Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
13. května 2017

Srdínko po začátku přípravy: Důležité jsou povahové vlastnosti

Už druhým týdnem žije Eden novým týmovým duchem. Po odledněné ploše se při basketbalu nebo fotbálku prohání staré tváře jako Kolařík, Frodl nebo Šafránek, doplňují je pak nové posily a navrátilci. „Kluci, co přišli, mají dobré povahové vlastnosti, zapojili se hned do přípravy a věříme, že pro nás budou přínosem,“ řekl asistent trenéra Jan Srdínko, který se neváhal spolu se svými svěřenci zapojit do basketbalu.

Bývalý reprezentační bek má nejspíš pořád slušnou fyzičku, protože v jednu chvíli ho při úniku musel Dominik Frodl stáhnout kravatou k zemi. „To je v nasazení, pohoda. Každý chce bojovat, každý chce vyhrát, to je v pořádku,“ popsal úsměvný incident Srdínko. „Měli jsme lichý počet, takže jsem se taky zapojil. Nakonec jsme vyhráli, takže já jsem s tréninkem spokojený,“ zasmál se.

„Mimo soutěž“ ale uznal, že spokojený je zatím s nasazením všech hokejistů, kteří v Edenu bojují o místo. I když na prvotní hodnocení je po dvou týdnech tréninku ještě brzy. „Příprava se zatím rozjíždí, ale s klukama jsme spokojení. Pracují dobře. Někomu jde lépe fotbálek, někomu basket, ale kluky to baví, protože je v tom nějaká soutěž. Hraje se v tempu a každý chce vyhrát,“ pochvaloval si Srdínko.

Více o posilách zde

Basketbal navíc můžou hokejisti později dobře využít v sezoně – cvičí při něm totiž koordinaci rukou a nohou, které zároveň, stejně jako při hokeji, pracují jiným směrem.

Koláč? Sám měl chuť pokračovat

O správném nasazení na tréninku svědčí i občasné rozmíšky mezi hráči, vše ale probíhá v dobré náladě. Ostatně o vytvoření správné pohody se snažili trenéři už při výběru nových jmen do kádru. Má to být zase ta Slavia, která svůj úspěch vždycky stavěla hlavně na skvělé partě.

„Kluci, co přišli, mají dobré povahové vlastnosti, zapojili se hned do přípravy a věříme, že pro nás budou přínosem. Výkonnost bude jedna věc, ale hodně důležitá je právě i skladba mužstva podle povahových rysů,“ potvrdil Srdínko.

Základem už je tradičně matador Pavel Kolařík, jehož konec kariéry se opět odkládá, za což se trenéři vůbec nezlobí. I když původně měl loni hrát hlavně v druholigové Kobře, nakonec byl znovu oporou Slavie a trenér Razým ho hned začal lákat i do další sezony.

„Koláč sám říkal, že když mu bude sloužit zdraví a vyhnou se mu zranění, což se zaplaťpánbůh stalo, tak by rád pokračoval. Po sezoně nám pak řekl, že se cítí dobře, takže se s námi mohl zapojit do přípravy,“ pochvaloval si Srdínko další angažmá čtyřiačtyřicetiletého beka.

Celý tým teď čeká pokračování suché přípravy, potom bude následovat týdenní volno. Následně se hráči vrátí k v suché přípravě, aby se pak, stejně jako loni, podívali během léta jeden týden na led. Tohle zpestření jim loni poskytl stadion ve Velkých Popovicích, letos se o místě zatím jedná.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více