Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
2.3.2018

Prohra po nájezdech! Mladší dorost nestačil na PZ Kladno

C17, pátek 2.3.2018, Slavia - PZ Kladno
Slavia
4:5sn
(2:1, 1:0, 1:3 - 0:0)
PZ Kladno

Branky a nahrávky: 15. Černý (Hofmann, Labuzík), 17. Hofmann (Němeček), 25. Sarkisyants, 42. Labuzík – 2. Hanousek (Vimmer, Strnad), 47. Krejžík (Hanousek), 49. Pulda (Strnad), 51. Pulda (Hanousek, Strnad), rozh. náj. Strnad. Rozhodčí: Horinek – Kotlík, Kettner. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:3. Diváci: 31. Střely na branku: 28:27. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:5.

Sestavy

Slavia

Janura (56. Pittr) – Hrdlička, Čech, Srdínko, Němeček, Vymětal, Kluch, Čapka, Palát – Novák, Černý, Staněk, Sarkisyants, Martinec, Brummel, Hofmann, Labuzík, Míšek.

PZ Kladno

Burda – Vyhnal, Hříbal, Krejžík, Vinš, Brejcha – Strnad, Štrombach, Hurta, Karmazin, Votoupal, Šťastný, Darsa, Pulda, Vimmer, Kulich, Hanousek, Adam.

Sešívaní prohráli po samostatných nájezdech s PZ Kladno 4:5. Ačkoliv si slávisté vytvořili během prvních dvou třetin dvougólový náskok, nedokázali ho udržet. Kladenští dotáhli utkání do prodloužení a následně k samostatným nájezdům. Jediným úspěšným střelcem byl kladenský Strnad a zajistil tak svému týmu vítězství.

Oba týmy vstoupily do utkání s velkým zápalem. Už ve druhé minutě ale dostal kladenské hráče do vedení Miloš Hanousek, když vypálil z těsné blízkosti nebezpečnou střelu a uklidil puk za slávistického gólmana. V šesté minutě se kvůli špatné rozehrávce ocitla Janurova klec opět v ohrožení, Puldův projektil však orazítkoval pouze tyčku.

Druhou polovinu počáteční periody si již urvali domácí. Vyrovnání na 1:1 přišlo v patnácté minutě, kdy po pěkné kombinaci Hofmanna a Labuzíka zakončoval Filip Černý. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. O dvě minuty později po tvrdé dělovce Němečka od modré dorazil kotouč za Burdova záda Jakub Hofmann.

Do druhé třetiny hosté vstoupili dalším cinknutím o Janurovu klec, tentokrát Brejchovým nahozením. Slávisté ovšem odpověděli přesnější střelou a zvýšili svůj náskok o dvě branky, když kladenského gólmana propálil Viacheslav Sarkisyants.

Vstupní vrátka do poslední části hry otevřel slávista Tomáš Labuzík, když našel před Burdou zatoulaný puk a uklidil ho za jeho betony. Ovšem potom nastala kladenská palba. Nejprve Martin Krejžík v kombinaci s Hanouskem snížil manko hostů na 2:4 a následně využil přesilovku Marek Pulda, který po přihrávce Strnada uklidil kotouč mezi slávistické tyče.

Rázem bylo skóre v rozdílu jedné branky. Naneštěstí sešívaný Brummel dostal od rozhodčích za napadení trest 5 minut plus do konce utkání, hosté bez váhání využili další přesilovku a srovnali na 4:4. Svůj druhý gól v utkání si za pomoci Hanouska a Strnada připsal Marek Pulda. Sešívaní ještě stihli vystřídat brankáře a Pittr do konce třetí třetiny svoji klec uhlídal.

Hra po vyrovnaném skóre v základní hrací době přešla do prodloužení, ve kterém ani jeden z týmů nepokořil soupeřovu branku, proto rozhodovaly samostatné nájezdy. Žádný z vybídnutých Pražanů Burdu nepřelstil, v závěru tedy stačila jediná kladenská střela z čepele Jana Strnada, jež dala výsledku konečnou podobu.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (HC Slavia Praha): „Zápas hodnotím se smutkem, nad PZ Kladno jsme podruhé vedli rozdílem tří branek a ani jedno to utkání jsme nezvládli. Dvě třetiny jsme hráli dobře, pak jsme udělali dva hloupé fauly a soupeř toho využil. Strachovali jsme se, abychom uhráli alespoň bod. Panuje určitě smutek a zklamání.“

Miloš Melančin (PZ Kladno): „Letos se už stalo takovou tradicí, že se Slavií honíme výsledek. Tentokrát jsme prohrávali o tři góly, ale díky vynaloženému úsilí a štěstí ve třetí třetině jsme zápas otočili a vyhráli. Pro Slavii už to musí být hodně kruté, protože s námi prohrála všechny zápasy. “

Autor Hana Hájková
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více