však bodovali alespoň po prodloužení nebo po samostatných nájezdech.18.12., HC Slavia Praha – EC Red Bull Salzburg

Poprvé v sezóně se sešívaní utkají s jediným nečeským účastníkem extraligy staršího dorostu. Rakouský Salzburg patří k nejlepším týmům, teprve minulý týden poprvé v letošní sezóně prohrál, když nestačil na Vítkovice.

V základní části byli však Salzburg k nezastavení. V šestnácti duelech nasázeli přes sto branek a ztratili jen jeden bod. Rakouský celek táhne zejména trojice skvělých útočníků, kteří mají dohromady už skoro sto kanadských bodů.

Nejproduktivnějším hráčem je Justin Schütz se čtyřiatřiceti body, hned za ním je Marcel Barinka, který se do Salzburgu dostal před letošní sezónou ze Sparty. Třetím je pak Taro Riccardo Mario Jentzsch, který je aktuálně přesně na hranici třiceti bodů.

Mladší dorost

19.12., HC Slavia Praha – Rytíři Kladno

Sešívaní nezahájili druhou fázi sezóny úplně ideálně. Přestože doma přetlačili Třemošnou a zdálo se, že se začíná dařit, opak byl ale pravdou. Zápas proti PZ Kladnu se slávistům vůbec nevydařil. Už v první třetině třikrát inkasovali a i přes snížení nakonec Středočeši přidali ještě další tři branky, a o vítězi tak bylo jasno.

V úterý se červenobílí střetnou z druhým celkem z Kladna. Rytíři bojují o místenku v play-off, a tak potřebují každý bod. V posledním kole navíc podlehli Karlovým Varům, které jsou přímým a zřejmě i jediným konkurentem.

V základní části se sešívaní s kladenskými Rytíři potkali dvakrát, bilance je zatím vyrovnaná. V Edenu se dařilo červenobílým, kteří vyhráli po velmi dobrém výkonu 4:2, z kladenského ledu si pak odvezli porážku 1:3.

6. a 8. třída

16.12., HC Tábor – HC Slavia Praha

Už dvakrát se letos šesťáci a osmáci střetli s Táborem a zatím jsou obě kategorie bez porážky. Šestka vyhrála 6:2 a remizovala 3:3, osmička pak vyhrála po výsledcích 5:3 a 11:1 oba vzájemné duely.

Jihočechům se mnohem více daří v mladší kategorii, kde jsou na druhém místě za vedoucí Slavií, na kterou ale ztrácí už sedm bodů. Mezi osmáky se pak Táboru vůbec nedaří, po sedmnácti zápasech totiž získal jen čtyři body a jen o skóre je předposlední před Jindřichovým Hradcem.

17.12., HC Slavia Praha – HC Meteor Třemošná

Třemošná je v obou kategoriích na čtvrté příčce, pro slávisty by ale neměla představovat velkou hrozbu. Na druhou stranu třeba osmáci Západočechů už dokázali porazit i Plzeň, která prohrála zatím jen dvakrát.

Meteoru se proti sešívaným vůbec nedaří. V 6. třídě slávisté vyhráli s přehledem 7:2 a 7:3, v kategorii 8. třídy šlo ve vzájemných zápasech o vyrovnanější podívanou, přesto v obou případech slavili červenobílí výhru.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více