Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
5. září 2017

Finále přípravy ozdobí derby! Slavii čeká ostrá bitva se Spartou

Tenhle zápas přitahuje jako magnet. Ne náhodou si ho oba sokové nechali na úplný závěr letní přípravy. Aby ne, vždyť se momentálně hraje jen jednou za rok. Derby pražských „S“ jako generálku před startem soutěže odehrají sešívaní tentokrát na sparťanském ledě v holešovické Tipsport aréně. A že to bude hokejová podívaná se vším všudy, na to můžete vzít jed. Vloni zvedala bitva rivalů diváky ze sedadel a byla parádní pozvánkou na ostrý start ve WSM lize.

Sparťanům nevychází příprava podle představ, z deseti testů vyšli šestkrát naprázdno. V normální hrací době dokázali zvítězit pouze nad Pardubicemi (2:1) a švýcarským Ambri-Piotta (5:2). Letní zápasy odehráli z poloviny se zahraničními týmy, nejvyšších porážek se dočkali od německých celků Red Bull Mnichov (2:5) a Eisbären Berlín (3:6).

Červenobílí si vedli o notnou dávku lépe. Kromě dvou zakolísání na přerovském ZUBR Cupu (Přerov 5:7 a Zlín 0:4) a prohry s Plzní (0:4) svěřenci trenéra Razýma sedmkrát slavili úspěch, z toho jen jednou po samostatných nájezdech. Jinak brali výhry po základní hrací době. Korálky na vítěznou nit navlékali v tomto sledu: Benátky (4:1 a 3:2), Kladno (3:1), Znojmo (2:1sn), Kladno (2:0), Klatovy (6:2) a Pardubice (3:2).

Půjdeme na maximum, slibuje trenér Razým

Vzájemná extraligová bilance mezi oběma pražskými kluby má 107 položek a je skoro „fifty fifty“. Jedno jediné vítězství překlápí misky vah směrem k rudému týmu, šestkrát se končilo nerozhodně. Po sestupu Slavie, kdy se hraje jen jedno jediné „superderby“ za rok, sešívaní ještě nevyhráli. Před rokem k tomu měli hodně blízko, ale sparťanský útočník Vrána ze samostatného nájezdu slávistům zkazil jinak skvělé srpnové odpoledne.

Trenér sešívaných Milan Razým se do holešovické haly podívá znovu po dvou letech. Tehdy ve Slavii působil jako asisten trenéra Hynka. Čerstvě prvoligová Slavia tehdy podlehla „rudému“ týmu 1:5. Dobře si však vzpomíná na loňskou úchvatnou partii, ve které se šlo až na krev. Řež vygradovala do samostatných nájezdů, nasazení a kvalita derby bez problémů splňovala extraligová měřítka.

„Jestli se bude podobné drama opakovat i letos, to nevím. Bereme utkání se Spartou jako normální přípravný zápas, před rokem jsem vedl úplně jiný tým. Rádi bychom předvedli zase kvalitní výkon až do maxima,“ přeje si pětapadesátiletý kouč.

Jediné derby táhne, čeká se slušná divácká kulisa

I ze sparťanského tábora zaznívají slova o výjimečné události. „Zápasy proti Slavii byly vždy svátkem a platí to i teď, přestože nejsou v extralize. Možná právě proto je tenhle zápas svým způsobem unikátní a my se na něj těšíme. V první řadě je to ale generálka na extraligu,“ říká sportovní manažer rivala z Holešovic Michal Broš.

Ačkoliv jde jen o přípravu, je o utkání velký zájem. Podle odhadů by mohly do Tipsport Arény dorazit až 4 tisíce diváku. Atmosféra by tak měla být vynikající. Jak slávisty, tak sparťany povedou k vítězství neutichající hlasivky vlastních příznivců. Ostře sledovaný zápas začne v 18:00. A všichni věrní sešívaní by měli být při tom.

Autor Martin Svoboda
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více