Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. září 2017

Důležitá výhra, ale musíme pracovat dál, hlásí Jankovský

Na první gólový zásah sezony si musel počkat až do čtvrtého kola. V duelu s Trhači se ale bodově rozjel a svůj výkon vyšperkoval kromě branky také jednou asistencí. Ve formaci s Tejralem a Krlišem to Václavu Jankovskému náramně šlo. Právě trefa čtvrté lajny Kadaň zabrzdila v rozletu a honbě za vyrovnáním. Třetí gól Slavie navíc odstartoval kanonádu, díky níž sešívaní vyloupili sever Čech a odvezli tři body i triumf. „Důležitá výhra. I když jsme si to zkomplikovali. Závěr mohl být klidnější,“ hodnotil premiérový střelec.

I když hřál slávisty v průběhu duelu už dvoubrankový náskok, nehodlali Trhači odevzdat body bez tvrdého boje. Ofenzivní snahy domácích však rázně utla čtvrtá lajna, která po kontaktním gólu domácích k radosti všech sešívaných fanoušků rozvlnila síť za Dvořákovými zády.

„Před prvním gólem jsme byli dlouho na ledě. Měli jsme docela dobré střídání, zatlačili jsme soupeři a už předtím tam z naší strany byl dobrá šance, jenže já jsem přestřelil. Pak jsme se zbytečně dostali zpátky k nám do pásma. Byli jsme tam dlouho, ale pak jsme jeli dva na jednoho. Úplně z posledních sil. Naštěstí v našem pásmu propadli jejich útočníci a Venca Krliš mi to výborně připravil. Pak už to zbývalo jen trefit. To se mi naštěstí povedlo,“ popsal důležitou trefu její autor Jankovský.

Slávisté díky ní ve skóre znovu odskočili. Pak navíc přidali další góly. O jeden z nich se znovu postarala formace ve složení Tejral-Krliš-Jankovský. Útočníci si jen tentokrát prohodili role a přesný zásah zaznamenal do statistik Václav Krliš.

„Při druhém gólu se nám povedlo rozjetí, šli jsme hned ze střídačky. Dostali jsme to dobře od beků, dal jsem to Tejrošovi do rychlosti, ten parádně obbruslil beka a Venca to na brankovišti už jenom dotlačil,“ přidal pohled na další trefu sešívaný forvard.

Slavia nakonec zvítězila výsledkem 6:3 a mohla spokojeně vyrazit do Edenu i se třemi body. Podle červenobílé třiasedmdesátky se však na vítězství musela ještě hodně nadřít. V závěru totiž povolila v koncetranci a nasazení.

První gól byl zásadní. Závěr jsme si ztížili, říká Jankovský

„Utkání se hodnotí dobře, protože jsme vyhráli. A to je pro nás nejdůležitější. Ale na druhou stranu si myslím, že jsme si to zbytečně zkomplikovali. Mohlo to mít klidnější průběh. Závěr zápasu byl z naší strany zbytečně nervózní. Mohlo to být lehčí,“ hodnotil průběh Jankovský.

„Asi jsme to zbytečně trochu podcenili. Polevili jsme a Kadaň snížila na 3:5. Pak měla ještě jednu gólovku a mohlo to být 4:5. Naštěstí nás podržel gólman, pak jsme to rozhodli trefou do prázdné brány a bylo rozhodnuto,“ dodal s kapkou úlevy.

Hodně zásadní pro něj i jeho spoluhráče bylo, že si svěřenci trenéra Razýma dokázali hned v úvodu vypěstovat náskok. Ten pak pomohl i v dalším průběhu. Přestože mohl být už po první dvacetiminutovce vyšší než jednogólový.

„První gól a navíc po pár minutách nám hodně pomohl. Potřebovali jsme takový rychlý gól dát a to se nám povedlo. V první třetině jsme ale mohli přidat ještě víc branek a skóre mohlo být lepší než 1:0,“ přiznal pětadvacetiletý forvard.

1+1
Tolik branek a asistencí si připsal Václav Jankovský v duelu s Kadaní - jeden gól dal a na jeden nahrál.

Neproměněné šance z první třetiny si ale Pražané vynahradili v těch následujících a obohatili konto vstřelených branek celkově o šest tref. Ze sladkého triumfu se přímo na místě radovala i skupinka sešívaných příznivců.

A Jankovský jim nezapomněl poděkovat. „Tahle skupinka za námi jezdí všude. Je to super. Hrozně moc si toho vážíme a jsme za to moc rádi. Doufáme, že takhle budou jezdit dál a podporovat nás stejně jako doteď,“ vysekl fanouškům poklonu.

Ačkoliv si Slavia připsala vysokou výhru, čeká její hokejisty ještě hodně tvrdé práce. „První zápasy ukázaly, že je ještě hodně věcí, na kterých musíme zapracovat. Proti Kadani nám třeba v závěru chyběla koncentrace,“ uvažoval levý křídelník.

A zamyslel se i nad utkáním, které červenobílí absolvují v sobotu proti Frýdku-Místku. „Budeme hrát doma, kde potřebujeme zvítězit. Po tom, co jsme předvedli proti Prostějovu. Snad budeme mít dobrý vstup do utkání a doufám, že vyhrajeme,“ uzavřel.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více