Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. října 2016

Pořádná výzva! Se Slavií se porvou ambiciózní Rytíři – i s hvězdnými navrátilci

Sešívaní už se po značné obměně kádru dokázali odrazit k první výhře. Po úspěchu z havířovského ledu před Razýmovými svěřenci stojí o mnoho silnější sok. Po posledním celku tabulky je v Edenu prověří Rytíři z Kladna. Ti už třetí sezonu usilují o postup mezi elitu. Ambice zatím letos naplňují vcelku slušně – vyhřívají se na čele tabulky.

17. kolo: HC Slavia Praha vs. Rytíři Kladno

Porovnání týmů
6. místo (26 b.)
Postavení v tabulce
1. místo (33 b.)
38:49
Skóre
43:33
David Šafránek (11+3)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Burger (4+6)
David Šafránek (11 gólů)
Nejlepší střelec
Jakub Strnad
Peter Jánský (oba 5 gólů)
Jan Pohl (1+4)
Nejproduktivnější obránce
František Ptáček (2+4)
Dominik Frodl 93,98 %
Úspěšnost brankářů
Lukáš Cikánek 93,69 %
Havířov – Slavia 2:3
Poslední zápas
Litoměřice – Kladno 3:5

Do Havířova se Pražané vydali i se dvěma novici v týmu. Brankář Polívka se na ledě AZetu poprvé postavil mezi tři tyče a hned vychytal výhru. To Petr Beránek po svém přesunu z Hradce při premiérovém duelu v červenobílém dresu dokázal dokonce skórovat. Úspěšný zápas by slávistům měl dodat i potřebné sebevědomí.

Parádní premiéru si odbyl Petr Beránek. Na ledě Havířova se borec, který přišel z Hradce, hned dokázal prosadit. (foto: mountfieldkh.cz)

„Výhra byla hodně důležitá, protože jsme hráli proti Havířovu, který je poslední a kromě jednoho teď prohrál pár zápasů. Potřebovali jsme vyhrát, abychom urvali další body. A to se nám naštěstí povedlo,“ mohl Petr Beránek zajásat po úspěšném debutu.

Polívka i Beránek nyní prahnou po prvním utkání před domácími fanoušky. Zatímco účast nového útočného esa je vcelku očekávaná, Polívka se o místo v brankovišti bude muset poprat se o dva roky mladším Frodlem.

Slavní odchovanci zpět na místě činu

Duel s Kladnem už všichni vyhlížejí. Nic lehkého však slávisty nečeká. „Kladno je první, má dobrý tým. Mají tam starší šikovné hráče. My musíme hrát to stejné co s Havířovem, a snad se nám povede uhrát dobrý výsledek,“ nepochybuje Beránek.

Dva roky po sobě skončili Kladenští na pátém místě a jejich sen o postupu zpět mezi elitu se rozplynul. Po návratu mezi extraligovou smetánku prahnou Rytíři i letos. Zatím si nevedou vůbec špatně. Středočeši na všechny celky WSM Ligy shlíží ze samého vrcholku tabulky.

5.
KLadenští dvě sezony po sobě vyhořeli ve čtvrtfinále – skončili na pátém místě.

Nad druhým Prostějovem stále s třiatřiceti body drží tříbodový náskok. Přesto v posledních zápasech nijak neoslnili. Prohru v prodloužení na ledě Havířova nebo nezdar v duelu s Motorem si za rámeček v Kladně rovněž nikdo nedá. Formu soupeř Slavie vylepšil alespoň v poslední kole, kdy venku přehrál Litoměřice.

S jakými trumfy vyrukoval slavný klub před letošní sezonou? Modrobílý dres znovu oblékly hvězdy, které v hokejové kolébce s hokejem začínaly.

Pavel Patera ve čtvrfinálovém duelu proti Slavii ze sezony 2013. Nyní se zkušený hokejista proti pražskému klubu představí v roli trenéra Kladna.

Sto dvacet jedna roků. Tolik let je dohromady triu Petr Ton, Jiří Burger, Petr Tenkrát. Ze začátku sezony bývalí spolužáci dokonce nastupovali vedle sebe v jedné formaci. Kladenští do svého týmu získali nejednoho ostříleného borce. Zkušené forvardy může doplnit i František Ptáček. Obránce s nejvíce extraligovými starty platí za ročníkově čtvrtého nejstaršího hráče ligy.

Že o slavná jména na Kladně není nouze, je jasné. Diváka utvrdí i pohled na střídačku. Jako lodivodi ve středočeském týmu působí Pavel Patera a František Kaberle.

Proti sešívaným tedy budou stát velmi zvučná jména. Sešívaný kádr se jich však určitě nezalekne. „Musíme hrát co nejvíc týmově a slušně do obrany. Když dostaneme málo branek a naopak nějaké dáme, bude to dobré,“ zve na klání Beránek. Úvodní buly bude vhozeno v sobotních 17.30. Vydejte se přímo do ochozů stadionu!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více