Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. března 2018

Když se poučíme z chyb, máme velkou šanci, burcuje Šagát

V jednatřicáté minutě vsítil branku naděje. Sešívaní prohrávali na ledě Karlových Varů už 0:2, když útočník Martin Šagát načal obrat. Červenobílý soubor pak na jeho trefu navázal a otočil skóre ve svůj prospěch. Nakonec ale padl v prodloužení, v němž Energii vystřelil výhru Flek. Pro vytáhlého forvarda byl zápas rozčarováním. Obzvlášť poté, co Slavia slušně vystrčila drápky a měla soupeře takříkajíc na lopatě. „Jsme hodně zklamaní,“ smutnil po utkání. „Když se ale poučíme z chyb, mohli bychom mít velkou šanci,“ uvažoval.

Slavia dokázala notně potrápit velkého favorita a s Energií prohrála až po prodloužení. Jak utkání zhodnotit?
Jsme hodně zklamaní. Je to velká škoda. Prohrávali jsme 2:0 a dokázali otočit skóre, navíc na ledě soupeře. Hokej je hra chyb a my jich udělali víc v první a oni ve druhé třetině. Byl to vyrovnaný duel, který pro nás bohužel skončil špatně. Když jsme se dostali do vedení, měli jsme si ho udržet. V závěru jsme ale udělali osobní chybu, což se stává, a Vary ji využily. Pak dali domácí gól i v prodloužení a byl konec nadějí.

První třetina se vám herně ani výsledkově příliš nepovedla. Čím to bylo. Zapracovala nervozita?
Těžko říct. Chtěli jsme se vyvarovat toho, abychom hned na začátku inkasovali, jak je tady pro nás dobrým zvykem. Ale to se nám nepovedlo a při druhém střídání jsme dostali gól. Ale neřekl bych, že jsme byli o tolik horší. Prvních deset minut soupeř tlačil, pak jsme se z toho dostali a v druhé třetině otočili.

Na začátku prostředního dějství jste za stavu 0:2 ubránili přesilovku. Myslíte, že to byl důležitý moment pro následný zvrat skóre?
Výsledek je nakonec stejný. Kdybychom vyhráli, dalo by se to asi označit za klíčový moment, takhle v celkovém pohledu až takovou roli nehrálo. Pokud ale jde o druhou třetinu, obraz hry byl dobrý. Od toho se musíme odrazit. Musíme hrát tak, jak jsme hráli právě v prostřední periodě. Potom bychom mohli mít velkou šanci.

V závěrečné periodě jste hned několikrát čelili oslabení, a to i pěti proti třem. Mohl takový průběh v koncovce ubrat rozhodující síly?
Oslabení jsme podle mého ubránili výborně a ještě nás to nakoplo. Takže si nemyslím, že by ubrala drajv. Vítězný gól soupeře padl po osobní chybě. Nebylo to tak, že by nás Vary zatlačily a my neměli sílu s výsledkem nic udělat. Ztratili jsme puk za bránou a dostali branku. Kdyby nás soupeř zatlačil a došly nám síly, možná by se dala jako jeden z faktorů říct právě ta oslabení, ale takhle ne.

Na přípravu před prvním duelem jste měli více než týden. Dokázaly vás Vary něčím překvapit, nebo jste byli připravení na všechno?
Myslím, že hráli tak jako celou sezonu. Hrají rychlý hokej, mají výborné bruslaře, šikovné hráče. Dostávají se do brejků a když se do něj dostanou, dokážou ho zakončit gólem. Takže nás ničím nepřekvapili.

Jak se z těsné a hořké prohry oklepat? A co udělat pro to, aby byl středeční výsledek opačný?
Musíme se ponaučit z chyb, vyvarovat se jejich brejků a hrát zodpovědněji. Zápas z naší strany nebyl úplně špatný, došel až do prodloužení. Od dobrých momentů se musíme odrazit. Víme, že s Vary můžeme hrát.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více