Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
31. března 2016

Energie jako další extraligová výzva. Eden po roce uvidí baráž

Po výsledkově nepříliš úspěšném zápase v Litvínově se baráž stěhuje na domácí led Pražanů. Vršovický stadion bude hostit duel s Karlovými Vary. Energie do baráže spadla jako poslední celek ELH, přesto dokázala prolínací soutěž zahájit přesvědčivou výhrou nad Duklou. Co předvedou Západočeši, kteří se celou sezonou protrápili, proti Slavii rozjeté z WSM ligy?

Baráž 2. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Energie Karlovy Vary

Porovnání týmů
3.
Pořadí v tabulce
1.
2:4
Skóre
6:3
Milan Mikulík
Žiga Pavlin (1+0)
Nejproduktivnější hráč
Jakub Svoboda (2+0)
Milan Mikulík
Žiga Pavlin (oba 1 gól)
Nejlepší střelec
Jakub Svoboda (2 góly)
Žiga Pavlin (1+0)
Nejproduktivnější obránce
Tomáš Dvořák (1+0)
Alexandr Hylák 90,91 %
Úspěšnost brankářů
Tomáš Závorka 86,36 %

Nejúspěšnější brankář po 1. kole baráže? I přes prohru Saša Hylák!

V Litvínově slavila domácí Verva. Slavia na úvod baráže padla 2:4.

Do baráže vstupovali červenobílí posílení dvanácti výhrami z WSM Ligy, jejich vítěznou sérii však ukončilo první střetnutí s celkem z extraligy. Prolínací soutěž začali slávisté na ledě úřadujícího mistra z Litvínova. Body ale ze severu Čech nepřivezli, Verva duel zvládla. „Vstup do zápasu nám moc nevyšel, Litvínov byl střelecky aktivnější. Ve druhé části jsme se už dokázali dostat do hry, podařilo se nám dát kontaktní branku,“ hodnotil trenér Srdínko.

Dle sešívaných byl problém v pomalejším rozjezdu mužstva. Slavia mohla doplatit i na to, že měla před začátkem baráže deset dní bez zápasového vytížení. Litvínov se tak rychle dostal do dvoubrankového trháku, který už sešívaní dorovnat nedokázali.

Sešívané fanoušky tak může těšit alespoň pohled na statistiky gólmanů baráže. Alexandr Hylák musel v prvním střetnutí čelit čtyřiatřiceti střelám. Za jeho záda propadly čtyři puky a s úspěšností zákroků mírně pod 91 % je aktuálně nejlepším gólmanem baráže.

Vary v čele barážové tabulky

To soupeři sešívaných měli do baráže výrazně lepší vstup. Energetici si jako první z extraligových celků „zajistili“ účast v bojích o udržení, a mohli se tak dostatečně dopředu na baráž připravit. Jejich odhodlání setrvat mezi tuzemskou elitou pocítil vítěz první ligy – Dukla Jihlava.

6:3
To Vary byly v prvním barážovém zápase úspěšné. Dukle nadělily šest branek.

Proti Varům nemohou nastupovat kmenový hráči Dukly, kvůli hostování navíc musel v Jihlavě převzít roli brankářské jedničky teprve 16letý Jakub Škarek. Ten ovšem inkasoval celkem šestkrát a po výhře 6:3 se Vary ujaly vedení v barážové tabulce. „Je skvělé, že jsme dokázali dát tolik gólů. Teď už se snad trochu postavíme na nohy a budeme se soustředit na další zápas,“ řekl v pozápasovém rozhovoru Jaroslav Kůs.

Hokejistům z lázeňského města navíc musel spadnout pořádný kámen ze srdce. Do baráže totiž Vary vstupovaly s velmi nelichotivou bilancí – na svém kontě měly jedenáct proher v řadě (ovšem s extraligovými celky). Šňůru uťali až duelem s Jihlavou.

Výhra 9:3? Jen dvě sezony nazpět

Závorka byl i u nejvyšší výhry Pražanů nad Energií (9:3). Budou sešívaní i v pátek střelecky při chuti?

Pro sešívané jsou Karlovy Vary dobře známým hokejovým městem. V dresu Energie nastupovalo v minulosti několik červenobílých borců. Poměrně čerstvé zkušenosti s hokejem na západě Čech mají David Hruška a Tomáš Micka. Oba zmínění odehráli v zeleném dresu menší či větší část minulé sezony. „Speciální motivace asi nebude. Budu rád, když je porazíme, to určitě ano,“ říká Micka.

Sešívaní s Vary bojovali i loni v play out extraligy. V minulé sezoně byli hokejisté z lázeňského města úspěšní, letos ale zápasy o udržení vůbec nezvládli. Z šesti zápasů vybojovali jediný bod.

Do paměti sešívaných fandů se určitě zaryla i obě extraligové finále – v letech 2008 a 2009 se o trofej pro mistra ELH utkali sešívaní právě s Vary. Brankář Závorka, který by měl nastoupit i k barážovému zápasu se Slavií, si zase bude pravděpodobně pamatovat nejvyšší porážku, kterou sešívaní Západočechům uštědřili 4. března 2014.

Závorka po třinácti minutách inkasoval tři branky a ze svého pracoviště se poroučel. Zápas nakonec skončil vysokou výhrou 9:3 pro sešívané? Budou Razýmovi podobně střelecky úspěšní i v pátek? Druhé kolo baráže startuje ve vršovické hale v 18.00. Vydejte se sešívané podpořit v další z důležitých bitev!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video