Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. května 2017

Jako malý hltal Supa s Beránkem: Slavia je jeden z nejlepších týmů, říká Doležal

Litoměřice, Ústí, Slavia. Po dvou severočeských štacích se hokejový útočník Zdeněk Doležal vydal víc na jih a podepsal smlouvu v pražském Edenu. Příští sezonu tak bude oblékat červenobílý dres a bojovat o ligové body pod taktovkou trenérské dvojice Razým-Srdínko. Podle svých slov přišel mladý forvard do Vršovic hlavně dávat branky, kterými chce splatit vloženou důvěru. „Moje přednosti jsou v útoku. Čekají se ode mě góly. Budu se snažit to splnit,“ hlásí čtyřiadvacetilá posila. Našlápnuto by mohl mít už od minulé sezony, v níž se stal z pohledu kanadského bodování čtvrtým nejproduktivnějším hráčem WSM ligy.

Slávistická soupiska se v minulých dnech rozšířila o další zajímavé jméno. Po ukončení angažmá na severu Čech se rozhodl zkusit štěstí v jednom z pražských „S“ Zdeněk Doležal. Nevydal se ale do Sparty, kde hokejově vyrůstal. Jeho novým působištěm se stala Slavia. A to i přesto, že v minulosti strávil celých šest let ve sparťanské mládeži.

„Když jsem sem jezdil jako malý kluk, hráli tady Beránek, Sup a tihle hráči. Slavia byla vždycky jeden z nejlepších týmů,“ vzpomínal Doležal. „Určitě budeme dělat všechno pro to, abychom se k tomu vrátili, nebo se alespoň přiblížili,“ slíbil fanouškům.

Sám by chtěl pomoci hlavně vysokou produktivitou. V ní by rád navázal na svá loňská čísla. A pokud možno je ještě vylepšil. Soupeřovu síť v uplynulém ročníku rozvlnil hned dvacetkrát a k tomu přidal ještě pětadvacet gólových nahrávek.

Mladý snajpr si za čtyři sezony strávené ve WSM lize připsal do bodových statistik celkem 56 branek a stejné množství asistencí. Zkušenosti nasbíral také v mládežnických reprezentacích. Odehrál zápasy za českou šestnáctku, sedmnáctku, osmnáctku, devatenáctku i dvacítku. V nich vsítil 11 gólů a desetkrát se zapsal mezi asistenty.

V těchto dnech už s mužstvem pilně pracuje na přípravě. Její styl si navíc hodně pochvaluje. „Pro mě je pozitivní, že se trénuje jenom dopoledne. Přijde mi, že za dvě hodiny se toho stihne strašně moc. Určitě to není o tom trénovat tři hodiny dopoledne a tři odpoledne. To mi třeba loni nevyhovovalo. Náplň tréninku, výbušnost, míčové hry. To je pro mě letos dobré,“ řekl Doležal.

Soupeřům bych chtěl v nadcházející ligové sezoně zatápět hlavně dobrou ofenzivní činností. „Moje přednosti jsou v útoku, takže ode mě budou trenéři čekat góly a nahrávky. Budu se snažit to splnit,“ dodal sešívaný nováček na závěr.

Autor Martina Kramerová, Adam Kolář
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více