Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. srpna 2008

Slavia doma hostí Havlíčkův Brod

Dva dny po prohře v Tipsport Cupu s Českými Budějovicemi čeká svěřence trenéra Růžičky další přípravný zápas. Na zimním stadionu v Edenu se dnes utkají se svým farmářským klubem, havlíčkobrodským Rebelem. V prvním vzájemném měření sil před týdnem a půl padlo hned jedenáct branek. Bude se přestřelka opakovat?

Minulý týden v úterý hráli Slávisté na Vysočině. Inkasovali sice už v první minutě, ale ještě do konce první dvacetiminutovky skóre otočili a nakonec si z Brodu odvezli výrazné vítězství v poměru 8:3. Dvěma trefami se blýskl útočník Miroslav Holec.

Rebelové zatím v letošní sezóně odehráli čtyři přípravné duely. Hned v tom prvním si připsali výhru 3:1 nad prvoligovou Chrudimí. Poté prohráli právě se Slávií, ve třetím zápase dokázali zvítězit v Jihlavě 4:1. Před dvěma dny nasázeli havlíčkobrodští hokejisté Táboru pět branek a vyhráli 5:4.

I Slavia zatím odehrála v přípravě na novou sezónu celkem čtyři zápasy. Kromě vítězství na Havlíčkovým Brodem si připsala tři body do Tipsport Cupu v domácím prostředí proti Plzni, den poté v Edenu remizovala 3:3 s Litvínovem. Naposledy potom opět v rámci letního hokejového poháru podlehla na jihu Čech českobudějovickému Mountfieldu 2:4.

Pro hráče obou klubů jde o pikantní souboj, neboť týmy spolu úzce spolupracují. Havlíčkův Brod slouží Slávii jako farma. Hokejisté se tedy navzájem znají z působení v jednom či druhém klubu.

Přinese měření sil s Havlíčkovým Brodem opět gólovou přestřelku? Přijďte se přesvědčit přímo do Edenu. Hraje se od 17 hodin.

Poslední utkání obou soupeřů:

HC Mountfield - HC Slavia Praha 4:2 (0:0, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 23. Mucha (Veselý), 34. Kotrla (Vak), 42. Veselý (Šimánek), 50. Duda z tr. stříletní za faul na Vaka – 28. Doležal (Žižka), 28. Červenka (Bednář). Rozhodčí: Jebavý - Kostka, Polonyi. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváků: 150.

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Tábor 5:4 (3:0, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 5. Svoboda (P. Jelínek, Knotek), 15. Dušátko (Soldán), 17. Svoboda (Knotek), 34. Kraučuk, 50. Heřman (Varga) - 35. a 43. Mařík (Matušík, bez asist.), 48. Matušík (Kanov, Mařík), 56. Mrkvička (Ježek, Voříšek). Rozhodčí: Kukeně - Habásko, Křivoklavý. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváků: 200.

Sestavy z posledního zápasu:

Slavia: Furch – Kadlec, Jebavý, Žižka, Drtina, Vašíček, Novák, Sloboda – Hruška, Beránek, Vondrka – Micka, Vl. Růžička ml., Tomica – Sklenář, Doležal, Holec – Červenka, Čermák, Bednář.

Havlíčkův Brod: Neruda (od 32. Suchan) - Šulc, Borůvka, Martinka, A. Jelínek, Pavlík, Soldán, Špelda, Rusnák - Václav Němec, Knotek, Heřman, Kraučuk, Třetina, P. Jelínek, Dušátko, Stromko, Vojtěch Němec, Svoboda, Varga, Křišťan, Wurm, Hadrava.

Autor Ondřej Kubát
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video