Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.9.2017

Slavia nedala ani gól, Prostějov si z Edenu odváží tři body

3. kolo, sobota 16.9.2017, Slavia - Prostějov
Slavia
0:3
0:0, 0:1, 0:2
Prostějov

Branky a nahrávky: 40. Venkrbec (Kolář), 45. Rudovský (M. Drtina), 60. Nouza (M. Drtina, Fiala). Rozhodčí: Jechoutek, Zbořil – Doležal, Kreuzer. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 916. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3.

Sestavy

Slavia

Polívka – J. Drtina (A), J. Novák (C), Kasík, J. Holý, Barák, Kolařík – L. Krejčík, Šafránek, Z. Doležal – M. Ondráček, Šagát, Kubica – Kopta, Nedvídek, Jankovský – Tejral, Krliš, Šmerha.

Prostějov

Neužil – M. Drtina, Mikliš, A. Holík, Žovinec, D. Kolář, Bažant – Fiala, Hozák, Švec – L. Luňák, Venkrbec (C), Nouza (A) – Dvořáček, Divíšek (A), Rudovský – Švarc, Voženílek, Zabloudil.

Podruhé v řadě vyšli hokejisté Slavie v nové sezoně WSM Ligy bodově naprázdno, když po porážce v Českých Budějovicích nestačili doma ani na Jestřáby z Prostějova. Druhému nejhoršímu celku soutěže nedokázali vstřelit ani gól a prohráli 0:3.

Prostějov v prvních dvou zápasech nového ročníku WSM Ligy vstřelil jediný gól a opatrně začal i v pražském Edenu. Otěže zápasu tak proti druhému nejhoršímu celku soutěže postupně přebírali domácí borci. Největší hrozbou pro hostujícího brankáře byl Krejčík, který jej prověřil v šesté a osmé minutě. Ve druhém případě dokonce po krásné přihrávce Šafránka minul odkrytou branku.

Stejná dvojice slávistických útočníků dělala problémy obráncům Prostějova i v dalším průběhu zápasu ale gólu se nakonec diváci v první třetině nedočkali. A nepříliš pohlednou hokejovou podívanou přerušila krátce před první přestávkou jen nutná úprava plexiskla.

Ve stejném duchu zápas pokračoval i ve druhé části. Slávisté se hnali dopředu, ovšem vyloženou šanci si před brankářem Neužilem nevytvořili. Ke gólu se nedokázali propracovat jak Ondráček, tak nadvakrát Nedvídek. Na druhé straně Rudovský naštěstí pro domácí zblízka střílel nad branku Patrika Polívky.

Stejný hráč pár minut poté odjížděl na střídačku s bolestivou grimasou, když jej nechtěně trefil do zápěstí dělovkou jeden z vlastních spoluhráčů. Přesto však odcházel do kabin po druhé přestávce spokojenější. Tři vteřiny před koncem druhé třetiny totiž Matouš Venkrbec využil nesoustředěnosti sešívané defenzívy a prostrčil puk do domácí branky.

Slavii srazila vyloučení, Jestřábi pálili ostrými

Hned v úvodu třetí části se navíc za hru vysokou holí nechal vyloučit Barák a Slavii od druhé inkasované branky zachránil jen slabý důraz přesilovkového komanda Jestřábů. Brzy si to však hosté mohli zopakovat a tentokrát byl Jan Rudovský střelou z levého kruhu úspěšnější - 0:2.

Na sešívané borce jakoby padla deka a z přemíry snahy kupili jednu chybu za druhou. A také se nechávali zbytečně vylučovat. Když po krátkém čase po sobě znovu na trestné lavici "odpočíval" Barák, zachránil domácí od dalšího gólu při střele Hozáka pohotovým zákrokem lapačkou Polívka. Jeho spoluhráči se ovšem trápili, v závěru ještě inkasovali do prázdné branky a podruhé v sezoně vyšli bodově naprázdno.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Při vší úctě k soupeři jsme podali jeden z těch horších výkonů a nepředváděli hru, jakou jsme chtěli. V určitých fázích jsme hráli zbytečně složitě. Musíme si to rozebrat a do dalšího zápasu jít s čistou hlavou a předvést lepší výkon. Za dnešní výkon se musíme divákům omluvit.

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Hráči splnili přesně to, co jsme po nich chtěli a získali jsme tři body, takže maximální spokojenost. I v předchozích zápasech jsme měli dost šancí, jen se nám je nedařilo proměnit.

Autor Jiří Novák
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více