Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
17. května 2018

Trenér Razým dostal nabídku z extraligy, Slavia mu umožnila předčasně skončit

Sešívané hokejisty do nové sezony už nepovede trenér Milan Razým. Šestapadesátiletý kouč dostal nabídku z extraligového klubu a Slavia se rozhodla vyhovět jeho žádosti o ukončení spolupráce.

Razým přišel do Slavie v sezoně 2015/16 původně jako asistent Pavla Hynka. Trenérské duo mělo za cíl dostat sešívané po sestupu zpět do extraligy, ale po neuspokojivých výsledcích došlo k změně v realizačnímu týmu už v prosinci a Razým se stal hlavním trenérem. Slavia se pod jeho taktovkou sice probojovala do baráže a nadějně ji rozehrála, na postupový cíl ovšem nakonec nedosáhla.

Vedení se následně dohodlo s Razýmem na další spolupráci, a i když došlo k odchodu několika hráčů a oslabení týmu, povedlo se sešívaným probojovat v sezoně 2016/17 až do semifinále druhé nejvyšší soutěže. Podobný výsledek zopakovali pod Razýmovým vedením slávisté i v uplynulém ročníku.

Pro letošní sezonu došlo k přehodnocení sportovních cílů a většímu zapojení mladých hráčů do A-týmu. Ti začali letní přípravu pod stávajícími trenéry a nic nenasvědčovalo tomu, že by platný kontrakt neměl být dodržen. Razým ovšem nyní požádal klub o ukončení spolupráce a možnost odejít trénovat do extraligy.

„Není to pro nás příjemná situace, ale trenér projevil zájem působit v extralize a my jsme se rozhodli, že ačkoliv zde má platný kontrakt, tak mu nebudeme bránit,“ vysvětluje člen představenstva Vladimír Pitter. „Když jsme ho angažovali do klubu, přicházel v období s cílem rychlého návratu do extraligy. Tato meta bude v následující sezoně ještě vzdálenější, než tomu bylo uplynulé dvě sezony, a pro něj by to tak znamenalo působit ve Slavii již čtvrtým rokem pouze v nižší soutěži.”

„Chápu, že lákadlo trénovat extraligový tým je natolik silné a my tomu momentálně nemůžeme konkurovat. Proto jsem usoudil, že nemá cenu bránit jeho touze být zase trenérem v extralize. Věřím, že na tři roky společné spolupráce bude Milan vzpomínat v dobrém a v budoucnu se mohou naše cesty zase sejít. Chtěli bychom mu poděkovat za jeho působení v klubu a popřát hodně štěstí v dalším angažmá.“

Sešívaní se budou dále připravovat na novou sezonu pod vedením dosavadních asistentů Jana Srdínka a Romana Málka, o složení realizačního týmu se bude jednat a budeme vás o něm informovat.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více