Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. dubna 2016

David Hruška: Zbytečná ztráta, ale myslíme už na zápas ve Varech

Rychle zapomenout a v neděli s čistou hlavou potrápit Karlovy Vary. Takový je plán slávistů na konec náročného víkendu, kteří sešívaní v pátek započali tvrdou porážkou s Litvínovem po velice nadějném průběhu zápasu. „Během pěti minut jsme si to v kabině vyříkali,“ ujišťoval po nešťastném závěru utkání kapitán David Hruška. Sešívaní teď pojedou dokončit polovinu baráže na led karlovarské Energie - stále jako lídři tabulky.

Vedli jste 3:0 po druhé třetině, nakonec z toho ale vítězství nebylo. Co se stalo?
Všichni jste to viděli. Přestali jsme hrát, zbytečně jsme se zbavovali puků a udělali jsme obrovské chyby, které si neumím vysvětlit. Obzvláště v takových důležitých zápasech. Je to pro nás úplně zbytečná ztráta, která nás hodně mrzí.

4
S tolika asistencemi je David Hruška nejlepším nahrávačem Slavie v baráži

Nechtěli jste se ve třetí části až příliš soustředit na obranu?
Myslím si, že vůbec. Po dvou třetinách jsme vedli 3:0 a všichni jsme věděli, že zápas máme pod kontrolou. Ve třetí třetině šlo jenom o to, abychom ubránili přesilovku. Bohužel jsme udělali velkou chybu, kdy tři hráči vyletěli dopředu a byli jsme za to potrestaní. V takhle významných zápasech se to nesmí stávat. Pak jsme upustili od naší hry a trochu se projevila nezkušenost s těžkými zápasy.

Velká škoda asi byla, že jste za stavu 3:3 neproměnili přesilovku pět na tři...
Říká se, že když ji neproměníte, tak nevyhrajete. Ale nám tam napadaly před tím jiné góly a měli jsme zápas dobře rozehraný. Prostě jsme si to měli pohlídat, těžko se mi teď hledají slova.

Je to ztráta, která by vás mohla třeba ještě mrzet?
Získali jsme alespoň bod a každý z nich se počítá. Myslíme už na další zápas v neděli proti Karlovým Varům. Hrajeme dobře, ale bohužel jsme proti Litvínovu třetí třetinu vůbec nezvládli. Takový je hokej a v tomhle je ten sport i krásný. Něco takového se prostě občas stane.

Zkušený útočník David Hruška se v neděli znovu postaví týmu, jehož dres oblékal ještě v této sezóně

Přes porážku jste zůstali v čele tabulky. Je to vzpruha do dalších zápasů?
Můžeme mít z našeho dosavadního výkonu v baráži pozitivní dojem. Zápasy zvládáme docela dobře a i když dnešek nás mohl nahlodat, tak jsme to snad hodili za hlavu a připravujeme se na nedělní zápas.

Jaká je nálada v kabině po takovéhle ztrátě?
Během pěti minut jsme si to v kabině vyříkali, zapomněli jsme. V sobotu je nový den, potrénujeme a v neděli jedeme do Varů, kde se budeme snažit vyhrát.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více