Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
16. října 2017

Trauma z Havířova zapomenuto. Jedeme pro tři body! zní z kabiny

WSM Liga vstupuje do druhé čtvrtiny základní části a Slavii tak čeká podruhé v sezoně Havířov. Napoprvé sešívaní vyhráli 5:1, ale v hlavách mají někteří hráči nepříjemnou porážku 1:7, kterou v Havířově schytali na konci loňského ročníku. V pondělí sešívaní nic takového na ledě slezského soupeře nechtějí dopustit a pokusí se přidat další výhru z venkovního prostředí.

14. kolo: AZ RESIDOMO Havířov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
12. místo (16 b.)
Postavení v tabulce
9. místo (19 b.)
30:38
Skóre
30:31
Jan Hudeček (4+3)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Drtina (4+8)
Jan Hudeček (4 góly)
Nejlepší střelec
Jiří Drtina
Lukáš Krejčík
Zdeněk Kubica (4 góly)
Tomáš Drtil (3+4)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (4+8)
Danie Dolejš 91,53 %
Ondřej Bláha 93,62 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 92,44 %
Patrik Polívka 87,36 %
Havířov – Litoměřice 2:1p
Poslední zápas
Slavia – Benátky 3:0

Havířovští zatím letos zažívají podobnou sezonu jako Slavia. Z velice rozpačitého úvodu se hráči trenéra Martina Janečka začínají zvedat až v poslední době, kdy stejně jako sešívaní dokázali bodovat už třikrát za sebou.

Naposledy doma porazili Litoměřice 2:1 po prodloužení. Už před tím ukázali silnější koncovku i v Přerově, kde vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech. Zapomenuta tak už nejspíš je vysoká domácí porážka 4:8 od Ústí nad Labem a další nelichotivé výsledky.

Havířovští po první čtvrtině základní části každopádně pořád nemůžou být spokojení. V tabulce jim patří s 16 body až 12. příčka a chtějí se určitě probojovat výše. Zvláště v situaci, kdy Havířov čeká celkem pět domácích zápasů v řadě – duel se Slavií je jedním z nich. „Jsou to velmi důležitá utkání. Hrajeme doma, máme skvělé publikum a chceme získat v každém zápas body,“ řekl kapitán týmu Jiří Krisl.

Zkušený obránce dělá v Havířové kapitána už osmou sezonu v řadě a je jednou z tradičních opor svého týmu. Stejně tak je tomu i v ochozech, kde se Havířov vždy těší velké podpoře a na domácí zápasy chodí průměrně dva tisíce bouřlivých fanoušků.

Na góly se méně nadřít

I s tím se bude muset pražská Slavia v pondělí večer vyrovnat. Neměl by to být ale tak velký problém. Sešívaní zatím potvrzují, že na kluzištích soupeřů hrají uvolněně a bez zbytečného tlaku. V tabulce venkovních zápasů WSM Ligy jsou dokonce na třetím místě, když z šesti zápasů získali deset bodů.

Naopak doma to do nedávné doby taková sláva nebyla, teď má však Slavia v zádech dvě domácí vítězství – 2:0 s Přerovem a 3:0 s Benátkami. K tomu vzrůstající formu brankáře Dominika Frodla (92,44 %) a odhodlání v Havířově přidat další výhru.

Ani sešívaní si totiž zdaleka nemůžou vyskakovat a každý bod potřebují jako sůl. „Snažíme se pořád zlepšit. Do Havířova jedeme samozřejmě vyhrát a odvést si všechny tři body. Loni jsme tam prohráli 1:7, to bylo nepříjemné, ale zapomeneme na to,“ řekl obránce Slavie Jan Holý.

Právě Holý vstřelil vítěznou branku v posledním zápase proti Benátkám. Tu druhou přidal další bek – Jindřich Barák. A aby obránců nebylo málo, tak produktivitě Slavie stále vévodí Jiří Drtina (4+8).

Sešívaní trenéři věří, že se střelecky začnou více probouzet i útočníci. „Výsledek 3:0 proti Benátkám vypadá jednoznačně, ale na góly jsme se nadřeli. Byli bychom rádi, kdyby se nám příště povedlo proměnit víc šancí,“ řekl směrem k zápasu v Havířově asistent trenéra Jan Srdínko.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více