Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.8.2017

Tři góly přinesly třetí vítězství v řadě. Slavia přemohla Rytíře

přípravné utkání, čtvrtek 10.8.2017, Slavia - Kladno
Slavia
3:1
2:0, 0:1, 1:0
Kladno

Branky a nahrávky: 3. Kadlec (Novák, Šafránek), 4. Krliš (Růžička), 59. Ondráček (Kubica) – 22. Kloz (Matula). Rozhodčí: Battěk, Bejček – Komárek, Frodl. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Sestavy

Slavia

Polívka – Drtina, Kasík, Barák, Novák, Kolařík, Růžička, Ryzák, Holý – Krejčík, Šafránek, Kadlec – Kopta, Nedvídek, Krliš – Jankovský, Kubica, Ondráček – Tejral, Furch, Šmerha

Kladno

Cikánek (31. Kopřiva) – Štindl, Hořava, Matula, Štich, Kehar, Lenďák, Zelingr, Veber – Kružík, Tůma, Strnad – Kloz, Redlich, Kaut – Machač, Pekr, Lorraine – Zikmund, Svendlund, Kubík

Slávisté přivítali ve třetím přípravném zápase na domácím ledě kladenské Rytíře. Pro hosty šlo o první utkání v nové sezoně a na jejich hře to bylo znát. Ještě než se stačili rozkoukat, už prohrávali o dvě branky. Sešívaní naopak po celou šedesátiminutovku potvrzovali svou formu v přípravě, chybělo jen více štěstí v koncovce. Třetí slávistickou výhru v řadě tak pojišťoval až v poslední minutě do prázdné branky Martin Ondráček.

Třiadvacet sekund, dvě velké šance a dva přesné zásahy. Tak vstoupili sešívaní do domácího přípravného utkání s kladenskými Rytíři. První gólovou trefu zaznamenal ve třetí minutě z dorážky Martin Kadlec a na listině střelců nezůstal dlouho sám.

Růžička to z nadějné pozice zkoušel od modré. Jeho pokus sice jeden z obránců srazil, ke smůle hostů se však kotouč po odrazu dostal na levý kruh přesně na hůl Václava Krliše, který měl před sebou odkrytou branku a neměl problém do ní puk doklepnout.

Atraktivní hokej nezkazilo ani rozbité hrazení

Krátce po druhé brance to na ledě vypadalo jako na veřejném bruslení. V rohu slávistického pásma se musel opravovat mantinel a hráči tak mohli na ploše jen v poklidu kroužit. Chvilku to sice trvalo, ale za pár minut už se zase hrálo.

A do akce se znovu pustili domácí. Tejral doplnil rychlý kontr Slavie a dobře se nabídl na brankovišti. V zakončení z bezprostřední blízkosti ovšem neuspěl. Do jeho střely totiž vložil hůl jeden z kladenských obránců.

Kladenští se v první třetině dostali v podstatě jen k jedné šanci, ale stálo to za to. Hořava se výborně natlačil na brankoviště, kde zabojoval o puk a nechybělo mnoho, aby černý nesmysl přehodil přes Polívkův beton až do sítě.

Slávistický gólman ale inkasoval poprvé až na začátku druhé periody. Matula mířil křižnou přihrávkou na jednoho ze spoluhráčů na brankovišti. Po sérii odrazů se nakonec puk dostal až k Janu Klozovi, jenž neměl se zakončením sebemenší problém.

Vyrovnání se Kladno nedočkalo

Rytíři následně dostali velkou šanci na vyrovnání, když fauloval dvakrát po sobě Ondráček a byl vyloučen na čtyři minuty. Pražané si ovšem v oslabení poradili a do třetí dvacetiminutovky šli s jednogólovým náskokem.

A mohli ho brzo navýšit. Jankovský vybojoval kotouč na útočné modré a v akci ho doplnil i spoluhráč. První jmenovaný nakonec volil střelu nad lapačku. Kopřiva ale vytáhl luxusní zákrok a puk chytil.

V posledních minutách ještě zkusili Kladenští hru bez gólmana, ale v té se do většího tlaku nedostali. Sešívaní naopak potvrdili svou třetí výhru v řadě. Do prázdné sítě hostů se trefil od útočné modré čáry Martin Ondráček.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Jsme rádi, že jsme vyhráli před domácím publikem. Kladno bylo kvalitním soupeřem, zápas nás dobře prověřil. Myslím, že jsme měli dobrý vstup do utkání. Potom jsme trochu povolili v aktivitě, soupeř byl lepší, ale ve třetí třetině jsme se zlepšili a zápas jsme zaslouženě vyhráli. Důležité bylo ubráněné čtyřminutové oslabení, to nám hodně pomohlo.“

Miloslav Hořava (Rytíři Kladno): „Byl to náš první zápas, kluci plnili naše pokyny a hráli moc dobře. Nejvíc se mi líbilo jejich nasazení. Nikdy nemůžeme být spokojení, ale v zápase bylo to, co jsme od mužstva chtěli vidět - pohyb a věci, které trénujeme. Měli jsme hluchý začátek, Slavia byla lepší a zaslouženě vyhrála.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více