Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.10.2017

Z Havířova s prázdnou. Na Bláhu slávisté recept nenašli

14. kolo, pondělí 16.10.2017, Havířov - Slavia
Havířov
2:0
0:0, 1:0,1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 38. L. Bednář (Pořízek, Kotala), 59. Rác (Dudek, Sikora). Rozhodčí: Přikryl, Obadal – Potůček, Špringl. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 1562. Střely na branku: 21:23. Průběh utkání: 2:0.

Sestavy

Havířov

Bláha – Krisl, Dudek, Puzič, Drtil, Chroboček, Havel – Kotala, Matai, Sikora – Beránek, Rác, Kalus – Pořízek, Bednář, Fronk – Cihlář, Baláž, Gřeš.

Slavia

Polívka – Drtina, Kasík, Barák, Holý, Ryzák, Růžička – Krejčík, Nedvídek, Vracovský – Kopta, Šafránek, Jankovský – Ondráček, Kubica, Kadlec – Šteiner, Furch, Šmerha.

Na branky chudé utkání nabídlo čtrnácté kolo WSM Ligy, ve kterém Slavia zavítala na led Havířova. Prvního gólu se diváci dočkali až v závěru druhé třetiny. Ke smůle Razýmových svěřenců úvodní trefu obstarali domácí, kteří hubené vítězství pečetili trefou do prázdné branky. Na gólmana Bláhu Slavia recept nenašla a ze Slezska si žádné body neodváží.

Venku se vcelku daří. Skutečnost, kterou chtěli sešívaní potvrdit na ledě Havířova. Tedy na stadionu, kde na konci loňského ročníku schytali porážku 1:7. V hlavě ji pár hráčů mělo. Mezi nimi byl mimo jiné Patrik Polívka, který zaujal místo v brankovišti.

Jeden z prvních pozornost vyžadujících pozdravů vyslal na branku sešívaných Petr Beránek, který loni nastupoval také v červenobílém. Nebezpečná střela z prostoru mezi kruhy uzavírala první třetinu. Bezbrankových dvacet minut diváky mockrát ze sedadel nezvedlo. Tempo bylo sice slušné, hráče obou celků ale srážely nepřesnosti.

Vyrovnaných dvacet minut přineslo celkem sedmnáct střel (9:8). Přes duo gólmanů Polívka – Bláha neprošla jediná.

Že jsou brankáři v dobrém rozpoložení se potvrzovalo dál. Fronk skapal před z části odkrytou brankou Slavie. Pražané v následující akci nevyužili brejk. Už to vypadalo, že se na úspěšný zásah bude muset čekat až do závěrečného dějství. S tím ale nehodlali smířit domácí.

Úvodní trefu obstarala rychlá rozehrávka Havířovských. Kotala nachystal pro Pořízka s Bednářem přečíslení dva na jednoho. Na jeho konci byl Lukáš Bednář, který neměl problém v rychlé akci na jeden dotek skórovat. Po přesném pasu měl před sebou poloprázdnou klec.

Očekávala se odpověď slávistů. Ti museli kvůli nepříznivému stavu po svých soupeřích jít o něco víc. Bláha o čisté konto přijít zkrátka nechtěl. Zazářil i při závaru červenobílých, kteří využili toho, že hrál Drtil bez hole. Havířovský gólman proti střele z ložené pozice vytáhl skvělý zákrok lapačkou.

Aktivita sešívaných se stupňovala. Vše vyvrcholilo závěrečnou hrou bez brankáře. Slávistům se ale v šesti nepodařilo usadit se v útočném pásmu a soupeř jejich zaváhání potrestal. Do prázdné brány pečetil výhru Roman Rác.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (AZ Residomo Havířov): „Spokojenost se třemi body, nicméně v naší hře bylo mnoho nepřesností a herní nekázně, jako bychom cítili velkou zodpovědnost vzhledem ke šňůře domácích zápasů. Myslím, že se k nám obrátilo štěstí podpořené dobrým výkonem brankáře, který nás zachránil i ve chvilkách, ve kterých jsme mohli inkasovat. Branka padla po výborně sehrané a nacvičené akci. V závěru už jsme si výhru dobrou obranou uhájili.“

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Moment, který rozhodl utkání, byla nešťastná situace, chyba, kterou soupeř ve druhé třetině potrestal gólem. My jsme sice několik nadějných situací také měli, ale bohužel nám chybí rychlost a důraz v zakončení. Bez gólu v zápase nemůžeme zkrátka pomýšlet na zisk bodů.“

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více