Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
21. listopadu 2017

Do Edenu míří Litoměřice. Přineste plyšáky a dárky a pomozte dětem!

Dva zápasy ve třech dnech, šest bodů. Taková je bilance slávistických hokejistů před utkáním s Litoměřicemi, které odehrají ve středu v Edenu. Zápas se ponese v charitativním duchu, podpořit dobrou věc můžete i vy!

Máte doma starší hračky, knížky nebo nepotřebné pastelky, které by ještě někomu mohly udělat radost? Přineste je na tento a příští domácí zápas. U vstupu budou pro tyto účely připraveny speciální boxy. Po skončení zápasu s Litoměřicemi můžete vhodit plyšáky i na ledovou plochu. Pokud nenajdete nic, a přesto chcete pomoct, můžete přinést balení plenek, vlhčené ubrousky, dětské hygienické potřeby nebo pastelky či fixy a jakékoliv školní potřeby. I sebemenší drobnost se dětem bude hodit. Dárečky, které se vyberou, za vás pak hráči Slavie odvezou dětem z Klokánku a dětského domova v Dolních Počernicích.

25. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Stadion Litoměřice

Porovnání týmů
4. místo (41 b.)
Postavení v tabulce
6. místo (40 b.)
61:52
Skóre
62:62
David Šafránek (5+13)
Nejproduktivnější hráč
Vítězslav Bílek (9+9)
Jiří Drtina, Zdeněk Kubica,
Martin Kadlec (všichni 7 gólů)
Nejlepší střelec
Vítězslav Bílek a Jan Veselý (9 gólů)
Jiří Drtina (7+10)
Nejproduktivnější obránce
Ondřej Smetana (4+12)
Dominik Frodl 93,35 %
Patrik Polívka 89,02 %
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král 92,28 %
Martin Michajlov 93,28 %
Přerov – Slavia 2:3
Poslední zápas
Benátky – Litoměřice 1:2

Sešívaní po vlažném začátku pořádně kopli do vrtule a postupně se dostali až na čtvrtou příčku tabulky, cestou navíc stihli porazit například silné České Budějovice. Pak je ale lehce zabrzdila reprezentační přestávka.

Udržet výkony se bohužel červenobílým nepodařilo, svou roli na tom určitě hrál i ostrý start po pauze – zajížděli tehdy na led vedoucího celku ligy, Karlových Varů. Prohru 2:6 ze sebe však rychle oklepali a o pár dní později už to byla zase ta stará dobrá Slavia – před více než dvěma tisíci diváky v krásném utkání porazili Kladno 4:2, hned další kolo si pak v Přerově vyšlápli na tamní Zubry poměrem 3:2! Zdá se, že jsou slávističtí hokejisté v ideálním rozpoložení, bude to však stačit i na rozjeté Litoměřice?

Stadion nahání favority, na Slavii ztrácí pouhý bod

Také na soutoku Labe a Ohře zcela jistě vládne spokojenost. Hokejisté v modrobílých dresech okupují šestou pozici, ze které ztrácí na čtvrtou Slavii bod, devátý Havířov však má jen o tři méně. To je po desáté a jedenácté příčce z posledních dvou sezon zatí, velký posun k lepšímu!

6
Přesně tolik bodů dokázali za poslední dva roky Litoměřice vytěžit ze vzájemných zápasů. Ve hře jich přitom bylo celkem 27.

Stadion těží hlavně z výborně dotažených zápasů proti sousedům v tabulce – Přerov porazil dvakrát, proti Prostějovu získal čtyři body, s Frýdkem tři… Když se k tomu připočítá občasný zisk z utkání proti favoritům (Slavia v Litoměřicích prohrála po prodloužení, Karlovy Vary pak brankou v poslední třetině), šesté místo je více než zasloužené.

Výběr trenéra Říhy se může spolehnout zejména na nesmírně vyrovnanou brankářskou dvojici – Tomáš Král s Martinem Michajlovem drží svou úspěšnost nad hranicí 92%, což zejména druhého jmenovaného posouvá až mezi ligovou smetánku, kde mimochodem figuruje i Dominik Frodl. Útok pak táhne osmnáctibodový Vítězslav Bílek, podobně jako Pražané se však o střílení branek velkou měrou zasluhují také obránci – Ondřej Smetana a Aleš Pavlas spolu stihli nasbírat už 31 bodů! Pohlídají si slávisté jejich střelecké choutky?

Sešívaní na Litoměřice umí, za posledních dva a půl roku vždy brali ze vzájemných utkání minimálně bod a fanoušci doufají, že nejinak tomu bude i v rámci pětadvacátého kola. Čeká nás zápas čtvrtého s šestým, které dělí jeden bod, dvě vítězné série, z nichž jedna bude ukončena a jedna bude pokračovat.

Zopakují slávisté výkon proti Kladnu a dotáhnou se na elitní trojici? Úvodní buly bude vhozeno ve středeční šestou hodinu večerní, buďte s námi u toho!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více