Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
13. října 2017

Doma už jen vítězně! Do Edenu míří „dvojitý“ soused z Benátek

Mají to blízko na svoje zimní stadiony a stejná vzdálenost dělí Slavii i Benátky v tabulce WSM Ligy. Pražané už dokázali na vlastním ledě zlomit sérii nezdarů a věří, že už před svými ochozy budou jen a jen úspěšní. Jak zvládnout čelit nájezdu dravého týmu Benátek, který má před Slavií jednobodový náskok?

13. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Benátky nad Jizerou

Porovnání týmů
10. místo (16 b.)
Postavení v tabulce
9. místo (17 b.)
27:31
Skóre
30:34
Jiří Drtina (4+8)
Nejproduktivnější hráč
Zdeněk Král (4+9)
Lukáš Krejčík
Jiří Drtina (oba 4 góly)
Nejlepší střelec
Petr Kolmann
Ladislav Bittner (oba 5 gólů)
Jiří Drtina (4+8)
Nejproduktivnější obránce
Petr Kolmann (5+2)
Dominik Frodl 91,74 %
Patrik Polívka 87,36 %
Úspěšnost brankářů
Josef Kořenář 95,48 %
Aleš Stezka 90,28 %
Litoměřice – Slavia 4:3p
Poslední zápas
Litoměřice – Benátky 1:3

Bodovat, chce to začít bodovat. Tužby a cíle slávistů jsou v poslední době vcelku totožné. Slavia by se chtěla dostat na vítěznou vlnu a začít sbírat body – a to hlavně v Edenu. První krok ke svému eldorádu už sešívaní udělali. Konečně přišla výhra ve Vršovicích.

Odbyl si premiéru a čeká na první bodový příděl. O Tomáše Vracovského se ve Slavii čeká především oživení produktivity.

Na vydřenou výhru proti Přerovu (2:0) však slávisté nenavázali v nevyzpytatelných Litoměřicích, odkud si odvezli jen bod (3:4p). „Chtěli jsme navázat na domácí výhru, kterou kluci doma parádně vybojovali,“ hodnotil zápas trenér Srdínko. „Když si vytvoříme nějakou větší šanci, začneme ji řešit moc složitě a chybí nám tam jednoduchost.“

S problémovou koncovkou by měl pomoci i Tomáš Vracovský, kterého klub získal na střídavé starty z Plzně. Mladý útočník už se v týmu pomalu zabydluje. „Dařilo se mi ve druhé lize střelecky. Vždycky jsem byl takový gólový hráč, snad to přenesu i sem,“ říká borec, který odehrál v sešívaném dva zápasy. Šancí už se dočkal, na první bodový zápis však čeká. Mohl by přijít v sobotu proti Benátkám...

Mladí, draví… A navíc se Šmídem

Jen těžko bude ve WSM Lize hledat mladší tým. S věkovým průměrem okolo jednadvaceti let vstupovali Pojizeřané do letošního ročníku WSM Ligy.

V benáteckém dresu se pravidelně prohánějí borci z extraligového Liberce, kteří se chtějí rozehrát po zranění nebo jinak zapříčiněném pádu formy. Na tom se nic nemění ani letos.

21 let
Tak mladý tým ve WSM Lize jen těžko najdete. Do sezony vstupovali Benátečtí s věkovým průměrem okolo 21 let.

Není se tak čemu divit, že ve výběru Benáteckých narazíme na zajímavá jména a samozřejmě nadějné talenty. Jedním takovým je bezesporu Josef Kořenář, který už má v kapse smlouvu s San Jose Sharks. V prvoligové konkurenci tak platí za unikátního hráče.

Ladislav Šmíd naskočil v pondělí za Benátky. (foto: hcbilitygri.cz)

Na začátku tohoto týdne zase v zápase s Litoměřicemi naskočil Ladislav Šmíd. Ten ještě loni brázdil vody zámořské NHL. V dresu Calgary Flames ho ale začala trápit zranění a letos se vrátil do Liberce. Jenže přišly znovu zdravotní trable a vypadnutí z tempa. Když se následně objevila šance rozehrát se v partnerských Benátkách, neváhal. Týmu pomohl k výhře 3:1 na ledě Litoměřic.

A ne je tak k ledajaké výhře. Středočeši bojovali se sérií porážek, kterou dokázali prolomit právě v zápase se Stadionem. Do té doby se čtyřikrát po sobě z výhry radovat nemohli. Po vítězství už však sahali jak na ledě Přerova (1:2sn), tak doma proti Frýdku (2:3p). V závěru ovšem vždy slavil soupeř.

V tabulce však stále Benátky drží jednobodový náskok na Slavií. Ta už si ale brousí zuby, až svého soka dotáhne a přeskočí. Sobotní zápas v Edenu k tomu Razýmovým svěřencům dává ideální příležitost. Úvodní buly bude vhozeno v sobotních 17.30. Buďte u toho!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více