Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. dubna 2016

Přímý souboj o postupové místo. Přijďte Slavii podpořit proti Energii!

Přetahovaná o postupové místo do extraligy se rozběhla naplno. Po několika kolech z něj slávisté spadli na úkor Karlových Varů. Energie pět zápasů před koncem baráže disponuje oproti Slavii bodem navíc. Tým Milana Razýma má ale v pátek ideální možnost vrátit se tam, kde bych chtěl zůstat až do konce sezóny. Slávisté totiž doma hostí právě Energii a rozdají si to tak o druhou příčku tabulky v přímém souboji. Pomůže plný Eden?

Baráž 8. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Energie Karlovy Vary

Porovnání týmů
3. (10 bodů)
Pořadí v tabulce
2. (11 bodů)
21:21
Skóre
21:19
Milan Mikulík (4+2)
Nejproduktivnější hráč
Rostislav Marosz (3+3)
Milan Mikulík (4 góly)
Nejlepší střelec
Marcel Haščák,
Jakub Svoboda (4 góly)
Žiga Pavlin (2+1)
Nejproduktivnější obránce
Vladimír Sičák (0+4)
Alexandr Hylák 91,83 %
Úspěšnost brankářů
Tomáš Závorka 91,18 %

Energie roste

Po několik barážových kol se slávisté drželi na druhé postupové příčce do extraligy. Až v posledním zápase je dokázaly o bod předskočit Karlovy Vary. Energetici využili dva domácí zápasy v řadě k zisku pěti bodů - nejprve v neděli porazili Slavii 2:1 po nájezdech a poté 4:2 jihlavskou Duklu. Mimochodem, dvě výhry za sebou si před tím Karlovy Vary připsaly naposledy před Vánocemi.

Karlovy Vary si doma poradily i s Duklou (foto: Jan Čech, Karlovarský deník)

Proti Slavii i Dukle šli ale domácí za vítězstvím celkem přesvědčivě a své soupeře přestříleli. I když Jihlava, stejně jako v neděli slávisté, dokázala v KV aréně udeřit jako první. Hráči v bílozelených dresech ale během pěti minut dali tři branky a výhru si už pohlídali. „Nesmíme se sesypat, když dostaneme první gól,“ potvrdil útočník Michal Vachovec, v čem je momentální síla Varů.

Pocítila to i Slavia, která na západě Čech vedla 1:0, nakonec ale padla po nájezdech. V nich rozhodl Rostislav Marosz, který je s šesti body (3+3) nejproduktivnějším karlovarským hráčem v baráži. Do formy se pomalu dostává také brankář Tomáš Závorka s celkem čtyřmi vychytanými výhrami v baráži.

Teď už v táboře Energie panuje podobně bojovná atmosféra jako u sešívaných - i Karlovy Vary vědí, že páteční přímý souboj o druhou příčku v tabulce bude veledůležitý. „Nedá se ale říci, že zápas bude vyloženě klíčový, protože pro nás je klíčovým zápasem prakticky každý,“ říká trenér Mikuláš Antonik. „Všechno tomu samozřejmě nahrává, ale pro nás bude důležitý každý zápas až do konce baráže,“ dodal.

Slovenský útočník Rudolf Huna si zase uvědomoval, že Vary mají o přes poslední výhru se Slavií stále negativní bilanci. A proto by si Energetici rádi odvezli z Edenu jakýkoliv bodový úspěch. „Na Slavii budeme bojovat. Bude to náročný zápas, ale budeme z něj chtít urvat aspoň bod, který si vzali oni u nás. Tohle utkání může o něčem trochu napovědět,“ řekl.

V Edenu leží o víkendu šest bodů

Sešívaní jsou po dvou venkovních výjezdech v jiném rozpoložení než Karlovy Vary - museli totiž skousnout dvě porážky za sebou - nejprve od Energie a poté v úterý od Litvínova. Teď se ale vrací do domácího Edenu, kde se dá znovu očekávat barážové peklo, které dokázali sešívaní fanoušci vytvořit zatím ve všech zápasech. Možná i atmosféra domácího stadionu jim proti extraligovým soupeřům dost chyběla. „Myslím, že u nás dokážou fanoušci vytvořit mnohem lepší atmosféru než třeba tady,“ řekl Tomáš Jiránek po porážce 1:5 v Litvínově.

10
Za tolik dní bude jasno o postupujících do extraligy

Jiránek byl na ledě favorizované Vervy střelcem jediné slávistické branky. Sešívaní tam v úterý vůbec nezachytili začátek a během úvodních 11 minut prohrávali 0:4. „Chtěli jsme hrát dlouho na 0:0 a hrát zodpovědně, bohužel se stal přesný opak. Těžko hledat příčiny, musíme se podívat na video,“ litoval po zápase brankář Tomáš Král, který po třetí brance ve slávistické kleci střídal Alexandra Hyláka.

Po bídné první třetině se slávisté pokoušeli ještě zápas zvrátit, proti suverénnímu Litvínovu se jim to už ale nepodařilo. „Řekli jsme si, že zápas nesmíme vypustit, protože za dva dny nás čeká další utkání a my potřebujeme být připravení. Jak skončí poslední zápas, tak většinou začíná ten další,“ předvídal Král důležitý páteční duel proti Karlovým Varům.

„Doma jsme silní a věřím, že se nám proti Varům podaří vyhrát.“
- brankář Tomáš Král

„Následující víkend, kdy hrajeme v Edenu s Energií a Duklou, bude klíčovou částí baráže,“ řekl v Litvínově navrátilec do sestavy Ronald Knot. „Po polovině soutěže byly oba týmy za námi a my se porveme o to, abychom se zase vrátili na postupová místa do extraligy,“ dodal. Klíčem k vítězství pak bude podle slávistů častější střelba a méně vyloučených hráčů.

K úspěchu by měl samozřejmě přispět také plný Eden, na který sešívaní hráči spoléhají. Pokud ještě nemáte lístky, můžete si je v předprodeji koupit na stadionu ve čtvrtek mezi 14:00 a 18:00. Pokladny v Edenu se pak otevírají také v pátek, a to dvě hodiny před zápasem - tedy v 16:00. Přijďte Slavii podpořit v nejdůležitější části sezóny, hraje se o všechno!


Skvělou podporu měli slávisté i při venkovních zápasech.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video