Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.3.2017

Slávisté se rvali statečně, první bitvu v Edenu ale ovládl Motor

SF3, pátek 17.3.2017, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
1:2
0:0, 1:2, 0:0
Č. Budějovice

Branky a nahrávky: 35. P. Beránek (M. Kadlec) – 21. Chovan (Fillman), 23. Chovan (Pavlin, Čermák) . Rozhodčí: Doležal, Kopeček – Bosák, Kajínek . Vyloučení: 5:2. Využití: Bez využití. Diváci: 3843. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Sestavy

Slavia

Frodl – Pohl, J. Novák (C), Kolařík (A), Knot, J. Holý, A. Růžička, Andrlík, Bača – Pletka, Šafránek (A), P. Beránek – M. Kadlec, Šagát, Rys – Jankovský, Kubica, Šmerha – Krliš, Půhoný.

Č. Budějovice

Kváča – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič (A), Čermák – Dostálek, Vlček, Heřman – Hřebejk (A), Vak, Rob – Šulek, Škoda, Fronk.

Sešívaní ve třetím měření sil na vítězství proti jihočeskému Motoru nedosáhli. V domácím prostředí Edenu sice Slavia podala velmi bojovný výkon, černá tříminutovka v úvodu prostřední periody však utnula šance na lepší výsledek. Během krátkého časového úseku se Budějovicím povedlo vsítit dvě branky a vypracovat si pohodlný náskok. Červenobílí ještě v téže dvacetiminutovce snížili, vyrovnávací gól už však za Kváčova záda procpat nesvedli. Motor se tak v semifinálové sérii ujal vedení 2:1 na zápasy.

Ve třetím semifinálovém duelu na ledě našlapaného Edenu fanoušky zvedla poprvé ze sedadel akce ze 6. minuty, na jejímž konci stál Kadlec. Slávistický forvard předvedl hezkou individuální akci, kterou zakončil povedeným projektilem z pravého kruhu. Kváča však skvěle zakročil ramenem a na světelné tabuli zůstalo svítit bezbrankové skóre.

Na druhé straně rozehřál Frodla hostující Chovan, jenž chtěl využitý rychlý brejk Motoru. Slávistický gólman ale jeho dobrý pokus vytěsnil pomocí vyrážečky. V čase 11:56 Budějovice získaly podruhé v zápase výhodu přesilové hry. A zatímco jihočeský soubor si v jejím průběhu nevypracoval žádnou větší šanci, Slavia mohla pasivitu Motoru následně okamžitě potrestat.

Krliš vyrazil rovnou z trestné lavice neohroženě do útoku, v momentu střely mu však puk sjel z čepele a ze slušné příležitosti nebylo nic.

V závěrečných vteřinách úvodní periody si sešívaní vytvořili velký tlak. Uzavřeli Motor v jeho obranném pásmu a bez přestání zaměstnávali Kváčovu pozornost. Po Šagátově pokusu zblízka navíc zazvonila tyčka.

Nejdřív výpadek, potom tlak. Druhá třetina byla jako noc a den

Do prostředního dějství si však domácí celek aktivitu nepřenesl a vyznavači červenobílých barev zažili během prvních tří minut totální blackout. V čase 20:16 propálil Frodla Michal Chovan, který si po Fillmanově střele počkal na odražený kotouč a nekompromisní dělovkou poslal hosty do vedení.

Přibližně dvě minuty poté Motor navíc zaúřadoval znovu. A byl to opět ostrostřelec Michal Chovan, kdo dopravil puk za záda maskovaného muže v sešívaném dresu. Povedlo se mu to podobně jako při úvodní trefě – po Pavlinově pokusu od modré se znovu dostal k dorážce a rozjásal početnou enklávu vlastních příznivců.

Slavia se poté ocitla pod kulometnou palbou. Ani Heřman, ani Vak však své šance neproměnili. Ve 33. minutě se sešívaní probrali k životu. Na povedené představení z první třetiny dal vzpomenout Beránek. Kváčovi po velké skrumáži v brankovišti vypadl kotouč, slávistická jednadevadesátka ale v zakončení nedokázala přesně zacílit do odkryté klece.

V 35. minutě už se natřískaný Eden dočkal. Kadlec přihrál zpoza branky právě Petru Beránkovi, který se už tentokrát nemýlil a ranou z mezikruží snížil na 1:2. Ve zbytku utkání se červenobílí snažili dotlačit do Kváčovy svatyně vyrovnávací zásah, Budějovičtí naopak hodlali navýšit svůj tenký náskok. A oběma celkům se dařilo střídavě.

Šestačtyřicátá minuta přinesla šanci hostujicímu týmu. Pajič se proháčkoval středem kluziště až před Frodla, jeho šikovný pokus o kličku ale domácí brankář vystihl. V samotném závěru dostali slávisté dárek v podobě přesilovky. Odvolání gólmana a hra v šesti přinesla ještě jednou velkou gólovku. Beránek z oblasti mezi kruhy ale zamířil vedle a ve Vršovicích bylo rozhodnuto.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Utkání provázela fantastická atmosféra a my ho chtěli vyhrát. Byl to hodně vyrovnaný zápas, pak nám ale utekl začátek druhé třetiny a to podle mě rozhodlo o výsledku. Na konci jsme si sice ještě nějaké šance vypracovali, ale bohužel už se nám nepodařilo skórovat a duel dovést do prodloužení. Jinak hráči bojovali. Doufám, že zítra bude stejně dobrá divácká kulisa a podaří se nám vyhrát.”

Antonín Stavjaňa (HC Motor České Budějovice): „Za stavu 2:0 jsme měli minimálně dvě tutové na odskočení o další góly. Škoda toho snížení. Přece jen byl vidět strach o výsledek. V první třetině se hrál ofenzivní hokej, závěr byl spíš bojovný a taktický.”

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více