Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
21. září 2017

Na akci Pojď hrát hokej přišly do Edenu čtyři desítky dětí

Stejně jako v desítkách hokejových klubů v celé České republice se i ve Slavii konal Týden hokeje. Jde o akci pro malé děti v předškolním věku, kteří se mají poprvé možnost seznámit s krásami ledního hokeje. Někteří úplně poprvé nasadí brusle, vezmou do ruky hokejku nebo vystřelí na branku. Během středečního odpoledne se v Edenu objevilo téměř čtyřicet malých dětí, které akce zaujala a některé dokonce ani po skoro dvou hodinách nechtěly z ledu pryč.

Na Slavii se celá akce konala už poněkolikáté, program tak zůstal s malými změnami stejný. Před vstupem na led si rodiče s dětmi prošli centrum mládeže, které v Edenu funguje druhým rokem. Na střelnici pak ti nejodvážnější vzali do ruky hokejku a několikrát si vyzkoušeli vystřelit na branku připravené míčky a odlehčené puky.

Následně se dostaly všechny děti na led, kde se kluci i holky rozdělili do dvou skupin. Ti, kteří už s bruslením měli nějaké zkušenosti, si pod vedením slávistických trenérů vyzkoušeli jednoduché prvky tréninků. Méně zdatní pak udělali první krůčky na bruslích, připravené byly i hrazdičky na nácvik bruslení.

Nechyběla ani zábavná část, kdy si děti sedly na položenou branku a trenéři je povozili po ledě. Tato atrakce se ukázala jako nejoblíbenější a pro malé děti i nejzajímavější. Na ledě se objevil také maskot české reprezentace, kterého fanoušci pojmenovali Puk.

Všichni si z Edenu odnesli spoustu zážitků, každé z dětí pak také dostalo odznak akce Pojď hrát hokej, náhodnou kartičku některého z českých hokejových reprezentantů a připravený dres národního týmu.

Dětem pomáhali a během celé akce byli k dispozici téměř všichni trenéři sešívané mládeže. Nechyběli tedy ani olympijský vítěz z Nagana Josef Beránek, mistr světa Tomáš Kucharčík nebo čtyřnásobný bronzový medailista ze světových šampionátů Jiří Doležal.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více