Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
10. dubna 2016

S bodem musíme být spokojení, pořád je velká šance na postup, říká Hylák

První polovinu bojů o extraligu mají sešívaní úspěšně za sebou. Přestože s Karlovými Vary slávisté nakonec v neděli prohráli 1:2 po nájezdech, drží se v tabulce na postupovém druhém místě. O získaný bod se zasloužil klasicky parádním výkonem Alexandr Hylák, který ze 44 střel Energie pustil jedinou. „S bodem musíme být spokojení. Věřím, že sebereme zbytky sil a nějaký si odvezeme i v úterý z Litvínova,“ řekl po zápase ledově klidný Hylák.

Energie vás doma výrazně přestřílela, jste tedy s bodem spokojení?
Já to tak beru, protože ze dvou zápasů s nimi máme celkově čtyři body a oni dva. Myslím si, že vzhledem k průběhu tohoto zápasu musíme být spokojení. Vary jsme totiž nedostali pod žádný větší tlak. Když si s nimi dál budeme držet stejnou bilanci a uhrajeme body s Jihlavou, tak máme velkou šanci na postup.

Přesto byla výhra v nájezdech blízko. Nelitujete trochu?
První tři nájezdy jsem chytil a škoda, že jsme něco neproměnili. V zápětí Henri dal gól, ale poté už se dařilo jenom jim. Je to trošku o štěstí a momentálním rozpoložení. Ale takový je hokej - v Jihlavě jsme nájezdy zvládli, teď bohužel ne.

Před Hylákem bylo opět dost rušno.

Máte zmapované i to, jak provádí nájezdy extraligoví karlovarští hráči?
Člověk se na ně samozřejmě před zápasem připraví. Máme dost široký realizační tým, takže jde něco očekávat. Ale když na mě jede kvalitní útočník s šikovnýma rukama, tak nemůžu nikdy čekat jenom jednu věc.

Nepřemýšleli jste nad tím, že můžete získat na Vary v tabulce velký náskok?
To máte v hlavě vždycky, ale současně víte, že vás Vary můžou dohnat. I s Litvínovem jsme mohli vyhrát a odskočit - to je samé kdyby, kdyby... Já před zápasem nepřemýšlím, kolik bodů potřebuju, já musím jenom pochytat co nejvíce střel a pomoci tak týmu. Když pořád budeme mít náskok dvou bodů, tak budeme na konci spokojení. Jinak by mohlo třeba přijít nějaké uspokojení, a najednou je náskok pryč.

Viděli jsme z obou stran spíše nepohledný hokej. Bylo poznat, že už jde do tuhého?
Já bych to zase tak nehodnotil. Ten hokej bude takhle prostě asi mezi námi a Karlovými Vary vypadat. Něco jiného zase je, když jdete na Litvínov, který má více hravé hokejisty. Ale samozřejmě začíná přituhovat a každý tým si uvědomuje, že veškerá zaváhání mohou být na konci rozhodující. Přeci jen hrajeme o osmnáct bodů, což není moc.

„Začíná přituhovat a každý tým si uvědomuje, že veškerá zaváhání mohou být na konci rozhodující.
Přeci jen hrajeme o osmnáct bodů, což není moc.“
- Alexandr Hylák po polovině baráže

Říká se, že v baráži by mělo stačit na postup 20 bodů. Souhlasíte?
Myslím si, že 20 bodů je takové minimum, ale zatím to i tak vychází - Litvínov má 12 bodů, my 10 a Vary 8. Pokud by se to mělo rozdělit stejným dílem i ve druhé polovině baráže, vůbec bych se nezlobil. Bude to ještě těžké, protože před námi je spousta zápasů a síly už docházejí. Ale konec konců kdy jindy je najít než v takových zápasech.

Takže i v Litvínově bude každý bod dobrý?
Samozřejmě, zvláště v téhle části sezony. Podívejte se, kolik týmů si zatím odvezlo body z venku. Navíc jedeme do Litvínova, který je ze všech týmů asi nejnašláplejší. Loni přece vyhráli titul. A i když jim někteří hráči odešli, tak kvalita pořád zůstává. Takže já to beru tak, že za jakýkoliv bod bych byl spokojený.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více