Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
9. března 2018

V semifinále se může stát cokoliv. Věřím, že můžeme uspět, říká Vladimír Pitter

Čtvrtfinálovou překážku slávisté zvládli v nejkratším možném čase, od úterý je čekají bitvy o účast v baráži. I když Karlovy Vary vstupují do semifinálové série jako favorit, sešívaní chtějí překvapit a vybojovat postup na úkor vítěze základní části. "Čeká nás další důležitý krok, věříme, že nás fanoušci přijdou podpořit," přeje si člen představenstva Vladimír Pitter.

"Tým má sílu, věřím klukům, že mohou uspět."

Postupem do semifinále se týmu podařilo splnit předsezonní cíle. Dá se už nyní považovat sezona za úspěšnou, nebo jsou po perfektně zvládnutém čtvrtfinále nyní ambice vyšší?
Před začátkem sezony jsem řekl, že budu spokojený, když se nám povede zopakovat výkon z předchozí sezony, a já jsem rád, že se nám to podařilo a zvládli jsme perfektně čtvrtfinále. Je vidět, že tým má sílu a klukům věřím, že mohou uspět i v semifinále. Na sérii s Karlovými Vary se těším, stát se může cokoliv.

V průběhu sezony nedošlo v kádru k výraznějším změnám, tým byl poměrně ustálený a do play-off vstoupil v podobném složení, jako začínal. Dá se říct, že panovala s výkony ze strany vedení spokojenost?
V podstatě ano, až na malé výkyvy, které v průběhu sezony nastaly. Hráči, kteří byli trenéry vybráni, splňují jejich představy. Tým byl ještě postupně doplněn, a i ti hráči, kteří přišli v průběhu sezony, jsou pro náš tým přínosem.

Vstupenky na semifinále

ONLINE PRODEJ ZDE

  • sezení 150 Kč
  • stání 100 Kč
  • děti do 140cm 50 Kč

Letos jste využili několik hráčů na střídavé starty, ve čtvrtfinále týmu hodně pomohl brankář Honzík. Z jakého důvodu jste k tomuto kroku sáhli?
Střídavý start brankáře Honzíka se zrodil velmi rychle a byla to reakce na zranění a nemoc Patrika Polívky. Trenéři ho pak chtěli vyzkoušet i v brance, proto nastoupil ve třech zápasech v základní části. A nakonec jsme ho využili i v play-off potom, co Dominik Frodl po prvním čtvrtfinálovém zápase onemocněl. Musíme mu poděkovat za výkony, které zde odvedl, pro semifinále už ho nebudeme mít k dispozici, protože nastoupil v extralize.

Usilovali jste před play-off o doplnění kádru, snažili jste se přivést ještě nějakého hráče?
Ano, na závěr přestupního termínu jsme měli zájem o jednoho útočníka, ten ale nakonec nebyl bohužel svým klubem uvolněn.

V základní části se prezentoval výbornými výkony Lukáš Endál, existovala šance, že by se ho povedlo získat i na play-off?
Pravdou je, že Lukáš Endál byl pro náš tým opravdu přínosem a patří mu velký dík. Do play-off by mohl zasáhnout pouze v případě, že by Havlíčkovu Brodu skončila vyřazovací část dříve, taková byla dohoda mezi kluby.

Probíhají už nyní jednání s hráči na příští sezonu?
Ano, s hráči se postupně jedná, ať už přímo, nebo prostřednictvím jejich agentů. Finalizace hráčského kádru proběhne ihned po skončení sezony, nyní chceme, aby se plně soustředili na závěrečné boje. Když jsem byl v kabině před play-off, tak jsem jim řekl, že svými výkony mohou zviditelnit sebe i Slavii, a tím logicky napomohou svému dalšímu angažmá. Pakliže s jejich výkony budeme i nadále spokojeni, nevidím důvod, proč bychom měli zásadně měnit kádr.

Co byste vzkázal na závěr s ohledem na blížící se semifinále?
Chtěl bych ještě jednou poděkovat hráčům a realizačnímu týmu za dosavadní výsledky a skvěle zvládnuté čtvrtfinále, fanouškům za podporu v průběhu celé sezony. Čeká nás další důležitý krok, věřím, že nás přijdou podpořit, a že se nám podaří společně uspět.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více