Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
19. března 2017

Slavii čeká boj o přežití, jak si sešívaní v klíčové bitvě povedou?

Semifinálová bitva mezi Motorem a Slavii se po týdnu stěhuje zpátky na jih Čech. Budějovičtí si vezou na domácí led vedení 3:1, které navíc mohou proměnit v celkové vítězství. K triumfu chybí pouze jediný krok. Sešívaní se naopak budou snažit odvrátit mečbol a po dvou domácích porážkách zdramatizovat vývoj v ostře sledované sérii.

Dva domácí zápasy a dvě prohry. Sešívaný soubor nenapodobil výsledkovou naději z jihočeského kluziště a v Edenu před vlastními fanoušky nezískal ani jedno vítězství. K bodů do série měla Slavia blíž v pátečním duelu, který prohrála po velkém boji nejtěsnějším rozdílem.

Skvěle rozehranou bitvu zbrzdil tříminutový blackout v úvodu prostřední periody, v němž dvakrát inkasovali a mohli být rádi, že Motor nerozvlnil síť za Frodlovými zády víckrát. Pak jako by svěřence trenéra Razýma polila živá voda. Ve zbytku třetiny navázali na výkon z úvodního dějství a Beránek snížil na rozdíl jediné trefy.

Kýženého vyrovnání se natřískaný stadion ale ani přes spoustu šancí a velký tlak v závěrečných minutách nedočkal. Bohužel jsme po šedesáti minutách nebyli tím šťastnějším týmem, ale můžeme si za to sami. Zápas rozhodl náš výpadek v prvních pěti minutách druhé třetiny, kdy jsme zaspali. Nevím, co se tam stalo. Soupeř dvakrát vystřelil od modré čáry a dorážka v obou případech skončila v naší bráně. Víme, že mají Budějovice tyhle situace dobře zvládnuté, ale bohužel jsme si to nepohlídali,“ řekl k rozhodujícímu momentu útočník David Šafránek.

Do sobotního střetnutí vyrazili sešívaní s novou vervou a odhodláním, výhrou posilněný Motor ale nedal domácím žádnou šanci a došel si suverénně pro další bod. Podle obránce Antonína Růžičky v zápase rozhodla koncovka.

Druhý duel domácím vůbec nevyšel, Motor zase slavil

Zatímco Slavii se v zakončení nedařilo, Budějovičtí naopak své šance proměnili. „Poprvé v sérii se Motoru vydařila koncovka, velké příležitosti dokázal proměňovat, což se mu před tím příliš nedařilo. To bylo pro vývoj utkání nejdůležitější, protože dostat v play-off čtyři góly je hodně. Těžko se to pak dohání, navíc proti soupeři, který si to v obraně dokáže dobře pohlídat,“ přiznal sešívaný bek.

Motor si tak odvezl do Budvar arény mečbol, který může přetavit už v pondělí v celkové vítězství a postup do baráže. Sešívaní ale svoji kůži nechtějí dát lacino a vrátit sérii zpět do hlavního města.

„Určitě si jedeme pro výhru, už není na co čekat. Musíme zapracovat hlavně na střelbě a na lepším pohybu, v tom jsme v posledním zápase trochu zaostávali. Hodně se taky odvíjí od přesilovek, které často rozhodují o vítězi,“ burcovala před klíčovým mačem.

Slavii čeká duel o přežití na ledě Motoru v pondělí od 17.30. A rozhodne o tom, zda sezona skončí, nebo bude pokračovat.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více