Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. února 2011

Jiří Doležal: Naše hra Třinci vůbec nevyhovovala

Veledůležité vítězství zaznamenali hokejisté Slavie v úterním zápase proti lídrovi extraligy z Třince. Na vedoucí branku Slezanů z 28. minuty dokázal rychle zaregovat Jiří Doležal, který se prosadil po dlouhých dvanácti zápasech. Sám ale po zápase přiznal, že mu ke gólu hodně pomohlo štěstí. „Ani nevím, jestli puk skočil o led nebo si ho tam brankář vrazil sám,“ komentoval Doležal svoji osmou trefu v sezoně.

Třinec nastřílel v dosavadním průběhu extraligy nejvíce branek, ale proti vám se prosadili pouze jednou. Jaký je tedy recept na Oceláře?
Řekli jsme si, že je budeme hodně napadat a hrát do těla, což jim evidentně nesedělo. Nějaké šance tam měli a určitě svou kvalitu prokázali, ale podařilo se nám ubránit i jejich přesilovky, což bylo také hodně klíčové.

Bylo znát, že hrajete proti momentálně nejlepšímu útoku?
Těžko říct. Mají tam spoustu skvělých hráčů, kteří dávají hodně gólů. Ale myslím si, že jim náš styl hry vůbec nevyhovoval. Vnutili jsme jim náš hokej a oni na to nedokázali reagovat. Myslím si, že ani v závěru si nevytvořili takový tlak, jaký by chtěli.

Ve třetí třetině jste podle trenéra Růžičky začali konečně aplikovat hru, kterou jste se chtěli prezentovat od úvodního buly.
My jsme se snažili hrát od začátku, ale samozřejmě nikdy to nejde tak, jak si představujete. Řekl bych také, že Třinci v závěru trošku došly síly, protože náš styl pro ně byl velmi nepříjemný.

Teď k tomu vašemu gólu. Puk měl takovou zvláštní trajektorii, jak jste to viděl ze svého pohledu?
Mně ta střela celkem sedla, ale kluci mi potom říkali, že si to tam brankář sám srazil špičkou hole. Ode mě letěl puk čistě po zemi a pak už jsem přes obránce moc neviděl. Nevím, jestli to skončilo o led nebo to gólmanovi škrtlo o hokejku.

Ve 45. minutě jste měl malou potyčku s hotujícím Hrabalem. O co tam šlo?
To k tomu asi patří. Při přesilovce jsem tam dostal krosček zezadu a potom jsme se trochu postrkávali. Ale nebylo to nic velkého.

Chvíli to vypadalo, že se budete prát.
Je pravda, že jsem to taky trochu čekal. (smích) Ale nakonec se k tomu neschýlilo.

Teď vás čekají dva zápasy venku. Co čekat od duelů v Mladé Boleslavi a v Brně?
Určitě to budou úplně jiné zápasy než proti Třinci. Mám pocit, že průběhu sezony se nám více daří proti papírově silnějším týmům. V posledních dvou zápasech se budeme muset snažit hrát svůj hokej a vnutit ho soupeřům, abychom získali důležité body.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více