Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
1. dubna 2018

V Edenu se odehraje 24. ročník Memoriálu Jiřího Baráka

Od středy 4.4. do neděle 8.4. se bude konat už 24. ročník Memoriálu Jiřího Baráka. Tradiční turnaj mladších dorostenců pořádá za podpory hlavního města Prahy Slavia a na ledě v Edenu přivítá Spartu, Liberec, Třemošnou a slovenskou Skalicu.

Už po čtyřiadvacáté se na Zimním stadionu v Edenu bude konat jeden z nejznámějších turnajů pořádaný Slavií. Pětice celků dorostu bude bojovat o výhru na Memoriálu Jiřího Baráka.

Jiří Barák patřil k největším slávistům, během svého života se neustále pohyboval kolem nejstaršího českého hokejového klubu. Trénoval mládežnická mužstva i sešívané áčko, stal se členem výboru ledního hokeje a byl ředitelem několika mládežnických turnajů.

V roce 1974 dostal funkci ředitele nově zastřešeného stadionu a pod jeho vedením se v Edenu konalo i několik zápasů mistrovství světa v roce 1985.

Ve Slavii se pohybovali i Barákovi potomci, syn Jindřich byl několik let v představenstvu klubu a vnuk prošel mládeží a v poslední sezóně patřil ke stabilním členům slávistického áčka. Působil ale i na Slovensku a zahrál si třeba i za Litoměřice.

Po smrti Jiřího Baráka v roce 1991 se na jeho počest koná turnaj nesoucí jeho jméno. Naposledy si celkovou výhru odvezla Sparta.

Čtyřidvacátého ročníku se zúčastní pět týmů, hrát se bude systémem každý s každým, dohromady tedy bude k vidění deset utkání, po kterých se vytvoří tabulka. Žádné vyřazovací boje se konat nebudou.

Aktuální informace o turnaji najdete na oficiální facebookové stránce turnaje.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více