Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
15.8.2017

Gólová přestřelka a prohra. Slavia na úvod ZUBR Cupu padla s Přerovem

Turnaj, úterý 15.8.2017, Přerov - Slavia
Přerov
7:5
3:2, 3:0, 1:3
Slavia

Branky a nahrávky: 10. Goiš (Adamík, Kovařík), 14. Dvořák (Chmelíř, Berger), 18. Navrátil (Kratochvíl, Chmelíř), 29. Zbořil (Pala), 34. Gazda (Procházka, Šlahař), 37. Kratochvíl (Chmelíř, Běhal), 48. Dvořák – 9. Šmerha (Frodl), 17. Jankovský (Kubica), 44. Jankovský (Kubica), 50. Šafránek (Kadlec), 59. Jankovský (Kasík, Kubica). Rozhodčí: Mikula – Dočkal, Antl. Vyloučení: 4:3. Využití:1:2. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 6:2, 6:3, 7:5.

Sestavy

Přerov

Klimeš – Novotný, Gazda, Malina, Adamík, Pala, Zbořil, Chmelíř, Běhal – Procházka, Pšurný, Šlahař – Goiš, Sýkora, Kovařík – Dvořák, Berger, Koblar – Š. Kratochvíl, M. Kratochvíl, Navrátil

Slavia

Frodl (34. Polívka) – Drtina, Kasík, Barák, Novák, Kolařík, Růžička, Holý, Walter – Krejčík, Šafránek, Kadlec – Kopta, Nedvídek, Krliš – Jankovský, Kubica, Ondráček – Tejral, Furch, Šmerha

Sešívaní v zahajovacím zápase ZUBR Cupu nedokázali udržet gólový krok s domácím Přerovem a podlehli moravskému sokovi 7:5. Přestože si borci v červenobílých dresech vypracovali jednobrankové vedení, aktivní Zubři duel díky sedmibrankové kanonádě otočili a mohli slavit vítězství. Slavii nepomohl ani hattrick Jankovského a do tabulky turnaje zapsala hned na začátek první prohru.

Slavia načala působení na Zubr Cupu duelem s domácím Přerovem a fanoušci, kteří si na utkání dvou soupeřů z WSM ligy našli cestu, už po první třetině rozhodně nelitovali. Na světelné tabuli totiž po dvaceti minutách svítilo skóre 3:2.

Sešívaní sice ze začátku působili trochu ospale a nejednou museli hasit nebezpečí před Frodlem, byli to ale právě oni, kdo vsítil úvodní gól. V čase 08:43 rozehrál hostující gólman kotouč na Tomáše Šmerhu, ten se protáhl podél pravého mantinelu a krásnou individuální akci zakončil střelou mezi Klimešovy betony.

Pak se v MEO Areně začaly dít věci. O necelou minutu později totiž bylo vyrovnáno. Kovařík posunul po buly kotouč na Adamíka, který od modré vypálil. Jeho pokus pak šikovně dotečoval za Frodlova záda Jiří Goiš. To ale nebylo ze strany Přerova vše. Ve 14. minutě dostal domácí celek do vedení Filip Dvořák. Útočník Zubrů využil minely brankáře Frodla a pohodlně rozvlnil síť osiřelé slávistické klece.

Gólové hody však pokračovaly. V čase 16:46 Slavia vyrovnala skóre zásluhou forvarda Václava Jankovského. Ten po přihrávce Kubici napálil puk na přerovskou svatyni a překonal Klimeše trefou nad rameno.

Zubrům stačila necelá minuta, aby gólový účet zápasu přiklonili opět na svou stranu. Závaru před slávistickou brankou využil Jakub Navrátil a potřetí dopravil puk za brankovou čáru. Vzápětí se probil do velké šance znovu Šmerha. Mladý štírek sice unikl domácí obraně, tváří v tvář Klimešovi ale trefil tyčku.

Třetina hrůzy odvála naděje, Jankovského hattrick nestačil

Do prostřední periody lépe odstartovali Zubři. Frodl však vytrvale odrážel jejich útoky vynikajícími zákroky. Na ránu zápěstím od Mikuláše Zbořila z 29. minuty už byl krátký. Sešívaní sice přerovského brankáře také několikrát prověřili, žádná z jejich střel úspěch neslavila.

Do pěkného úniku se dostala třeba dvojice Jankovský-Kubica. Prvně jmenovaný v dobré příležitosti před domácí klecí svou šanci promrhal. Ve 34. minutě se zase mohli radovat přerovští příznivci. Na konci povedené akce Zubrů stál Daniel Gazda, který před Frodlem předvedl výbornou kličku a v klidu zavěsil.

Pátá branka v červenobílé síti byla pro Dominika Frodla konečnou. Poté, co ryšavý gólman inkasoval nepopulární „bůro“, přepustil své místo v sešívané kleci Patriku Polívkovi. Ten se v brance ani neohřál a už lovil kotouč z jejích útrob. V čase 36:21 propasíroval puk do soupeřovy branky podél pravé tyče Matouš Kratochvíl.

Sešívaní dokázali hodit průběžný výsledek za hlavu a neohroženě vyrazili do závěrečného dějství. Díky aktivitě navíc hned zkraje získali výhodu přesilové hry. V ní tak dlouhou dobývali přerovskou klec, až její strážce povolil. Druhý zásah v zápase si připsal Václav Jankovský, jenž zužitkoval nahrávku zpoza branky a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Slávistické snahy o další trefu ale Přerovští vzápětí utnuli dalším gólem. Do střelecké listiny se tentokrát zapsal Filip Dvořák. Červenobílá letka nechtěla odjíždět s výpraskem a ve 49. minutě snížila. Oku lahodící spolupráci s Kadlecem přetavil v branku David Šafránek.

Mocný finiš Slavie dokonal završením hattricku Václav Jankovský, jenž se proháčkoval po levé straně kluziště a krásnou střelou mezi betony nedal Klimešovi šanci. Víc už toho Pražané v přerovské hale nestihli a se Zubry prohráli 7:5.

Pražané si pak spravili chuť alespoň v samostatných nájezdech, které se na ZUBR Cupu konají po každém zápase. V něm totiž slavili triumf. Proměněnou hokejovou penaltou navíc potvrdil hattrick ze hry Jankovský a zaslouženě byl vyhlášen nejlepším hráčem sešívaných.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Se zápasem jsme nebyli vůbec spokojení. Možná až konec utkání byl trošku podle našich představ. Zjednodušili jsme hru, tlačili se do brány a vypracovali si nějaké střelecké příležitosti. Ale jinak tam byl špatný vstup do zápasu, hodně jsme ztráceli kotouče a byla tam spousta chyb.“

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Jednalo se o útočné utkání, ve kterém si obě mužstva vytvořila řadu šancí. Vstoupili jsme do něj lépe, ovšem první příležitosti jsme nevyužili, zatímco soupeř z první vážnější možnosti trestal. Na rozdíl od minulého zápasu se nám povedla druhá třetina, v níž jsme Slavii přehrávali a dostali jsme ji pod tlak. Zúročili jsme to i gólově. Tam se podle mého názoru duel lámal. Ve třetí třetině soupeř znovu začal potvrzovat, že má kvalitní tým. Byl to zajímavý zápas až do konce. Myslím si, že se divákům musel líbit.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více