Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
14. dubna 2018

Thajsko nebo Egypt, hokejbal i fotbal. Jak slávisté tráví dovolenou?

Po konci sezony a před začátkem přípravy na další hokejový ročník si slávisté užívají takřka měsíční volno. A každý z červenobílé kabiny ho tráví jinak. Někteří hráči využili volno k relaxu u moře - Jan Novák nebo Petr Tejral vyrazili objevovat krásy Thajska, Martin Kadlec zase navštívil oblíbený Egypt. Jiní naopak i v době „prázdnin“ holdují hlavně sportu. Obránce Holý hraje hokejbal za HBC Plzeň, útočník Jankovský nastupuje ve fotbalové I. A třídě za pražské Lipence.

Po definitivní porážce od Karlových Varů a rozlučce s fanoušky hodili ukončený ročník za hlavu a vyrazili čerpat síly na ten další. Zhruba měsíční volno, které svým svěřencům trenéři dopřáli, tráví červenobílí hokejisté různým způsobem.

Jan Novák a Petr Tejral na sebe měli štěstí i mimo sezonu. Potkali se při dovolené, kterou oba trávili v Thajsku.

Řada hráčů využila dlouhou pauzu k dovolené v zahraničí. Kapitán Jan Novák odletěl do Thajska. V Bangkoku se dokonce potkal s útočníkem Petrem Tejralem. Ten po mezipřistání ve Spojených arabských emirátech vyrazil do stejné země jako sešívaný matador a v oblíbené asijské destinaci si užil pár společných dní.

“Nejdřív jsem byl v Dubaji, teď v Thajsku. V Bangkoku jsme se potkali s Honzou Novákem a byli tam spolu tři dny. On pak letěl domů, já tu budu ještě čtrnáct dní. Chystám se na thajské pláže. Budu se i potápět,“ vyprávěl forvard, jenž většinu sezony marodil se zraněným okem.

U moře strávil část dovolené také útočník Martin Kadlec, ten si užíval sluníčka na africkém kontinentu. „Po sezoně jsem vyrazil do Egypta. Mám to tam rád. Jen odpočinek, dobrý jídlo a hezký potápění. Skvělej relax,“ pochvaloval si.

Zadák Jan Holý zůstal věrný Evropě a vypravil se Chorvatska. Ne k moři, ale do hlavního města. „Byl jsem společně s přítelkyní a její rodinou na pár dní v Záhřebu. Jeli jsme se podívat za jejím bráchou, který hraje fotbal za místní Dinamo,“ osvětlil, proč zvolil právě tuto destinaci. “Jinak teď chodím hrát hokejbal za HBC Plzeň,“ doplnil, jak si užívá další volné dny.

Šafránek si stihl užít sníh, Jankovský válí ve fotbale

V podobně sportovním duchu tráví „prázdniny“ i exkolínské duo David Šafránek-Václav Jankovský. Prvně jmenovaný si na horách užíval posledního sněhu. „Na dovolené jsme byli s přítelkyní v Krkonoších. Stihl jsem třeba vyrazit na snowboard,“ těšilo ho.

To červenobílá třiasedmdesátka dává přednost letním sportům. „Volno trávím zatím převážně odpočinkově. Občas si zacvičím a chodím hrát fotbal,“ popisoval Jankovský.

Fotbalu se věnuje hodně intenzivně. Nastupuje totiž za tým pražských Lipenců. Buď za áčko v I. A třídě, nebo v dresu béčka v zápasech okresního přeboru. Proti mužstvu Bílé Hory za rezervní celek dokonce už vsítil jednu branku.

Pro obránce Antonína Růžičku jsou volné týdny spíše dřinou. Po zranění z konce sezony se pokouší co nejvíc rehabilitovat, aby mohl co nejdřív naskočit do blížící se přípravy.

„Zatím jsem byl nejdál v Průhonicích,“ žertoval o své dovolené. „Ne, dělám si legraci. Zatím jsem nikde nebyl. Snažím se především pečlivě rehabilitovat. Soustředím se hlavně na to, aby byla noha co nejdřív zdravá a já mohl po volnu začít naplno trénovat,“ uzavřel slávistický odchovanec.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více