Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.4.2016

Slavia nezvládla duel v Jihlavě, srazila ji vyloučení

B10, úterý 19.4.2016, Jihlava - Slavia
Jihlava
4:1
2:0, 0:1, 2:0
Slavia

Branky a nahrávky: 7. Melenovský (Anděl), 13. Prokš (Zadražil, Dobrovolný), 45. Grebenyuk (Důras, Kolář), 47. Seman (Harkabus) – 27. Mikulík (Robinson). Rozhodčí: Fraňo, Lacina – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1746. Střely na branku: 22:27. Zblokované střely: 16:8. Hity: 4:5. Vhazování: 32:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Sestavy

Jihlava

Sáblík – Zadražil, Dobrovolný, Štebih, Šafář, Bilčík, Grebenyuk, Parýzek – Důras, Skořepa, Jergl – Beránek, Seman, Diviš – Kolář, Jícha, Harkabus – Prokš, Melenovský, Anděl

Slavia

Hylák – Knot, Kolařík, Pavlin, Hraško, Andrlík, Krstev – Hruška, Šafránek, Mikulík – Markovič, Vas, Robinson – Jiránek, Tuominen, Čermák – Ondráček, Kašpařík, Bahenský

Sešívaní měli pro zápas v Jihlavě jasný cíl. Museli bodovat a doufat, že Karlovy Vary v paralelně se hrajícím utkání ztratí s Litvínovem. Úvod zápasu však červenobílým nevyšel. Po první třetině prohrávali o dva góly a s postupovými nadějemi to začínalo vypadat bledě. Ve druhé části Pražané zabrali, ale z velkého tlaku vytěžili jen jednu branku. Pak ovšem sympatický výkon hostů opět zkazila špatná třetí třetina, ve které se nedisciplinovaností připravili o šanci odvézt si z Jihlavy bodový zisk.

Utkání v Jihlavě začalo ve svižném tempu. Během prvních sedmi minut se hra totiž skoro nepřerušovala. Slávisté však nevstoupili do veledůležitého utkání zrovna šťastně, protože už v 7. minutě inkasovali. Krátce po vyhraném buly prostrčil Anděl puk mezi kruhy na Marka Melenovského a zkušený forvard propálil Hyláka. Ten si na puk sice sáhl, ale i tak mu propadl za brankovou čáru.

Hostující Pražané se k první vážnější šanci dostali až o pět minut později, když si Robinson najel mezi kruhy, odkud těsně minul levou tyčku Sáblíka. Kotouč se však od zadního mantinelu odrazil právě k levé tyčce, kde zkusil dorážku Vas, ovšem domácí gólman pokryl tento prostor svým betonem.

Znovu se tedy potvrdilo známé pravidlo nedáš - dostaneš. Marek Prokš se dostal po výzvě Zadražila mezi kruhy a vystřelil. Alexandr Hylák si znovu na puk sáhl, ten mu ale opět propadl výstrojí a skončil až v brance. Pro sešívané tak skóre po úvodních dvaceti minutách nevypadalo vůbec dobře.

Velký tlak Slavie ve druhé třetině

Druhou třetinu ovšem začali hosté na výbornou. Při přesilové hře, kterou si slávisté přenesli ještě z konce prvního dějství, nastřelil horní tyčku Hraško a záhy nato musel Sáblík zlikvidovat velmi nebezpečné pokusy Knota a Markoviče. Ani jeden z Pražanů se však gólově neprosadil, a tak se červenobílí dočkali snížení až ve 27. minutě, kdy se dostali do přečíslení tří proti dvěma. Robinson přihrál na levou stranu Milanu Mikulíkovi, jenž napřáhl z první a trefil se kolem vyrážečky Sáblíka přesně k pravé tyčce.

A slávistům snížení nestačilo. Hraško vypálil hodně nepříjemně od modré, ale Sáblík si s jeho ránou poradil. Na druhé straně zazvonila při jihlavské přesilovce pravá tyč po Andělově střele z pravého kruhu. Po vyrovnání sil na ledě se ovšem znovu spustil velký tlak sešívaných. Do rány Pavlina nejprve vložil svojí hokejku Bilčík, ale Slavia udržela puk. Krátce nato zlikvidoval Vasovu dorážku z mezikruží Sáblík a Bilčík následně přizvedl dělovku Hraška nad branku Jihlavy.

Krátce před koncem periody chyběly Čermákovi asi dva metry, aby dosáhl na střílenou přihrávku od Ondráčka a mohl zakončovat do odkryté klece. A jen sedm sekund před koncem dějství to zkoušel od modré Hraško a po něm i Pavlin. Kotouč na Sáblíka sice ani při jednom pokusu neprošel, ale při druhé střele se odrazil na levou stranu pro Mikulíka, jenž z velkého úhlu trefil boční síť odkryté klece. Slávisté tak odcházeli do šaten s jednobrankovým mankem.

Slavii ve třetí části srazila četná vyloučení

Vstup do závěrečné dvacetiminutovky se ale slávistům nevydařil, jak je v posledních zápasech zvykem. Byli totiž vyloučeni hned třikrát a Jihlava dokázala využít nabídnutou přesilovku pěti proti třem. Po vyhraném buly přihrál Důras puk na modrou pro Alexandera Grebenyuka, jenž se trefil přesně do pravé šibenice.

A jako by toho nebylo málo, nechali slávisté při vlastní přesilové hře domácí, aby ještě zvýšili své vedení. Kolář udělal ve středním pásmu černou práci a udělal tak cestičku pro Harkabuse. Ten vjel s pukem do pásma a našel volného Filipa Semana, jenž tváří v tvář Hylákovi zamířil kolem přesně k pravé tyči.

Nedisciplinovanost slávistů pokračovala a domácí si opět zahráli dvojnásobnou početní výhodu. Vypálil v ní Grebenyuk a jeho dělovka propadla k pravé tyči Hyláka, kde byl volný Diviš, který si ovšem z dorážky na Hyláka nepřišel. Mrzet ho to však nemuselo, protože Jihlava obrala favorizované slávisty o všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): „Vstup do zápasu byl dobrý, stejně jako celá první třetina. Trošku nás zbrzdila branka Slavie, kdy naši kluci malinko zmrzli. Soupeř dostal křídla, lítal po ledě a párkrát nás zavřel, ale výborně zachytal Lukáš Sáblík. V pauze před třetí třetinou jsme se trochu zklidnili a projevilo se to i na naší hře. Další dvě branky byly zasloužené, stejně jako vítězství v utkání.“

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Nepovedl se nám vstup do utkání. Dostali jsme dva laciné góly po našich chybách, což určilo ráz celého utkání. Ve druhé třetině jsme zredukovali sestavu, snažili jsme se udělat něco se zápasem a podařilo se nám vstřelit kontaktní gól. Bohužel byl jediný. O další možnost k vyrovnání jsme se připravili naší nedisciplinovaností ve třetí třetině. Se šesti vyloučeními těžko můžeme pomýšlet na lepší výsledek. Domácí nabízené šance v přesilovce po našich chybách využili, navýšili svůj náskok a zápas v klidu a zaslouženě dotáhli do vítězného konce.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více