Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
5. prosince 2017

Osm zápasů v Kadani? Hodně mi to dalo, říká navrátilec Kohút

Letošní sezonu začal v dresu kadaňských Trhačů a okusil atmosféru dospělého hokeje ve WSM lize. Junior David Kohút sice nakonec v Kadani na zkoušce neuspěl, ale přesto mu štace na severozápadě Čech dala hodně. „Užil jsem si to. Získal jsem nové zkušenosti. WSM liga je něco jiného, než co jsem do té doby znal,“ vypráví mladý útočník, který se vrátil do Edenu, aby pomohl slávistické juniorce.

Byl jste v letošní sezoně na zkoušce v Kadani. Jaké bylo období mezi dospělými ve WSM lize?
V Kadani jsem byl asi dva měsíce a odehrál jsem tam osm zápasů. Užil jsem si to. Získal jsem nové zkušenosti. WSM liga je něco jiného, než co jsem do té doby znal.

Hokej ve WSM lize je o něčem jiném než hokej v juniorce. Jak těžké bylo si na to zvyknout?
Ve WSM lize se hraje rozhodně silovější hokej, ale to člověk zažije mezi dospělými všude. Velký rozdíl je taky v podpoře od obránců. Mezi dospělými je rozehrávka rychlejší a přímočařejší, nedělá se v nich tolik chyb, které by se musely hasit.

8
Tolik startů si připsal David Kohút ve WSM lize v dresu Kadaně

Ve WSM lize jste proti sobě měl zvučná jména. Užíval jste si, když jste nastupoval třeba proti Kladnu?
Byla to paráda. Na takovýchhle utkáních jsem si nejvíc užíval, kolik přišlo diváků. Chodilo jich hodně a pro každého hokejistu je podpora diváků důležitá. Ale atmosféra byla skvělá nejen u zvučných týmů, každý moravský tým má třeba výborné fanoušky.

Teď jste se vrátil zpátky na Slavii. Zapadl jste se dobře?
Kluky v kabině znám všechny a trenéry taky, takže jsem neměl žádný problém začlenit se zpátky do party.

Jaké to je znovu hrát mezi juniory?
Musím si ještě zvyknout, že se tady hraje jiný hokej, než na jaký jsem byl poslední měsíce zvyklý. Na ledě se ale cítím dobře a myslím, že mi ta opakovaná premiéra na Slavii vyšla celkem dobře.

Máte pocit, že můžete spoluhráčům nabídnout svoje zkušenosti z WSM ligy?
Něco jim nabídnout určitě můžu. Dospělý hokej mě hodně naučil a chci klukům něco předat. Snad se mi to povede a budu užitečný.

Obranná fáze a přesilovky, to nás pálí, ví Kohút

S juniorkou máte za sebou domácí víkend. Zápas s Brnem vám nevyšel, ale v sobotu jste udolali Jihlavu. Jaký máte z těchhle zápasů pocit?
S Kometou jsme vedli 3:1 a chyběl nám jeden gól, abychom ji zlomili. Kdyby se nám povedlo dát čtvrtou branku, tak jsme podle mě ten zápas urvali. S Duklou to byl vyrovnaný duel s šancemi na obou stranách a nás zachránil gólman. Hlavně díky němu jsme získali tři body.

Zápas s Duklou byl hodně vyrovnaný. Za stavu 2:2 trefil tři sekundy před koncem druhé třetiny Matouš Patočka tyčku. Nesrazil vás trochu tenhle moment?
Myslím, že nám to nijak neublížilo. Na tyhle smolné momenty se snažíme nekoukat. Hrajeme pořád na sto procent a makáme od začátku až do konce zápasu.

Takže gól v předposlední minutě byl asi velkým zadostiučiněním…
Určitě. Padl sice trochu se štěstím, ale je super, že se nám povedlo takhle na konci rozhodnout o vítězství a získat tři body.

Utkání s Jihlavou ale ukázalo, že je na čem pracovat. Co je potřeba konkrétně zlepšit do dalšího průběhu sezony?
Podle mě musíme hlavně zapracovat na obranné fázi. Moc často se necháváme přečíslovat. Soupeři nám ujíždějí do brejků. Rozehrávka taky není úplně ideální a náš velký trn v patě jsou přesilovky, které nám nejdou.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více