Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
6. prosince 2017

Junioři míří na východ Čech, starší dorost čeká páté derby sezóny

Už ve čtvrtek se do druhé fázi extraligy pustí mladší dorostenci a junioři pojedou do Pardubic. Velký zápas čeká starší dorostence v pátek, kdy zamíří do Holešovic, kde se střetnou se Spartou. V sobotu se pak do hry dostanou všechny tři kategorie. Kromě nic budou o body bojovat i šesťáci a osmáci a v neděli uzavřou mládežnický týden i páťáci a sedmáci.

Junioři

7.12., HC Dynamo Pardubice – HC Slavia Praha

Sešívaní minulý víkend nestačili v přestřelce na brněnskou Kometu, následně ale přetlačili Jihlavu, když o zisku tří bodů rozhodl necelé dvě minuty před konce obránce David Stark. Nejstarší mládežnické kategorii tak patří s pětatřiceti body osmá příčka.

To Pardubice jsou aktuálně ve skvělé formě, čtyři zápasy v ředě neprohráli a navíc v posledních třech utkáních ani jednou neinkasovali. Za vším stojí brankář Jan Janský, který drží neprůstřelnost málo vídaných 194 minut. Dynamo se tak díky skvělým výkonům vyhouplo na čtvrté místo a na druhou Kometu ztrácí jen tři body.

Oba celky už se jednou v letošní sezóně potkali. V Edenu se mnohem více dařilo sešívaným, kteří se v polovině duely mohli pyšnit tříbrankovým náskokem. Přestože Východočeši ještě ve druhé třetině snížili na rozdíl jediné trefy, výhru si Pražané nenechali utéct. Ke góly z prvního dějství přidal Tomáš Šmerha další dva ve třetí dvacetiminutovka, a tři body tak zůstali doma.

9.12., Mountfield HK – HC Slavia Praha

Hradec Králové je momentálně sousedem sešívaných v tabulce, když stihl posbírat o jeden bod více. V sobotu tak půjde o souboj dvou týmů, kteří jsou na tom hodně podobně.

Královéhradečtí mají za sebou dva povedené duely proti juniorům ze severu Čech. Nejdříve si celkem přesvědčivě poradili s Litvínovem a pak zvládli i klání s Chomutovem, proti kterému museli otáčet nepříznivý stav.

S Mountfieldem se červenobílým v prvním utkání vůbec nedařilo. V 11. minutě prohrávali už o tři branky, a přestože se jim gólovou smršť soupeře podařilo zastavit, gól Jašy z konce druhé části už na výsledku nic podstatného nezměnil.

Starší dorost

8.12., HC Sparta Praha – HC Slavia Praha

Letošní sezóna je na pražská derby ve starším dorostu vyloženě bohatá. Na začátku prosince jde o už pátý vzájemný souboj, ze kterých zatím vycházejí lépe slávisté. Ti totiž z úhlavním rivalem prohráli jen jednou.

Dvakrát sice muselo rozhodovat prodloužení, v obou případech však byli úspěšnější červenobílí. Nejvyšší výhru zaznamenali sešívaní v posledním duelu základní části, kdy celek z Holešovic na svém ledě rozstříleli 7:3.

Do nadstavbové části vstoupili sparťané velmi dobře, když přehráli Vítkovice a Zlín, a jsou tak zatím stoprocentní. Oproti sešívaným pak mají navíc o dva odehrané zápasy méně.

9.12., Bílí Tygři Liberec – HC Slavia Praha

Liberec je na tom podobně jako Sparta. Tým ze severu Čech totiž ve třech zápasech ani jednou neprohrál, a tak se drží hned za vedoucím Hradcem Králové a druhou Plzni. Tyto celky mají ovšem už o jeden odehraný duel navíc.

Bílí Tygři se do lepší nadstavbové skupiny dostali až na poslední chvíli, rozhodně ale nejsou jen do počtu. Liberci se daří jak střelecky, tak i v obraně. Skóre 16:5 ze tří zápasů mluví za vše.

I proti Liberci mají slávisté pozitivní bilanci, ve třech ze čtyř vzájemných utkání v základní části slavili výhru, jednou dokonce s čistým kontem.

Mladší dorost

7.12., HC Slavia Praha – HC Meteor Třemošná

Mladší dorostenci rozjedou druhou část sezóny na svém ledě, kde přivítají Třemošnou. Půjde tak o souboj týmů, které jsou v tabulce hned za sebou, dělí je však čtyři body, a tak horší Třemošná nemůže svého soupeře ani v případě výhry přeskočit.

Západočeši ve své první sezóně po postupu do sezóny nepodávají nějaké oslnivé výkony, na druhou stranu se neustále drží jedno dvě místa od poslední příčky. Do nadstavbové části navíc Meteor do svých řad získal značnou posilu, z Plzně se k nim přesunul Adam Ženíšek, po základní fázi pátý nejproduktivnější hráč skupiny západ.

Sešívaní se s Třemošnou utkali už dvakrát, každý z týmů slavil jednou. Nejdříve si tři body z Edenu odvezla Třemošná, následně si zase slávisté přivezli vítězství z Třemošné.

9.12., PZ Kladno – HC Slavia Praha

Přestože je PZ Kladno poslední a třeba od Litvínova schytalo sedmnáct branek, pro slávisty jde o černou můru. V základní části ho totiž ani jednou neporazili. Na domácí půdě prohráli po prodloužení 1:2 a na ledě Středočechů 3:4 dokonce v základní hrací době.

Od začátku sezóny se však druhý tým z Kladna hodně zvedl, od debaklů se dokázal dostat do situaci, kdy sbírá i nějaké body. A hodně cenný bod získal třeba i v posledním utkání, kdy obral silnou Spartu.

Pokud sešívaní ještě budou chtít pomýšlet na boj o play-off, bezpodmínečně musí PZ porážet. V nadstavbové části může být totiž každý bod rozhodující.

6. a 8. třída

9.12., HC Slavia Praha – HC Strakonice

Slávističtí šesťáci i osmáci se v sobotu utkají se Strakonicemi, se kterými letos hráli už dvakrát. Zatímco 6. třída je doposud bez porážky, 8. třída má s Jihočechy problémy. Na domácí půdě dokonce Strakonicím podlehla, ve druhém utkání se oba celky rozešly smírně.

5. a 7. třída

10.12., HC Slavia Praha – HC Rakovník

Víkend zakončí červenobílí páťáci a sedmáci, kteří v Edenu přivítají Rakovník, který v obou kategoriích patří k horším týmům. To se potvrdilo i v první zápasech, kdy sedmáci Středočechy porazili 5:3 a páťáci dokonce 10:0.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více