Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
1.8.2017

Mladší dorostenci v závěru dotahovali, na Mountfield ale nevyzráli

přípravné utkání, úterý 1.8.2017, Slavia - Mountfield HK
Slavia
5:7
1:0, 1:3, 3:4
Mountfield HK

Branky a nahrávky: 1. Rulc (Palát, Černý), 35. Hofmann (Černý, Horáček), 55. Jágr (Svoboda, Rulc), 55. Sarkisyants (Brummel, Martinec), 60. Labuzík (Černý) – 21. Kašpar, 24. Kašpar (Pelda), 37. Naar (Moravec, Pinkas), 46. Pajer (Hudina), 46. Beneš (Šlaicher), 50. Hynek (Šedivý), 53. Šedivý (Drzal). Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:7, 5:7.

Sestavy

Slavia

Janura (31. Pittr) – Moravec, Bartoš, Čapka, Palát, Srdínko, Němeček, Topol, Horáček, Hofmann, Labuzík, Jágr, Svoboda, Rulc, Černý, Brummel, Martinec, Sarkisyants, Míšek, Reichmann, Kvasnička

Mountfield HK

Tichý (53. Kubeček) – Kašpar, Hoštík, Lang, Peřička, Naar, Šedivý, Jošta, Hynek, Pelda, Pinkas, Moravec, Hudina, Pajer, Králík, Táborský, Havlíček, Drzal, Šlaicher, Šimků, Beneš

Sešívaní sehráli první přípravné utkání v Edenu s královehradeckým Mountfieldem. Domácí se dostali velice rychle do vedení, ale Hradec ve druhé třetině otočil vývoj zápasu a od té doby už tahali Pražané za kratší konec. Ve třetím dějství se hosté potom prosadili čtyřikrát a v podstatě rozhodli o svém vítězství. Slávisté se trefili ještě třikrát, na nic víc jim ale nezbyl čas, a tak odstartovali přípravu prohrou.

Lepší vstup do utkání měli domácí. Slávisté dostali hned zkraje první třetiny výhodu přesilové hry, kterou okamžitě využili. Šimon Rulc napřáhl ihned po buly ke střele od modré čáry a puk zaplul až do sítě Mountfieldu.

Po bleskové startu už ale v první třetině kralovali gólmani, kterým nejednou pomohla i branková konstrukce. Nejprve zazvonila tyč za slávistickým brankářem Janurou, když se o ni otřela z vnější strany Joštova rána z levého kruhu. O pár minut později zase nastřelil tyč z mezikruží úplně volný Jágr, k němuž se puk odrazil po souboji u levého mantinelu.

Těsně před koncem úvodní dvacetiminutovky nabil Jošta z rohu mezi kruhy úplně volnému Moravcovi, jehož ránu z první ale skvěle vykryl Janura. Do kabin tak šli šťastnější domácí, kteří vedli 1:0.

Mountfield otočil vývoj utkání

Krátce po začátku druhého dějství se hosté dočkali vyrovnání. V samostatném úniku byl zezadu hákován Jaroslav Kašpar a nařízené trestné střílení proměnil výborně provedeným forhendovým blafákem. A pár minut nato už Královehradečtí vedli. Pelda vypálil z levé strany od modré čáry a jeho ránu tečoval až do sítě znovu Jaroslav Kašpar.

Sešívaní dokázali vyrovnat ve 35. minutě, když si Jakub Hofmann najel při přesilovce mezi kruhy na odražený puk a skrz hradbu těl před sebou se trefil k levé tyči. Jenže hosté se před přestávkou znovu ujali vedení. Petr Moravec v početní výhodě vystřelil od modré čáry a jeho ránu tečoval na mezikruží za záda střídajícího gólmana Pittra Jakub Naar.

Třetí třetina přinesla gólovou smršť

Závěrečnou dvacetiminutovku začali mnohem lépe hosté, kteří čtyřmi brankami za sebou v podstatě rozhodli o svém vítězství. Vše začalo ve 46. minutě. Hudinovu ránu z mezikruží ještě Pittr vyrazil, ale jen před sebe, kde stál Lukáš Pajer, který zakončil pod horní tyč. A ani ne o půl minuty později se dostal ke kotouči na pravém kruhu Matěj Beneš a z vrcholu vymetl bližší šibenici.

Hosté přidali ještě dvě další trefy. Nejprve ujel Tomáš Hynek do protiútoku, který zakončil efektním bekhendovým blafákem. O chvilku později potom Daniel Šedivý jako první našel před Pittrem odražený puk a doklepl jej až do sítě.

Potom už ale úřadovali jen domácí. Vojtěch Jágr se v 55. minutě se zmocnil odraženého puku a doklepl puk do odkryté klece. A hned z další akce se prosadili Pražané znovu. Vjačeslav Sarkisyants na brankovišti dostal velice dobrou přihrávku z rohu kluziště a dopravil kotouč až do sítě.

Těsně před koncem základní šedesátiminutovky ještě v oslabení zužitkoval dobrou přihrávku Tomáš Labuzík, jenže na nic víc už slávistům nezbyl čas. Mountfield si tedy odvezl z Edenu výhru 7:5.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (HC Slavia Praha): „První třetina byla z naší strany dobrá, jenom v závěru jsme ve hře trochu ztráceli. Pak jsme ale měli špatný začátek druhé části, kdy jsme dostali vyrovnávací gól. Potom nás položily slepené góly v poslední třetině, kdy nám soupeř odskočil a my už výsledek jen kosmeticky upravovali. Kluci ale až do konce bojovali, donutili soupeře, aby si vzal oddechový čas, což svědčí o tom, že měl Hradec z konce trochu strach. Soupeř měl odehraný o zápas navíc, takže byl rozehraný. Nám utkání ukázalo, že máme na čem pracovat.“

Petr Luštinec (Mountfield HK): „Určitě nás těší výhra. Je to samozřejmě příprava, takže jsme na ledě teprve týden. Byl to náš druhý zápas. Už se v něm objevovaly věci, které budeme po klucích v sezoně chtít. Zatím k sobě hledáme obranné dvojice a útočné trojice, takže si to teprve sedá, je to zkrátka příprava.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více