Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. září 2017

Tady je doma jen jedna Slavia! Sešívaní čelí nájezdu Třebíče

WSM Liga nabízí svoje sedmé kolo. V jeho rámci se sešívaní představí znovu před vlastními fanoušky. V Edenu se Razýmovi svěřenci, kteří doma nevyhráli od začátku září, budou chtít vrátit na vítěznou vlnu a navázat na úspěšný zápas ze Vsetína. Třebíč zatím formu spíše hledá. Zůstanou body ve Vršovicích?

7. kolo: HC Slavia Praha vs. SK Horácká Slavia Třebíč

Porovnání týmů
9. místo (9 b.)
Postavení v tabulce
13. místo (5 b.)
17:16
Skóre
14:21
Jiří Drtina (2+6)
Nejproduktivnější hráč
Roman Erat 1+8
Lukáš Krejčík (4 góly)
Nejlepší střelec
Luboš Horký (5 gólů)
Jiří Drtina (2+6)
Nejproduktivnější obránce
Tomáš Bartejs (1+0)
Dominik Frodl 91,07 %
Úspěšnost brankářů
Lukáš Dostál 90,91 %
Karel Vejmelka 89,13 %
Pavel Jekel 84,09 %
Vsetín – Slavia 2:5
Poslední zápas
Třebíč – Litoměřice 2:3
Duel ve Vsetíně (5:2) okořenila i bitka mezi Markem Ryzákem a Tomášem Frolem. Slavia si kromě šarvátky odvezla z Lapače i všechny tři body. (foto: Martin Pavík, hc-vsetin.cz)

Výhra střídá porážku. Sešívaní s dosavadním průběhem ročníku příliš spokojení být nemohou. Tří výhry z šesti zápasů nejsou pro pražský klub ideální vizitkou. Především doma se nedaří dle představ. Pražané na vlastním ledě přehráli jen v úvodu ligy Havířov, jinak padli s Prostějovem, tak Frýdkem-Místkem. V obou případech se navíc střelecky neprosadili.

Co ale červenobílé může hnát dopředu, je forma, kterou nabrali na posledním venkovním zápase. Na vsetínském Lapači na ně čekala pekelná atmosféra v podání valašských fanoušků. S tou se ale tým kolem kapitána Nováka skvěle vyrovnal a připsal si výhru 5:2. Sešívaným tak patří devátá příčka. Bude posun tabulkou směrem nahoru pokračovat i v následujících dnech?

Unikání byl i bodový příděl Jiřího Drtiny. Ve Vsetíně byl u čtyř z pěti branek a vyhoupl se do čela kanadského bodování týmu. Se čtyřmi nově připsanými body (1+3) má nyní sešívaný obránce na svém kontě bodů osm (2+6). Čtyřmi body se v posledním zápase blýskl i Zdeněk Doležal (2+2).

Pronásledovatel favoritů zatím tápe

Drtina se tak v rámci ligových statistik katapultoval na šestou příčku. Téměř na čele kanadského bodování soutěže se drží Roman Erat. Útočníkovi Horácké Slavie dokonce patří druhá příčka – na svém kontě má 9 bodů (1+8).

5 b.
Jen pět bodů si zatím připsala Horácká Slavia Třebíč. V tabulce WSM Ligy jí patří až předposlední příčka.

Kéž by se stejně dařilo i týmu v tabulce WSM Ligy, přejí si v Třebíči. Ta je mezi pořadí celků také druhá… Jenže od konce.

Horáci zatím svůj punc pronásledovatelů favoritů příliš nepotvrzují. Výhru po šedesáti minutách slavili na Vysočině jen jedinkrát, jednu výhru zapsali i v prodloužení. Jinak je to z pohledu Třebíčských zatím zklamání.

Za největší osobnost týmu už několik sezon platí Roman Erat. Horáky táhne i letos, je zároveň druhým nejproduktivnějším hráčem WSM Ligy. (foto: hstrebic.cz)

Z posledních tří zápasů ovšem ovládli dva a ukončili tak sérii tří zápasů bez bodu. Třebíč o dva body obrala silné Kladno a o tři Přerov. Do Prahy však Horáci pojedou s domácí prohrou s Litoměřicemi v zádech (2:3).

Jako jistá se nejeví především obrana Horácké Slavie. Třebíč má ve svém středu brankáře Pavla Jekela, který zažil loni průlomovou sezonu, kdy si připsal i starty v extralize. Mladý gólman však letos za Třebíč odchytal jen dva zápasy s nepříliš přesvědčivými čísly.

Třebíč už navíc inkasovala jednadvacetkrát. Průměr tří a půl branek na zápas také není zrovna lichotivou statistikou.

Seberou se Třebíčtí v Edenu, nebo sešívaní potvrdí rostoucí formu? To bude jasné po zápase sedmého kola, který na vršovickém ledě startuje ve středečních 18.00. Buďte u toho a podpořte sešívané!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více