Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. září 2017

Bitva jako řemen. Slavia si brousí zuby na Motor

První zápas sezony a jasné vítězství. Slavia i Motor na startu nového ročníku WSM ligy shodně urvaly tři body. Sešívaní si poradili s Havířovem a triumfovali výsledkem 5:1, českobudějovický celek rovněž nasázel soupeři pět branek. Inkasoval ale o jednu víc a z Litoměřic odvezl výhru 5:2. Hned ve druhém kole však jeden z nich ztratí, soutěžní los je totiž postavil proti sobě takřka na úvod. Stejně jako loni. Červenobílí mají Jihočechům co vracet – na jaře se před nimi museli sklonit v semifinálové sérii. A Motor hřeje lepší vzájemná bilance i z duelů v základní část. Podaří se slávistickému souboru vylepšit nelichotivou statistiku?

2. kolo: ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
3. místo (3 b.)
Postavení v tabulce
2. místo (3 b.)
5:2
Skóre
5:1
Filip Vlček (2+0)
Nejproduktivnější hráč
Lukáš Krejčík (4+0)
Filip Vlček (2 góly)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (4 góly)
Pavel Pýcha (0+2)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (0+2)
David Gába 93,75 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 96,55%
Litoměřice – České Budějovice 2:5
Poslední zápas
Slavia – Havířov 5:1

Pět přesných zásahů do soupeřovy sítě, jediná inkasovaná branka, pohodlné vítězství a tříbodový zisk. Na úvod nového ligového ročníku se bude v Edenu ještě dlouho vzpomínat. A to jenom v dobrém. Nejen proto, že sešívaní zvládli ošemetný start proti nevyzpytatelnému protivníkovi, ale také díky sólopředstavení Lukáše Krejčíka.

Sešívaný forvard, jenž do Vršovic dorazil v průběhu letní pauzy z Prostějova, se v červenobílém dresu totiž skvěle uvedl. Ve škole by to dokonce bylo na jedničku s hvězdičkou. Tak vynikající výkon předvedl. Havířov odrovnal čtyřmi góly a byl to právě on, kdo Slavii dotáhl k triumfu 5:1.

2:7
Taková je bilance vzájemných zápasů z minulé sezony. Slavia vyhrála pouze dvakrát – jednou v základní části a jednou v play-off.

Dobrým výkonem se však prezentovalo celé mužstvo. I když je některé věci ještě potřeba vypilovat, ukázal úvodní duel, že se Slavií se v sezoně musí počítat. „Musíme zlepšit přechod do útoku, aby to bylo rychlejší. A ne to zdržovat. Protože potom se stihnou vrátit a jedeme do plných. Musíme líp vyndávat puky z obranného pásma,“ popisoval nedostatky útočník Nedvídek.

Zároveň ale nezapomněl pochválit třeba využité přesilovky. „„Na tréninku jsme to trénovali a samozřejmě nám trochu pomohlo i štěstí. Jme rádi, že nám to tak konečně takhle spadlo. Havířov začal utkání aktivněji, dostal nás pod tlak. My jsme to přestáli, dokud jsme nedali gól. Od té doby se to vyrovnalo a pak jsme začali být lepší,“ hodnotil duel střelec jedné branky.

Celková bilance nahání hrůzu. Rozjetá Slavia ji chce vylepšit

Po Havířovu však přichází na řadu daleko tvrdší oříšek. Hotová zkouška ohněm. Sešívaní totiž vyrážejí na půdu českobudějovického Motoru. Celek, který loni vystavil stopku za vysněnou baráží v prvním kole rovněž nezahálel. Jihočeši si s chutí zastříleli na severu Čech a z Litoměřic odvezli vítězství 5:2. I když pro ně nebyl průběh utkání zdaleka tak snadný. Ještě po první třetině platilo skóre 1:1.

Slavii se na Motor příliš nedaří. Na jeho ledě ho dokázala loni porazit jen jednou.

Jednu branku hosté přidali během prostřední periody, Stadion pak udolali hlavně díky třem trefám ze závěrečného dějství. Vyznamenal se zejména Vlček, jenž vsítil dva góly.

Teď se však blíží tuhá bitva o každý centimetr ledu. Dvě tradiční hokejové bašty proti sobě. Ozdoba ligového kola. Zaplněný stadion. Takový zápas čeká na ty, kteří si najdou cestu do Budvar Arény.

Z pohledu nedávné minulosti by mohli mít navrch Jihočeši. Sešívané v uplynulé sezoně přetlačili hned sedmkrát – třikrát v základní části a čtyřikrát v play-off. Jediné dva triumfy Slavia zaznamenala ve zcela rozdílném složení i ročním období. Poprvé Motor setla loni na podzim, když slavia domácí vítězství 5:3. V rámci prvního kola WSM ligy. Poté si připsala výhru až v semifinálové sérii – po výsledku 3:2 na jihočeské půdě vyrovnala průběžný stav vyřazovacích bojů na 1:1.

Sešívané ale může těšit aktuální forma i bilance z přípravných zápasů. Zatímco červenobílí dokázali v jedenácti utkáních hned sedmkrát zvítězit, Motor se v devíti duelech radoval jen třikrát. Prohrál třeba s Pardubicemi a Znojmem, které svěřenci trenéra Razýma naopak dokázali zdolat. Na druhou stranu si vyšlápl na Plzeň.

Kdo se v jihočeské aréně zastaví, aby duel zhlédl, by rozhodně nemusel prohloupit. Až tento mač totiž oba týmy skutečně prověří. Všichni budou také zvědaví na střelce Krejčíka s Vlčkem. Který z nich svému týmu znovu pomůže gólovou kanonádou? Úvodní buly je naplánováno na 17:30. Zhruba o dvě hodiny později bude jasné, kdo získal do sbírky další cenný skalp.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více