Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
14. října 2017

Doma neprůstřelný. Nulu jsem v hlavě měl, říká Frodl

Na vítězství sešívaných proti nevyzpytatelným Benátkám měl lví podíl. Mladá opora sešívaných a oblíbenec fanoušků Dominik Frodl vychytal druhé čisté konto na domácím ledě v řadě a dovedl Slavii k důležitému vítězství. „Byl to hodně těžký zápas, soupeř na nás byl dobře připravený. Zápas rozhodla první branka,“ hodnotila utkání bíločervená čtyřiatřicítka. V Edenu Frodl neinkasoval už 154 minut.

Druhé domácí vítězství v řadě, opět s nulou na kontě. Jaký zápas to byl z vašeho pohledu? Hodně těžký, Benátky přijely do Prahy s cílem dobře bránit, mají výborného gólmana, který nás především v první třetině hodně potrápil. Naštěstí se nám na začátku druhého dějství podařilo dát gól na jedna nula a soupeř musel hru trochu otevřít. Celý zápas byl o tom, že Benátky čekaly na naše chyby, ale naštěstí ty, které jsme udělali, nedokázal soupeř potrestat.

92,44
Taková je dosavadní úspěšnost zákroků v podání Dominika Frodla.

Zápas vypadal z větší části vyrovnaně, co bylo klíčové pro zisk plného počtu bodů? Určitě první gól, který byl nesmírně důležitý. Hodně nás uklidnil, začali jsme si více věřit na puku. Byla cítit snaha vsítit co nejrychleji další branku, což se však povedlo až na konci třetí třetiny. Ze srdce nám pak spadl velký kámen a už jsme věděli, že zápas dovedeme do vítězného konce.

V čem spatřujete největší rozdíl oproti nepovedeným zápasům v Litoměřicích a na Kladně? Dařilo se nám proti Benátkám být silní na puku, dokázali jsme držet útočné pásmo. Navíc jsme sehráli několik hezkých akcí, to se nám v minulých zápasech příliš nedařilo. Doufám, že z nás trochu spadne taková ta pomyslná deka a góly už budou jen přibývat.

Branky musíme střílet i nadále, má jasno Frodl

Podařilo se vám vychytat druhé čisté konto ve dvou domácích zápasech, myslel jste na konci zápasu na jeho udržení? Nebudu se tvářit, že ne, každá nula potěší. Letos jsem už o dvě přišel jen velice těsně, v obou případech až v samotném závěru utkání, takže jsem samozřejmě rád, že se to tentokrát podařilo. Důležitý byl jeden ze zákroků asi pět minut před koncem, kdy jsem se přesouval k pravé tyči a puk mě trefil. Pak jsem už věřil, že neinkasuji.

Když se blíží konec zápasu a s ním i čisté konto, znervózníte? Za stavu jedna nula na to samozřejmě není čas myslet, v takové chvíli člověk gól dostat zkrátka nechce a nějakou nulou se nezabývá. Jasně, když je skóre výraznější – dva, tři nula, napadne vás to. Nejdůležitější ale je, že jsme zápas dokázali dotáhnout k vítězství. Kluci to výborně odbránili, vyvarovali jsme se v závěru zbytečných chyb, ze kterých by soupeř mohl vsítit kontaktní gól. Je ale jasné, že tým, trenéři i já máme za udrženou nulu radost.

Druhá výhra v řadě, smůla na domácím ledě se zdá být definitivně prolomena. Na čem do dalšího zápasu zapracovat? Musíme dál pracovat na střílení branek. Před zápasem s Benátkami jsme měli nejméně vstřelených gólů v lize a to je od týmu, pomýšlejícího na nejhůře čtvrté místo v tabulce, opravdu málo. Mám ale pocit, že se zlepšujeme, začíná nám to jít, poslední dva domácí zápasy jsou toho nejlepším důkazem.

Autor Adam Nejedlý
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více