Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
2. srpna 2017

Seriál přípravných duelů je tady! Slavia na úvod hostí Benátky

Slávisté se po několikatýdenní dřině "na suchu" a takřka měsíční dovolené před více než týdnem vrátili do tréninku. Běhání a posilovnu však už vyměnili za led, kde se chystají vypilovat formu na začátek nadcházející sezony. V rámci ledové přípravy se sešívaní chystají odehrát hned jedenáct přátelských duelů. První z nich je na programu ve čtvrtek, kdy Slavia na půdě Edenu změří síly s Benátkami.

Měsíce odpočinku jsou pryč. Sešívaní příznivci už pomalu mohou oprašovat fanouškovské propriety a ladit hlasivky. Na začátek sezony si sice budou muset ještě nějaký ten pátek počkat, kolotoč přípravných zápasů však začne co nevidět.

Slavia se hned na úvod střetne s Benátkami, které pravidelně potkává v utkáních WSM Ligy. V uplynulém ročníku druhé nejvyšší soutěže byli Středočeši pro sešívané nepříjemným, ale vcelku oblíbeným soupeřem. Ze čtyř vzájemných zápasů červenobílí dokázali hned třikrát zvítězit. Protivník se radoval jen jednou.

3:1
Taková je bilance vzájemných zápasů Slavie s Benátkami z minulé sezony WSM Ligy.

Prvně proti sobě svedl los tyto dva soupeře už ve 2. kole. Slávisté museli dohánět dvoubrankové manko, utkání díky zásahům Jiránka a Chlouby ale nakonec vyrovnali a dotáhli duel do prodloužení. V něm rozhodl o zisku bodu navíc Šafránek.

Výhry na straně Slavie se pak urodily i ve 28. a 41. kole. Na vítězství 6:3 se velkou měrou podílel Jankovský, jenž zaznamenal dva góly. Po jedné trefě přidali Rys, Schleiss, Dušek a Šagát. Těsný triumf 2:1 o třináct kol později zajistili Pohl a Kubica.

Benátečtí si proti sešívaným připsali plný počet bodů pouze v jednom duelu. Zápas 15. kola byl poznamenán nenadálými změnami v kádru a slávisté ho prohráli 0:3. Právě po prohře se Středočechy ale odstartovala jejich vítězná šňůra, kterou dlouho nemohl žádný tým zastavit.

Změny v kádru? Slavia získala zkušenosti, Benátky dravé mládí

Slávisty sice může hřát příznivá statistika z minulé sezony, do přípravného duelu však půjdou hodně pozměněná mužstva. Sešívané mužstvo opustila řada hráčů - do Mladé Boleslavi vyrazil zkusit štěstí obránce Ronald Knot, kariéra beka Jana Pohla zase pokračuje ve Znojmě. Ze soupisky zmizela i jména jako Beránek, Bača nebo Pletka. V kádru ale zůstalo množství opor z loňské sezony, které doplnili noví hráči - Drtina, Krejčík, Nedvídek, Z. Doležal či Barák.

Průvan v sestavě zažily i Benátky, některé hráče si stáhli liberečtí Bílí Tygři, opačným směrem poslali další nadějné hokejisty, aby se v dresu Středočechů rozehráli a nabrali zkušenosti. Kádr tak už v průběhu loňského ročníku opustil třeba Jan Ordoš, jenž by měl letos patřit k základním stavebním kamenům severočeského extraligového celku.

Řady benáteckých gólmanů rozšířil na druhé straně talentovaný Josef Kořenář, jenž podepsal smlouvu se San Jose Sharks. Příští rok však ještě stráví v Čechách a vedle zápasů za Jihlavu by měl v podobě střídavých startů naskočit i za Benátky.

Obranné řady vyztužili mladíci z liberecké juniorky - Vratislav Kunst, Ivan Kopecký a Vítek Turský. V útoku by měl tvrdit muziku například osmnáctiletý Průžek a další. Proti Pražanům se tak postaví hodně mladé, ale perspektivní mužstvo.

První přípravný duel nové sezony slávisté odehrají ve čtvrtek 3. srpna od 17:30 na Zimním stadionu v Edenu. Jak svěřenci trenéra Razýma odstartují novou sezonu?

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více