Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
16. března 2018

S domácím prostředím vstříc vyrovnání: Semifinále se stěhuje do Edenu

Dva zápasy na ledě karlovarské Energie sice nabídly rozdílný průběh, výsledek měly ale na chlup stejný. Obě utkání ovládli domácí energetici a sešívání se budou muset v Edenu činit. V domácím prostředí sehrají o víkendu dva duely (sobota 14.30 a neděle 17.00), ve kterých chtějí a zároveň i musí uspět. Západočeši se budou před domácím prostředím Pražanů snažit uhájit vedení 2:0.

První zápas dával sešívaným dlouho naděje načít semifinálovou sérii vítězně. Pražané totiž v úterý na ledě soupeře dokázali otočit z 0:2 na 3:2. O prvním karlovarském bodu v sérii ale rozhodl Jakub Flek, který vrátil Energii vyrovnáním do zápasu a následně rozhodl v prodloužení (3:4p).

Jakub Flek připravil sešíané o výhru v prvním zápase. Nejdříve vyrovnal a poté rozhodl v prodloužení. (foto: hokejkv.cz)

Těsná porážka sešívané příliš nepovzbudila. K lepšímu rozpoložení slávistů moc nepřispěl ani jasný průběh druhého zápasu v Karlových Varech (0:4).

„Úterní zápas byl o sto procent jiný, to nám ve hře chybělo takřka všechno,“ věděl Šafránek. V hlavě se mu i po druhém zápase držely vzpomínky na smolnou prohru z prvního mače. „Poté, co jsme v úterý předvedli obrat na 3:2, jsme si podle mého názoru zasloužili vyhrát. Je možné, že kdybychom ten zápas vyhráli, nebyla by druhá prohra tak strašná,“ dumal.

Podle obránce Holého byla chyba zase v brance inkasované ve druhém duelu krátce před sirénou ukončující první třetinu. „Byla škoda, že jsme dostali branku chvíli před koncem první třetiny, a to nás trochu srazilo.“

Hrát se s nimi dá. Je to na nás!

„Vary svůj úkol splnily a teď jsme na tahu my,“ uváděl velmi trefně Šafránek. Před sešívanými jsou dva domácí duely, které si rozhodně nebudou chtít nechat vzít. „Musíme převzít otěže hned od začátku a soupeři nic nedovolit,“ nepochybuje sešívaný útočník.

3:8
Skóre semifinále zatím hovoří pro Energii. Zvrátí ho sešívaní víkendem v Edenu na svou stranu?

Hnát Pražany bude o víkendu i domácí prostředí. V zádech budou mít i podporu svých fanoušků. Oproti dvěma předchozím zápasům série jasná výhoda.

Bez šance tedy Pražané rozhodně nejsou, skládat zbraně také rozhodně neplánují. Stačí, aby červenobílí o víkendu našli formu.

Na semifinále v Edenu zvou Jiří Drtina a Jan Novák. Na pozvánku se podívejte zde.

„Určitě bychom měli navázat na druhou třetinu prvního zápasu. Bylo vidět, že i když Vary suverénně vyhrály základní část a mluvilo se o nich jako o velkých favoritech, dá se s nimi hrát. Teď je to na nás,“ nepochybuje Holý.

Obdobné odhodlání ovšem zní i z tábora soupeře. „Cíl je jasný, vyhrát třetí zápas!“ říkal po druhém duelu Matic Podlipnik.

Slovinský olympionik v dresu Varů si význam sobotního zápasu uvědomuje. „Bude to asi nejtěžší utkání, ale když ho zvládneme, tak nás bude čekat ještě jeden a my to budeme určitě chtít ukončit,“ uvedl Podlipnik pro oficiální web Energie.

Podpora z hlediště bude pro sešívané o víkendu důležitá více než kdy jindy. Do Edenu sešívané fanoušky pozvali na videu Jiří Drtina s Janem Novákem. Podpořte Slavii jak v sobotu (od 14.30), tak v neděli (od 17.00)!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více